- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: SSD hűtés
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #24604 üzenetére
„mert ezen szokásokon és igényeken úgysem lehet változtatni”
De, lehet. Az MS (igaz, 25 év után) egy lépéssel tudott változtatni azon az általánosan elterjedt kretén szokáson, hogy minden felhasználó admin jogú fiókból használja a gépét. Az iPhone pedig a netezési igényeket alakította át egy csöppet.
De visszatérve: van olyan rendszer, ami az eddigi igényeinek megfelelő. De azt nem akarja (vagy az adott hw-n nem tudja) használni. Így az igény és hw-környezet adottságaiból kialakuló környezeteben azt tudja használni, ami van. Ha megfelel az addigi beidegződésekből összeállt igényhalmazának, ha nem. Mivel a feladatoknak az adott rendszer bőségesen megfelel, így az ő valós igényeinek is. A grafikus felület megléte miatt a szokásainak is.GUFW: ez nem tűzfal, hanem az UFW grafikus front-end-je, ami viszont az iptables front-end-je.
Ha külön semmit nem állítasz, állítottál a GUFW-ben, akkor egy terminálos
sudo ufw enable
parancs már „be is kapcsolta” a tűzfalat, azaz érvénybe léptette az UFW-ben megadott paramétereket az iptables működéséhez.
A Win7-et én sem tudtam bootolhatóan kiírni. Igaz, mára 585 a verziószám.
(#24610) Raynes
„csak akkor nem tudom, hogy mi a bránernek jönnek ide”
Pénzt keresni, többet, mint amennyit otthon tudnának. Annyival azért nem drágább. Én is majdnem kimentem Germaniba, ott csinálni ugyanazt, amit itthon. Sokkal (3x) többet kerestem volna, amiből kijött volna egy ottani lakásbérlés, az itteni lakás törlesztője és még jobban is éltünk volna, mint itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest