Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodiiren
csendes tag
Ne dühöngjetek már szakik! Nem eszik olyan fagyosan a kását!

-
bodiiren
csendes tag
Pulseaudio vs Alsa. Utánaolvastam. Mindkettő egy komlpett rendszer, ami sok ágon kapcsolódik az oprendszer más részeihez. Elmélyült szakértelem kellene az átállításához. Ez nekem nincsen meg és nem is törekszem rá, hogy meglegyen. Felhasználó vagyok, nem programozó. Ráadásul azt is olvasom, hogy nem véletlenül használja az Ubuntu disztribúció az egyiket és nem a másikat. Azzal ugyanis sokkal több a gond. Összefoglalva: ez bizony egy buta tipp volt.
Inkább azt szeretném kérni tőletek, hogy próbáljátok már ki a saját rendszereteken, hogy ott is fennáll-e a gond. És persze a 14.04-esen, mert az elődjein nekem ez a gond nem volt. Ráadásnak Xubuntut használok, bár nem hiszem, hogy ebből fakad a hiba, de még ez is lehet. Szóval egy próbát kérek tőletek, nem pedig buta ötleteket. Köszönöm előre is!
-
bodiiren
csendes tag
válasz
N0zer0
üzenetére
Ha lejátszás közben az idővonalon máshová bökök, akkor vagy van hangja, vagy nincs. Ha nincs és megint kicsit arrébb bökök, akkor meg már van (vagy nincs akkor se, ha 10X bökök, véletlenszerű a dolog). Szóval nem kell a pulseaudio restart, mert van hang, csak nem mindig. De ha van és nem nyúlok hozzá, akkor végig van hang. Hát nem tudom érthető voltam-e.
Egy hangkártya van a gépben, az alaplapi. És minden jó egyébként, csak ez az egy hang-probléma van összesen. De ez eléggé zavaró tud lenni. Egyébként a hangerőszabályzó lejátszás fülén vagy ugrál a kék csík, vagy nem. Mást onnan nem lehet kiokoskodni.
-
bodiiren
csendes tag
válasz
N0zer0
üzenetére
Tehát te arra gondolsz, hogy az Ubuntu gyári hangerőszabályzója a rossz? De hát a korábbi Ubuntu verziókban is ez volt és ott semmi gond nem volt vele. Más alkalmazásnál itt sincs. Sőt, csak HD-videóknál van ez a hiba-jelenség. Normál videóknál nincsen. Szóval szerintem nem jó helyen kaparászol, de azért persze este majd kipróbálom amit mondtál.
-
bodiiren
csendes tag
Szevasztok szakik!
A XUBUNTU 14.04-ben a HD-videók lejátszásakor néha nincsen hang. Ha az idővonalon tovább kattintok, akkor van. Illetve lehet, hogy nincs. Teljesen rapszodikus. Mindent felraktam, amit korábban is. És minden lejátszó ezt csinálja. Ebből azt gyanítom, hogy valami rendszerhiba lehet. Tudtok rá gyógyírt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen alaplapot vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Seed szerver topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest