Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

válasz growler #43339 üzenetére

Magával az immutable kifejezéssel is csak a minap találkoztam először. Erőltetném a rolling átállást mindenhol, de ez idő, meg munka, most hogy így, hogy a Manjaro kiborult(Cinnamon), eddig a Cachyt és az Endeavourt próbálgattam.
    Mindig beleszaladok valami problémába, most például azon rugozók, hogy az amdgpu driver, dupla monitorral, miért ragad be performance módba... RX 580, Mind a két monitor 60Hz FHD, két HDMI. Van amelyik disztró teljesen jól kezeli, általában KDE, Wayland-el, és van amelyik nem( LM, Ubuntu), jellemzően Cinnamon felülettel problémás. 10 fok különbség, és a fogyasztás, ami zavar.
    Most sajnos úgy néz ki a dolog, hogy a hardvereimhez kell igazítani a disztrót, ill lekorlátoz nagyon. A Flatpak, ami a tárhely többletet illeti, nem igazán zavar, ezt a natívan mindent, ezt már elengedtem. Sajnos úgy néz ki, hogy a Flatpak rollingon sem megkerülhető, így mindegy is. Nagy ellenzője voltam pedig én is.

Immutable disztró: Van esetleg olyan, mit javasolnál, melyikkel érdemes próbálkozni?

Új hozzászólás Aktív témák