Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz King Unique #24604 üzenetére

„mert ezen szokásokon és igényeken úgysem lehet változtatni”
    De, lehet. Az MS (igaz, 25 év után) egy lépéssel tudott változtatni azon az általánosan elterjedt kretén szokáson, hogy minden felhasználó admin jogú fiókból használja a gépét. Az iPhone pedig a netezési igényeket alakította át egy csöppet.
    De visszatérve: van olyan rendszer, ami az eddigi igényeinek megfelelő. De azt nem akarja (vagy az adott hw-n nem tudja) használni. Így az igény és hw-környezet adottságaiból kialakuló környezeteben azt tudja használni, ami van. Ha megfelel az addigi beidegződésekből összeállt igényhalmazának, ha nem. Mivel a feladatoknak az adott rendszer bőségesen megfelel, így az ő valós igényeinek is. A grafikus felület megléte miatt a szokásainak is.

GUFW: ez nem tűzfal, hanem az UFW grafikus front-end-je, ami viszont az iptables front-end-je. :DDD Ha külön semmit nem állítasz, állítottál a GUFW-ben, akkor egy terminálos

sudo ufw enable

parancs már „be is kapcsolta” a tűzfalat, azaz érvénybe léptette az UFW-ben megadott paramétereket az iptables működéséhez.

A Win7-et én sem tudtam bootolhatóan kiírni. Igaz, mára 585 a verziószám.

(#24610) Raynes
    „csak akkor nem tudom, hogy mi a bránernek jönnek ide”
    Pénzt keresni, többet, mint amennyit otthon tudnának. Annyival azért nem drágább. Én is majdnem kimentem Germaniba, ott csinálni ugyanazt, amit itthon. Sokkal (3x) többet kerestem volna, amiből kijött volna egy ottani lakásbérlés, az itteni lakás törlesztője és még jobban is éltünk volna, mint itthon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés