- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
dbius
veterán
Kellene egy kis iránymutatás...
Van haveromnak egy Acer 5735-ös notebookja, amire korábban feltelepítettem a 8.10-et. Azóta frissítettem neki, így jelenleg Ubuntu 9.04 van rajta. Megy (majdnem) minden rendesen.
Egyetlen probléma a vezetékes netkapcsolattal van... (Tvnetwork ice) Statikus IP címet kap a szolgáltatótól.
Az ubuntu beépített network managerrel csatlakozik pppoe kapcsolaton keresztül, ez megy is rendben. Viszont kb. 5-10 percenként megszakad a kapcsolat, és nem kapcsolódik újra, csak ha kattintunk az ikonra. (túrtam a logokat, de nem találtam semmit, amiből következtetni lehetne a szakadás miértjére)
Próbáltam pppoeconf-al beállítani a network manager helyett (ez utóbbit le is tiltottam, hogy ne zavarjon be).
Látszólag minden rendben, a kapcsolat a plog szerint rendben felépül, megkapja az ip címet, viszont nem lehet böngészni.(pontosítok: ip címekkel lehet böngészni, csak a neveket használva nem)
Pingelni is csak ip címeket lehet, neveket nem. Ebből erősen úgy tűnik, hogy a névfeloldás nem igazán megy, a dns szerverek viszont benne vannak a resolv.conf fájlban. Próbáltam az opendns-t is beállítani dns-ként, azzal sem változott a helyzet.
Egy kicsit elakadtam, a neten sem igazán találtam útmutatást, hogy hogyan tudnám helyre pofozni neki, jelen formában viszont használhatatlan, mert még letölteni sem tudja otthagyni a gépet... Routere nincs, tervezi a vásárlást, de nem hinném, hogy csak ez lenne az egyedüli megoldás a szakadások elkerülésére.
Odavittem korábban egy windowsos laptopot, azon a kapcsolat nem szakadt meg egyszer sem.
Route-ot is nézegettem, de látszólag pppoeconf esetében ugyanaz a route, mint a beépített network managerrel.
Minden segítséget, ötletet szívesen megköszönök. Sajnos jelenleg semmi logot nem tudok mutatni, a gép havernél van, csak gondoltam megkérdezlek Titeket is, mert én kifogytam az ötletekből.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pad X8b néven jön a Honor következő belépőszintű táblája
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Proxmox VE
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- TCL LCD és LED TV-k
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
- További aktív témák...
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB/512GB használt, szép állapot 100% akku , 8 ciklus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest