Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- potyautas: Levél gyermekemnek
- localhost: Hatvan időegység. [Update 65]
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
válasz
üzenetére
Még semmi sincs veszve, mert a régi vinyó egy az egyben itt van, legfeljebb még gparteddel csinálok egy pici boot partíciót is az újra, és átviszem azt is.
Köszönöm a tanácsot!

ui.: utóbbi időben 4-5 grub-recovery-t csináltam ilyen olyan okkal, szóval már vakon is megy

-
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
üzenetére
Előbb-utóbb néhány kivétellel mind eljutunk ide.
Nem messze a negyventől, két kisgyerekkel már hasznosabban is el tudom tölteni azt az időt, amikor nem dolgozom, mint a rendszerbabrálás. Szerencsére a Linux már eljutott oda, hogy ha nem akarok turkálni a rendszer mélyén, akkor általában nem is kell.A párom, az öcsém, illetve több ismerősöm is vígan elvan az Ubuntuval (a sokak által szidott, de egyébként teljesen jól használható Unity felületen), gyakorlatilag nulla hozzáértéssel (hozzáteszem sokkal jobban a Winhez sem értettek, ami elől átültek). Nekik is csak egy dolog számít: egy alapvetően tetszetős felületen meg tudják oldani a problémáikat. Nos, jó egy év után úgy fest, hogy meg tudják.

Ettől függetlenül a systemback hasznos cucc.

-
válasz
üzenetére
Attól még ugyanúgy érdemes lehet pár dolgot beállítani, hiszem a normál telepítés semmivel sem ad többet mintha a Systemback segítségével végeznél egy rendszertelepítést vagy -másolást (ez inkább fordítva igaz). De legalább annyival hátrább lettél, hogy mindent telepíthetsz és állíthatsz be megint. Ez valóban elősegíti azt, hogy a lehető leghamarabb produktívvá váljon a gép...

-
_Dumber_
őstag
válasz
üzenetére
Ha az fstba-ban UUID-vel volt megadva a partíció (99%, hogy így volt), akkor az biztos, hogy át kell írnod.
Swap: mit hallottál róla??
Hibernáláshoz kötelező a swap, nagy RAM igényhez (videovágás, képszerkesztés, virtuális gép futtatás) ajánlott. Persze függ a ram mérettétől.
Ha kell létre lehet hozni fileban is a swap-ot utólag. -
stopperos
senior tag
válasz
üzenetére
De a grub nem fog elindulni, mert az a linuxos partíción van a /boot. Az MBR-be csak nagyon kevés dolog van beégetve, és az nem lesz elég semmihez sem, és ott fog állni egy nem boot-oló géppel. Csak xp alól tudja helyreállítani az xp saját bootloader-ét, hogy felülírja az MBR-t.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Megoldva. Ez nekem pont megfelel.
http://www.unifiedremote.com/ -
Foose
addikt
válasz
üzenetére
Mondtam,mindent megcsináltam
Ezt is. És mégis ott voltak a cuccok.
Ezért nem értem. Most épp feltoltam a 14.04-et,mindjárt meglátom hogy mi van.Viszont más,mindent úgy csatoltam hogy kell,(mellékelt képek alant) és feltoltam a 14.04-es Xubit,de mégis ilyen kinézettel indult az egész. (második kép) de miért???
-
Foose
addikt
válasz
üzenetére
Ez szerintem rendben van,,mert a home-ot le tudom választani ha kell. De ettől függetlenül még mindig szabadulni szeretnék a kde vackoktól,de nem tudom miért,nem tudok. Az alkalmazások között ott van minden. autoremove, előtte kubuntu-desktop remove,minden megvolt. És mégis
Megnézem amit írtál. Köszönöm.Hű,az sdb1 vajon miért error?
/dev/sdb1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
/dev/sdb6 on /home type ext4 (rw)
gvfs-fuse-daemon on /home/sirdannyl/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=sirdannyl)
/dev/sdc1 on /media/DBC2-440B type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kompakt vízhűtés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- Bitcoin topic
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De gépen csak látszott ha válaszoltak rá. Amúgy hogy csináltad a mobilos képet?
Ezért nem értem. Most épp feltoltam a 14.04-et,mindjárt meglátom hogy mi van.