Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
válasz
.:GoliBali:.
üzenetére
A panel (Gnome Panelről írok) egy érdekes része a grafikus környezetnek, és a megjelenésének módosítása körülményesebb, mint a többi grafikai elemé.
Az eddigi tapasztalataim alapján az alábbiakat tudom mondani:A panel két leglényegesebb része a háttere, valamint az Ablaklista kinézete és viselkedése.
A panel hátterének módosítása
A legegyszerűbb módosítás a panel egy üres területén jobbklikk > Tulajdonságok > Háttér ablakban történő variálás. Itt három lehetőséged van:
Nincs (a rendszertéma használata) - ekkor a panel háttere a gtk-2.0 (azaz a fő téma) által meghatározott szín vagy kép.
Homogén szín - ez egyértelmű, lehet állítani az átlátszóságot is.
Háttérkép - az itt megadott képet vízszintesen többszörözi, hogy a panel teljes szélességében látszódjon. Mivel itt nem lehet átlátszóságot állítani, ezért én úgy szoktam eljárni, hogy magát a beállítandó képet készítem áttetszőre, 1x30-as méretű png vagy svg formájában. Ha a gtk-2.0 téma is tartalmaz háttérképet, akkor érdekes öszvér panelek jöhetnek létre (egyes elemek az egyiket, mások a másikat vehetik át háttérnek), érdemesebb ilyenkor az első opciót választani.Az Ablaklista kinézete és viselkedése
Ezt egyértelműen a gtk-2.0 téma (amit a Rendszer > Beállítások > Megjelenés alkalmazással telepíthetsz / módosíthatsz) határozza meg, ezen belül is a Téma > Testreszabás alatt elérhető Felhasználói felület elemei.
Az egyszerűbb felülettémák nem tartalmaznak háttérképet az ablaklistához (sem), ezért a nem aktív ablakoknál a panelen beállított háttérkép vagy szín látszik.
Az egyes felülettémákat nem lehet egyszerűen módosítani (legfeljebb a színeiket, ha a téma ezt támogatja), ahhoz bele kell nyúlni a téma fájljaiba (például kicserélni képeket, vagy átszerkeszteni konfigurációs fájlokat). Az utólag telepített témák a .themes könytárban találhatóak.
Összefoglalva: a Rendszer > Beállítások > Megjelenés > Téma > Testreszabás > Felhasználói felület elemei és a Panel tulajdonságai > Háttér ablakban tudsz variálni, ezen beállításokban a CompizFusionnek nincsen szerepe.
Aktív témák
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest