Hirdetés

Aktív témák

• EmberXY

veterán

Sziasztok!
    Érdekes eset történt ma az Ubuntuval a gépemen..
    Történt ugyanis, hogy a 3d-s desktop-ot szerettem volna beállitani valami úton-módon, mindenekelőtt a videokártyához szedtem le egy ATI drivert (mert olvastam, hogy nem árt, ha a kártya drivere is fent van..). A program ".run" kiterjesztésű volt, de még ilyet nem láttam azelőtt, ezért rákerestem, hogy miként kell elinditani, futási jogot adni, stb, el is indult, de telepités közben elakadt, és miután nem válaszolt, bezártam a terminált.. Eddig rendben is van, de észrevettem, hogy iszonyatosan belassult a gép, a proci-t 100 %-on pörgette perceken keresztül, ezt nem tudtam mire vélni, ezért egy jól irányzott reset-tel kilőttem az egészet.
    Itt kezdődött a gond...
    Belépéskor hiába adtam meg a jelszavam, visszadobott ugyanarra az ablakra, ahova a jelszót kell gépelni (ha hibásan adtam meg, azt jelezte, ha jól adtam meg, akkor visszadobott), kvázi nem tudok belépni a rendszerbe...
    Végső elkeseredésemben a telepitőlemezhez nyúltam, de az nem hajlandó feltelepülni, csak egy olyan verzió indul el, ami a telepitőlemezről bootol be, de csak "bemutató jellegű", a normál telepitési beállitásoknak se hire, se hamva, pedig elindul a telepitő, de hiába választom ki a telepitési funkciót, akkor is csak ez a verzió töltődik be.. :F :F
    Végül egy windózt voltam kénytelen átmenetileg feltenni, de szeretném mihamarabb "visszakapni" az Ubuntut, mit lehet tenni?
    Én rontottam el valamit, de nagyon? (A reset miatt szerintem nem kéne összedőlnie.. :F )
    Még kezdő vagyok linux téren, ez látszik :D , de ennyire el lehet rontani?
    Ha valakinek lenne valami ötlete, azt nagyon megköszönném. :R

Aktív témák