Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Miért, neked mit produkál a monitorod?

Én Erre az oldalra tévedtem, és megláttam, hogy ha a "Reduced Blanking mode"-ot használom, akkor jócskán lecsökken a "pixel clocks" értéke. Például 1920x1200 felbontáson normál módban 193.25 MHz, 'rb' (Reduced Blank) módban viszont csak 154.00 MHz!Ez nekem azért volt gyanús, mert a monitorom adatlapja szerint 119 MHz-nél nem bírhat többet 1680x1050 felbontáson a monitorom.
A cvt 1680 1050 parancs viszont 146.25 MHz-re nyomja fel az órajelet (mást is), ami ugye sokkal több a megengedettnél. És amikor beírtam az oldal szerinti parancssort ( cvt 1680 1050 -r ), pont 119 MHz-re jött ki az órajel!
Úgy látszik, hogy gyárilag is a Reduced Blanking módot használná a monitorom, csak mivel valami elszállhatott benne, és nem kommunikál a videókarival EDID adatokról, és nem ez a default mode a videókártyák szerint (úgy látszik), képet ugyan adott, de nem normálisat.Szóval te is írd be: cvt 1360 768 -r és tegyél egy próbát azokkal az értékekkel amit megad.
Egyébként én miután beírtam azt a sort a xorg.conf file-ba és elmentettem, a terminálba beírtam: aticonfig --initial
Ez szépen berendezte az általam beírt sort oda ahová kell, sortöréssel meg minden
Úgy vettem észre, hogy ha nem írom ezt be egy új sor megadása után, valamikor még fel sem áll a rendszer a következő indításkor.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest