Hirdetés

Aktív témák

• SLD
    tag

Én általában vigyázok a windowsomra, így 8GB-nél többet sosem eszik meg, de már akkor is mérges vagyok rá :)

Szerintem átgondolva újra osztom a rendszeremet.

8GB-10GB-2GB-40GB-20GB

És így 10GB-re megy windows, 8GB-re megy linux, 2GB marad SWAP-nak, 40 meg 20GB-n pedig elférnek a cuccaim.

A /home -nak nem kell külön partició ugye?? Én nekem saját cuccaimból kevés van amit nem más partición tárolok.

De, éppenséggel külön partícióra szokás tenni, bár nem "kötelező"...
    Ha viszont nem csinálsz neki külön partíciót akkor 8 GB nem lesz elég.

Amúgy nem értelek, 40GB-osra és a 20 GB-osra akarod tenni a "cuccaidat", pont erre van a /home, ez olyan mint windowsban a Dokumentumok vagy hogy hívják, csak épp el van választva a rendszerpartíciótól és a sok config, meg helyigényes egyéb fájlok, nem a "Program Files"-ba kerülnek, hanem ide, a /home-ba.
    Ha meg két partíciót szeretnél, akkor csinálhatsz olyat is, hogy a /home kapja a 20 GB-ot és a 40-est meg felcsatolod /home/Filmek-ként vagy hasonló.

Tényleg olvasd el a linkelt Debianos dokumentációt, főképp a fájlrendszeres és partíciós részeket, ott szépen leírja mi mire lett kitalálva.

Szegény linux, Te már a második vagy aki 8 GB-al akarja kiszúrni a szemét, pedig a 10 sokkal szebb és kerekebb szám :DDD Bár van ebben a 2 ^ 3-onban is valami...

Ha pedig újraosztod (és így gondolom újratelepíted) a rendszert akkor, mint ahogy Nkboy írta, előbb a Windows kerüljön fel.

Aktív témák