Új hozzászólás Aktív témák

• megema

őstag

válasz brickm #27975 üzenetére

Én is használtam 3460-on Ubuntut, igaz nem sokat. Ez egy i7-3612Q, 8 GB RAM, NV GT 630M modell.

Nem tudom, hogy hogy gondolták az Ubuntut (12.04.x) hozzá, mert még a touchpad sem működött vele normálisan gyári állapotban. Gondolom az ujjlenyomat-olvasó sem, de arra nem emlékszem. Fent maradt a gépen, mert elfér. Nemrég frissítettem 14.04-ről 16.04-re kíváncsiságból (mert amúgy sosincs használva). NV driver nélkül nem volt vele gondom, de miután felraktam nem volt hajlandó elindulni a grafikus felület, úgyhogy le kellett gyalulni. Még 12.04.x alatt olyan is volt, hogy NV driverben átváltottam Intel GPU-ra, amit olyan sikeresen megoldott, hogy teljesen eltüntette az NV GPU-t, Windows alatt sem látszott az eszköz. BIOS frissítés hozta csak vissza.

Lehet, hogy ingyen van a rendszer, de bődületes szívások tudnak vele lenni. Nekem is volt benne részem bőven. Utána kell nézni minden egyes hardvernek, mert lehet, hogy nem, vagy nem megfelelően támogatott egy-egy disztribúció alatt.

Ennek ellenére HTPC/otthoni szerver gépen, illetve szerveren továbbra is Ubuntut használok. HTPC felhasználásra is rengeteg szívás tud lenni, főleg platformváltás esetén, mégha a GPU ugyanúgy Intel is marad.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés