Hirdetés

Aktív témák

• x123456

aktív tag

Most kezdtem n+1-edszer gondolkodni rajta, hogy akarom-e még tovább szopatni magamat Debian származékokkal (lásd kizárólag opensource szoftver -> kissé macerás driver beszerzés, hiányzó sun jdk stb), különösen Ubuntu 10.04 LTS-el. Utóbbi egy jókora buggyűjteménynek tűnik némi felületes szemlélődés után:

grub2-ben állítólag már hónapokkal ezelőtt kijavították a grub-reboot-ot, ubiban a mai napig a bugos változat van.
    nagy nehezen levakarom róla a 2-t, feltolom az 1-est, kezdeném használni, de...
    A desktop iszonyat lassú időnként és nem tudom, mitől. Ugyanezen a gépen az Intrepid és a WinXP SP3 gond nélkül fut. Kedvencem, amikor pl. egy terminál ablak megnyitása 3-4 másodperc. De ha desktop hátteret cserélek, az is hasonló időket vesz igénybe és nem tudom, ezidő alatt mit is művel.
    Beállítottam a Kendek által javasolt kapcsolót, hogy az alsó sorban valamennyi futó program fejléce megjelenjen. Ez működik is, de... ha itt megpróbálok egy programot másik workspace-re küldeni, akkor igencsak érdekes dolgokat művel a drága... Ha a 2.-ról a 3.-ra küldeném, akkor elmegy a 4.-re. Amikor visszahoznám az eredeti lapra, akkor meg a nem létező 5.-en köt ki, ahonnan igencsak macerás visszarángatni.
    A Virtualbox 3.2 sincs (finoman szólva) a helyzet magaslatán.
    stb. stb. stb.

Mindez 10.04 LTS Server x64-en. :(
    Különösen a sebessége fájó pont. Azt már kezdem megszokni, hogy apróbb bugok, mint a workspace-es, mindigis lesznek a free szoftverekben. De ez az igen-igen lassú reakciója... komolyan olyan érzésem van néha, mintha egy 64K-s ISDN vonalon próbálkoznék távolról. :(

Aktív témák