Hirdetés
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- wrox: Computherm Q7 RF termosztát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Miért, neked mit produkál a monitorod?

Én Erre az oldalra tévedtem, és megláttam, hogy ha a "Reduced Blanking mode"-ot használom, akkor jócskán lecsökken a "pixel clocks" értéke. Például 1920x1200 felbontáson normál módban 193.25 MHz, 'rb' (Reduced Blank) módban viszont csak 154.00 MHz!Ez nekem azért volt gyanús, mert a monitorom adatlapja szerint 119 MHz-nél nem bírhat többet 1680x1050 felbontáson a monitorom.
A cvt 1680 1050 parancs viszont 146.25 MHz-re nyomja fel az órajelet (mást is), ami ugye sokkal több a megengedettnél. És amikor beírtam az oldal szerinti parancssort ( cvt 1680 1050 -r ), pont 119 MHz-re jött ki az órajel!
Úgy látszik, hogy gyárilag is a Reduced Blanking módot használná a monitorom, csak mivel valami elszállhatott benne, és nem kommunikál a videókarival EDID adatokról, és nem ez a default mode a videókártyák szerint (úgy látszik), képet ugyan adott, de nem normálisat.Szóval te is írd be: cvt 1360 768 -r és tegyél egy próbát azokkal az értékekkel amit megad.
Egyébként én miután beírtam azt a sort a xorg.conf file-ba és elmentettem, a terminálba beírtam: aticonfig --initial
Ez szépen berendezte az általam beírt sort oda ahová kell, sortöréssel meg minden
Úgy vettem észre, hogy ha nem írom ezt be egy új sor megadása után, valamikor még fel sem áll a rendszer a következő indításkor.
Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Filmvilág
- Ford topik
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- darkFlash CF8 Pro
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest