Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jobb reggelt. Lenne egy gondom. Kérlek szépen segítsetek. Tegnap felpattintottam az Ubuntu Studio-t (10.10). Nagyon jó minden egy dolog kivételével. Nem tudok automatikusan a WiFi-re kapcsolódni. Hogyan tudom beállítani? Még csak az ikon sem jelenik meg az óra/dátum mellett.
Örök hálám kergessen tüktököt.
-
törölt tag
Várjunk, mert gond van. A 10.10 helyett most feltettem a 13.10-et. A gond az hogy most látom a WiFi ikont de nem látok csatlakozási pontokat. Tanácstalan vagyok. Kérem ismét a segítségetek.
-
törölt tag
13.10 WiFi - itt még arról sírtam, hogy gond van, de amint az utólag kiderült, a gond nem az volt. Azóta cseréltem egy WiFi kártyát.
Nos, így. Amúgy már jártam más Ubuntu közösségben is azóta és próbáltak segíteni Terminálon keresztüli operációval, de hát az nem úgy van.
-
törölt tag
Ubuntu 13.10. Kijelöl 35 fájl, megnyit Gimp-el.
Üzenet: TIFF-kép-üzenet Incorrect count for "DNGPrivateData" tag ignored.Továbbá egy másik kis ablakban azt is megjegyzi: Ezt az üzenetet 67 alkalommal jelenítette meg.
Szerintem jobb ha valami csevegő programmal nyitom meg ezeket a fájlokat, hátha abban szerkeszteni is lehet a fotókat.
A ShotWell programtól egyenesen kiakadt a gép és újra kellett indítsam reset gombbal.
-
törölt tag
Nem vagyok válogatós, de nem szeretnék rakás más-más képszerkesztőt feltenni amiből úgy is csak egyet fogok használni.
A Gimp alap és ilyen viccel még nem szembesültem őkelme részéről, de mellékesen megjegyzem, nem egy fájl megnyitása esetében "hisztizett", de akkor is kényes, szerintem. Egy megnyitása után természetes, hogy nem hal bele.
Esetemben különböző fotókról beszélünk, tehát lehet jogos a felvetés, miért nem nyitom meg külön-külön. Mi van ha panoráma fotót akarok összerakni?
Ez csak egészséges szóváltás, de attól a Gimp is Gimp marad. Nem rosszindulatosságból jön, de a 4 éves Ubuntus júzerkedésem alatt feltűnt, bizonyos grafikus és DTP munkákra szánt applikációk, még megkívánnak maguknak ezt-azt.
Kérek mindenkit, meg nem sértődni! Csak a meglátásomat ecsetelgetem, ennyi.
-
törölt tag
Ma arra ébredtem. Megnyomtam a bűvös gombot, a gép elindult. Hallok valami ketyegést - talán a DVD olvasó/író felől -, majd rövid idő után elhallgat, de a képernyőn nem jelenik meg semmi. Látszik, kellene valami látszódjon, de nem.
Megmozgattam az egeret, ekkor a op. rendszer lefutásában amolyan "...target error..." sorokat olvastam ki, majd valahogy elindult.Mi ez? Nem tudom ha egyáltalán lehetne print screen-t készíteni, mikor még indulás alatt van az op. rendszer.
Amúgy, még egyszer leállítottam teljesen és újraindítottam, de akkor már nem csinált ilyen csúful, ellenben az elindulás után röviddel, még egyet kettőt mozdított valaminek a fején (nem tudom pontosan eldönteni, hogy a DVD r/w vagy a HDD)Mit vétettem? Hogy lehet részletgazdagan leellenőrizni a meghajtókat. Lehet ott bújt el a maci.
Hálás lennék minden jó szóért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz God Vazzeg #12708 üzenetére
Köszi az infót. Hát ez nem jó hír.
-
törölt tag
Néhány szó erejéig visszatérek a böngészők színterére. Helyesbíteni fogok. Úgy látom, nagyon elbíztam magam, az Epiphanyt illetőleg.
Kicsivel ezelőtt a gépet újra kellett indítsam. A böngésző megmeredt és kiléptetni sem tudtam, plusz a képernyő fénye hol elsötétült kissé, hol meg újra világosodott. Ubuntu 13.10. Visszatettem a Tűzrókát. Startból seperc alatt feltelepítette és gyorsabb a gondolatnál. Az ezt követő a böngésző gondolataimat a Mozilla Firefox topikban taglalom tovább.
Ennek kapcsán az op. rendszer irányából megközelítve, talán igazzából nem is a böngészővel van baj? Rendszer vagy fizikai probléma? Nem létezik, hogy egy böngésző ennyire kiakassza a gépet, azért én sem most másztam le a fáról.
-
törölt tag
Van egy-két külső tárhelyem és közben az alábbi képen látható problémával szembesülök, ha egyiket vagy másikat le akarom választani. Mi lehet a baj? A problémát okozhatja, hogyan volt lefor(m)ázva? Értem ez alatt (NTFS, FAT, ExFAT) partícionálás. Ez zavarhatja?
-
törölt tag
válasz lionhearted #12728 üzenetére
A sötét világos lett. Ami a leválasztást illeti, csak azt tudom mondani, egyetlen partícióm van minden eszközön, külső-belső merevlemezen, memory stick-en egyaránt.
Apropó, amúgy ami eszembe jutott, hogy néhány hozzászólással alább kiderítettük, elméletileg a belső merevlemezzel startból baj van, bár azóta csend van, mert az volt a gond, hogy a fej oda-vissza járt, ami úgyanakkor lehetett az író/olvasó feje is. Ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gyorsan telepítettem egy Skype-ot. Érdekes, ha a szoftverközpontban kerestem, nem találtam. Valahogy rájöttem hogyan lehet kitenni az indító ikont a lécre.
Ennél érdekesebb. Miután be is jelentkeztem és látszólag minden a helyén volt minimalizáltam az ablakot. Ezután észvesztő zúgásba kezdett a gép. Olyan volt mintha fizikai problémája lett volna hirtelen. Már nem csinálja, de majdnem lezártam a gépet is. Ahogy kiléptem a Skype-ból, rögtön elhallgatott.
Találkozott hasonló esettel már valaki? Ha igen, akkor mi a fene lehetett ez?
-
törölt tag
De biza zúgott, remélem nem fogja megismételni. Olyan volt, mint mikor a ventilátor darál. A Skype oldaláról letöltöttem a telepítőt, majd ahogy rákattintottam a telepítéshez, megnyitotta a szoftverközpontot. Gondolom ez eddig rendben is lenne. Amúgy nekem is rendben működik, csak az megijesztett.
Amúgy lehet, hogy én is Galambokat fogok eregetni.
Apropó, most nézem, hogy Viber is csak 64bit-es van. Ezért ez nekem nem jó. Miért nincs 32bit-es? Pedig az teljesen kielégítené a vágyamat, hiszen a telefonomon van mindenki aki a legfontosabb, így csak azt kellene használnom, hogy mindenkit elérjek és engem is elérjenek.
-
törölt tag
Újratelepítettem, de most nem zúgott. Igen, lehet, a hangfalból jött, mert lehet tesztelte a hangbeállításokat. Na de most észrevettem még egy furcsaságát és úgy döntöttem, hogy Galamb tenyésztő leszek.
Nem léptem ki őkelméből, csak nyomtam egy becsületes x-et és úgy eltűnt a tálcáról, hogy csak a Terminálban fogom viszont látni, de rövid ideig.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Kendek #12902 üzenetére
Nincs más egyéb csak a hibaüzenet. Általában ezek előtt a op. rend. belassul elsötétül a szkrín és ilyen trippek után közben beszól.
Volt már úgy is hogy több hibajelentést kaptam egymás után., pl lásd alább:
Egy alkalommal nekifogtam ezt-azt lepattintani az applikációk közül. Csak egy-két jelentéktelent, de tényleg. Semmi rendszerrel összehozó app, és akkor nagyon beszólt:
"probléma a következőkben: nuvolaplayer-flashplugin... ez nem hivatalos ubuntu csomag (hogy a fenébe). Távolítson el minden 3. féltől származó csomagot és próbálja újra"
Miután eltávolítottam egy applikációt: "A csomagművelet meghiúsult", de azért már sehol nem látom a programot.
Majd elnézést kért és jelentette, hogy npconfig alkalmazás váratlanul leállt. Valóban váratlanul, ki a fene várta.
És végül már angolul beszélt: "System program problem detected. Do you want to report the problem now." stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Nem lesz Stalker 2
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Android szakmai topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Synology NAS
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest