Hirdetés

Aktív témák

• harry

veterán

Csináltunk egy net megosztást egy ilyen 3G-s eszközzel (e220). Sima net rendben, majd ezek után végeztük el a következő beállításokat:

et0 fix címet kapott, ez osztja tovább a netet (egy routernek, amin van a többi gép)
    ip_forward 1 (ezt be is írtuk az /etc/sysnemtudom-be, vagyis indulásnál is be kéne állítania)
    iptables maszkolás

Ezek után tökéletesen ment a mi netünk, a másik gépen a net, minden, egészen egy újraindításig, amikor is a ppp0 eszközzel ellátott gépen nem megy a net. wvdial be tud tárcsázni, van ip, dns cím, de nem megy, míg nem az eth0-t átállítjuk dhcp-re, így megint megy a sima net, csak akkor meg a megosztás nem (hiszen mi oszt neki címet, meg amúgy is egy fix kéne). Amúgy próbáltam ezután is tárcsázni majd megint egy fix címet adni, de így sem ment.

Én arra gyanakszom, hogy az eth0-t akarja alapértelmezett kapcsolatként használni, amire persze nincs net kötve. Ennek az adatait amúgy a System / Admin / Network résznél állítottam be, míg a ppp0-t a wvdial.conf irogatásával, tehát ez az előbbi helyen nem is szerepel.

Mivel tudnám beállítani, hogy ne az eth0 legyen az alapértelmezett netet elérő kártya, hanem a ppp0? Ezzel lehet a baj egyáltalán, vagy mással? Miért csak újraindítás után romlik el?

Aktív témák