Hirdetés

Aktív témák

• pampika

őstag

Sziasztok!

Én is az ubuntunál kötöttem ki (jópár próbálkozás után(gentoo ~1,5 hét próba :Y ,debian,majd ubuntu)
    Alapjáraton egész jó kis rendszer,nálam egy ibm t41-es notin fut.Bár van vele 1-2 apróbb gondom...
    Pl. nálam se nagyon száguld (gnome alatt).Ezért ötlött fel,hogy lehet-e a kernelt fordítani,vagy csak készen telepíteni? És ehhez kapcsolódóan lenne egy alap kérdésem: ha a kernelt leforgatom,akkor csak reboot és azzal a kernellel fog indulni,vagy újra kell rakni az egész rendszert? (gentooval fordítottam párszor kernelt :) ) Szóval a kernel mennyire van összeépülve a renszer többi részével? (azt tuom,hogy ez a magja :P )

Aztán ha fut egy zenélős progi (pl. quark) és indítok egy másik olyan progit,ami a hangkarit használná,akkor a 2. progi nem fog hangot adni addig,amíg az elsőt ki nem lövöm és a 2-t újra nem indítom.Azt még megértem,hogy egy progi kivételes jogot kap a hangkari kezelésére,de ha az 1. abbafejezi magát,akkor a 2. miért nem használhatja gond nélkül? (no meg miért nem lehet,hogy egyszerre több progi is szóljon a hangszórón,ami win alatt lehet,ha egyszerre megy több winamp,pl.)

A firefoxban win alatt az egér görgőjével be tudom zárni a nem használt fület,lin alatt meg beilleszti a vágólap tartalmát.Ezt nem lehet valahogy átállítani?Mert kényelmesebb lenne.

Van egy linksys wusb11v4 usb wlan karim és azt kéne majd beüzemelni...az ndiswrappert már leszedtem,majd este próbálkozom vele :)

@Sianis: a fordítási project még aktuális?

Aktív témák