- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiben1
tag
válasz
Fritz Teufel #15924 üzenetére
Nah kellett a hibáról beszélnünk, épp az előbb fagyott le a Lubuntu.
Úgyhogy részemről megy fel a Manjaro, sajnos kezdőként nem tudok ilyen hibajelenséggel foglalkozni. -
csiben1
tag
válasz
Fritz Teufel #15924 üzenetére
Persze, szólni fogok. A hétvégén fent lesz a Lubuntu és meglátjuk mit produkál (ennyi idő alatt jönnie kell a hibának), de azért a biztonság kedvéért leszedtem már a Manjarot is
-
csiben1
tag
Felraktam a Lubuntut, meglátjuk, hogy most produkálni fogja e a hibát. Elvileg a hétvégén ki fog derülni.
És köszönöm még egyszer a segítséget
-
csiben1
tag
válasz
#40553216 #15904 üzenetére
Nagyon kezdő linuxos vagyok, kb 1 hónapja nyergeltem át windowsról. Nem tudom milyen lehetőségeim vannak, hogy felületet cseréljek, mi közül lehet választani, minek mi az előnye-hátránya. Nah meg, hogy, hogy kell
De ha van kedved segíteni, vagy linkelni egy segédletet, azt megköszönöm
-
csiben1
tag
Köszönöm a segítséget!
stopperos: Igen, tettem fel driver-t
Decepticon: Maradok szerintem a te variációdnál, egy disztró váltás lesz belőle. Szerintem kipróbálom ezt a Manjarot-t. Ebből melyik változatot érdemes felrakni? Úgy nézem talán a KDE lesz a legjobb, legszebb.
Illetve azt hol látom, hogy az általam letöltött változat mennyi ideig van támogatva, mert fontos lenne, ha egyszer találok egy számomra megfelelő és stabil disztrót akkor ne kelljen utána egy darabig lecserélni.
-
csiben1
tag
válasz
stopperos #15889 üzenetére
Értem, meg fogom csinálni. Csak ugye nekem nem lassul be a rendszer, végig tökéletesen működik, hanem egyszer csak lefagy, minden előzmény nélkül. Utána már meg se tudom nézni ezeket...
Ma pl kb reggel 7 óta tökéletesen fut... Aztán egyszer gondol egyet és kimerevedik a kép és már nem tudok mit csinálni -
csiben1
tag
válasz
olivera88 #15882 üzenetére
Sziasztok!
Laptopomra 14.04LTS rendszert raktam és sajnos azt kell tapasztalnom, hogy le-le fagy a gép. Már 2x újratelepitettem, de igy se jó. Van, hogy 20perc, van, hogy 1óra után fagy le,van, hogy tökéletesen működik.
A vinyó csumára le volt formázva, 1 particio van. Nem igen tudom, hogy merre induljak el hibakereséssel.
Olyan alkalmazást nem futtatok, ami megizzasztaná a rendszert. Egyszerű netezés, filmnézés...
Ötleteket örömmel fogadok -
csiben1
tag
Így szépen elindult az újraindítást követően, köszönöm a segítséget
Viszont még egy kérdés. Ha a közeljövőben mondjuk szeretnék elindítatni egy alkalmazást a startup-al vagy a terminálban, akkor honnan tudjam hogy milyen parancsal indíthatom el. Magyarol ez a transmission-gtk honnan jött? A logikát próbálom megérteni..
-
csiben1
tag
Ezt most nem teljesen értem
Itt egy kép a startup-ról:[link]
-Gondolom a név-hez tetszőlegesen bármint be lehet írni
-A parancshoz nem tudom mit kell beírni, megpróbáltam a program nevet beírni, de úgy nem indította el a rendszer újraindítása után.
-A megjegyzést szintén tetszőleges, akár ki is hagyhatom szerintemBocs ha értetlen vagyok
-
csiben1
tag
Ubuntu 14.04LTS alatt, hol tudom beállítani, hogy egy programot a rendszer indítása után rögtön indítson el. Mind a windows alatt az indítópult.
-
csiben1
tag
Software Centerből telepitettem egy programot, kipróbáltam, nem tetszett és ugyan itt uninstalláltam is. Az Software Centerbe úgy is jelöli, mint ha nem lenne feltelepitve, holott még mindig fent van és futtatható is...
Hogy tudom végel letörölni? Terminálban? Ott milyen parancsal?Köszi előre is!
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Software Center-ből szeretném telepiteni a "youtube to mp3" programot és a következő hibaüzenetet kapom [link]
Mi lehet a probléma
Bocsi, de kezdő linuxos vagyok.
Köszönöm előre is a segitséget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Hajlítható stílus, pörgős teljesítmény - 512GB
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest