Új hozzászólás Aktív témák

• Syl

nagyúr

válasz ubyegon2 #29187 üzenetére

Az ember vagy elfogadja a unity baromságait vagy használ másik DE-t. :B

Én a linuxozást unity-vel kezdtem és nagyon megszerettem. Igaz, hogy a legegyszerűbb piszkálásához is tweak kell, de ez nem zavar. Install után felmegy a unity tweak meg compiz settings és kész.
    Megjegyzem 12.04-nél még elég sok compiz összeomlást láttam, de 16.04 és 16.10-nél szinte alig. És az is csak akkor amikor a compiz settingsben ész nélkül ügyködtem. Ekkor jött egy logout-login és azóta megy rendesen. (a Mint-en a cinnamon sokkal többször dőlt a kardjába)

Hosszabb-rövidebb ideig használtam mást is:
    - Legtovább a Pantheon-t (elementary), sajnos unity-t megszégyenítő butításokat építenek bele. Vagyis inkább alapfunkciókat hagynak ki a rendszerből.
    - Cinnamon - nagyon nem kedvencem, mégis hónapokig kizárólagos volt a gépemen. A sok kiegészítő nagyon tetszik benne. A sok cinnamon és nemo összeomlás meg nagyon nem.
    - Gnome 3 - tetszik, nem kicsit.
    - Kde Plazma - szép, sok kiegészítő, téma. De. Ami disztribúciót próbáltam vele, egyik szörnyűbb volt, mint a másik (kubuntu, kde neon, mint kde). És akkor még nem beszéltem arról hogy gyakran alapvető dolgokra képtelen. Például elindítok egy filmet a NAS-ról (smb megosztás), de a film mellett található feliratot már nem tudja megnyitni. :(((
    - Mate, XFCE, LXDE nem az én világom. Az szerintem inkább vindóz kedvelőknek való.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés