- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. a következő problémám van: 64 bites intrepidre próbálnék egy terratec usb-s dvb tunert ráerőltetni. a gyártó biztosít egy elméletileg működő drivert és firmware-t.
a drivert leírás szerint make ill make install parancsokkal megmutattam neki. lsmod mutatja a modulokat (mantis driver), egyebek közt azokat is, amik a kártyához kellenek. a firmware-t a /lib/firmware és az alatta lévő /lib/firmware/2.6.27-17-generic könyvtárba is beraktam, mert már nem volt több ötletem.
a jelenség annyi, hogy dmesg ennyit mond:
[ 5617.680917] usb 3-4.2: USB disconnect, address 5
[ 5623.512297] usb 3-4.2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 7
[ 5623.870016] usb 3-4.2: configuration #1 chosen from 1 choiceezután semmise történik, ahogy eddig okoskodtam a firmware-nek itt kéne berántódnia.
[link] azt írják, hogy a következő moduloknak kell betöltődnie általában véve usb-s dvb-hez:
- i2c-core
- crc32
- firmware_class
- dvb-core.ko
- dvb-pll.konamost ebből a firmware_class mint olyan nem létezik. próbáltam keresgélni, odáig jutottam, hogy a kernelben (is?) benne kell legyen a támogatás. ezt követően ahogy én értettem megnéztem a kernel konfigot, és ott benne van:
grep CONFIG_FW_LOADER /lib/modules/2.6.27-17-generic/build/include/linux/autoconf.h
#define CONFIG_FW_LOADER 1namost itt el vagyok veszve. mi legyen a következő lépés a hibakeresésben? miért nem látom a firmware keresést / betöltődést? lsusb megmondaná nekem, hogy jó-e a firmware?
minden segítséget köszönök előre is.
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest