Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
törölt tag
én úgy tudom, hogy a támogatás hosszára vonatkozik az LTS jelző. az alap rendszereket 18 hónapig támogatják, az LTS-t pedig 3 évig, illetve a 12.04-től kezdve 5 évig.
elfogadom, hogy ők a szoftverfejlesztők, és hogy bizonyos igények szerint fejlesztenek. a FOSS szoftverek lényege nem az, hogy profitmaximalizáljunk, és ezért minél inkább eladható terméket kell csinálni, ami minél több embernek teríhető. arról szól, hoyg van egy feladat, amire megoldás kell, és ezt a fejlesztők megpróbálják megoldani. hogy emellett még más funkciókat is pakolnak bele, az hab a tortán. ebből van szerintem a félreértés a részedről, hogy te elvárod, hogy ők neked (is) írjanak szoftvert, pedig ez nem így néz ki, hanem úgy, hogy ők írnak szoftvert, az ő szoftverüket, és ezt mellesleg közzéteszik, hogy használhasd, ha akarod. nem kötelez senki senkit. nem kell megvegyed, nem kell semmit tegyél érte, ők a rendelkezésedre bocsájtják. ingyenes, szabad.
ha te nem vagy fejlesztő, akkor közvetlenül nem tudsz beleszólni a fejlesztés folyamatába, ezt el kell fogani. ha mondjuk olyan fontos ez, hogy felbérelsz egy fejlesztőt, hogy oldja meg neked a problémáidat, akkor már persze igen, aztán hogy utána a kész kóddal mi lesz, azt a licenszfeltételek szabáylozzák. például ugyanúgy közzéteszed, ahogy azok közzéteszik, akik jelenleg fejlesztenek bele.
tehát még egyszer: ez az ő projektjük, ők fejlesztenek bele, azt fejlesztenek, amit akarnak. ha Mark úgy dönt, hogy neki holnaptól rózsaszíne Hello Kitty támájú launcher kell a rendszerbe, akkor olyan lesz. ha ebbe bele akarsz szólni, akkor csinálj egy céget, fogadj fel fejlesztőket, és csináld úgy, ahogy neked legjobban megfelel. ők is ezt csinálják, meg az összes többi kisebb-nagyobb disztró kiadói.az pedig, hogy nem ront el egy új program XP-t, hát nem tudom próbáltál-e már kodekpakkot feltenni például. de a dll-hell miatt akármi igazából széttúrhatja a rendszert, elég figyelmetlenül programozni. ráadásul XP alatt alapértelmezetten rendszergazdaként nem is nehéz belekontárkodni a rendszermappákba.
a fejlesztésnek az a lényege, hogy újabbat kasz. ez néha azt jelenti, hogy a régi kódot ki kell dobni, mert nem lehet már toldozni tovább, és az új viszont egy idő, mire újra elkészül. nem olyan egyszerű egy egész ökoszisztémát fenntartani, erre valók a függőségek, hogy ilyenből ne legyen probléma, viszont ez verziókötődést is okoz egyben.hcl: én nem tudom, szernitem az azt jelentené, hogy átmennének ilyen félig rollingba, ami nem biztos, hogy jó. bár fene tudja. nekem is rémlik valami, hogy egy-két dolog kap majd főverzió frissítést is.
Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háború Izraelben
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Mini PC
- Amazon Fire TV stick/box
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest