Aktív témák

• dbius

veterán

Kellene egy kis iránymutatás...

Van haveromnak egy Acer 5735-ös notebookja, amire korábban feltelepítettem a 8.10-et. Azóta frissítettem neki, így jelenleg Ubuntu 9.04 van rajta. Megy (majdnem) minden rendesen.

Egyetlen probléma a vezetékes netkapcsolattal van... (Tvnetwork ice) Statikus IP címet kap a szolgáltatótól.

Az ubuntu beépített network managerrel csatlakozik pppoe kapcsolaton keresztül, ez megy is rendben. Viszont kb. 5-10 percenként megszakad a kapcsolat, és nem kapcsolódik újra, csak ha kattintunk az ikonra. (túrtam a logokat, de nem találtam semmit, amiből következtetni lehetne a szakadás miértjére)

Próbáltam pppoeconf-al beállítani a network manager helyett (ez utóbbit le is tiltottam, hogy ne zavarjon be).

Látszólag minden rendben, a kapcsolat a plog szerint rendben felépül, megkapja az ip címet, viszont nem lehet böngészni.(pontosítok: ip címekkel lehet böngészni, csak a neveket használva nem)

Pingelni is csak ip címeket lehet, neveket nem. Ebből erősen úgy tűnik, hogy a névfeloldás nem igazán megy, a dns szerverek viszont benne vannak a resolv.conf fájlban. Próbáltam az opendns-t is beállítani dns-ként, azzal sem változott a helyzet.

Egy kicsit elakadtam, a neten sem igazán találtam útmutatást, hogy hogyan tudnám helyre pofozni neki, jelen formában viszont használhatatlan, mert még letölteni sem tudja otthagyni a gépet... Routere nincs, tervezi a vásárlást, de nem hinném, hogy csak ez lenne az egyedüli megoldás a szakadások elkerülésére.

Odavittem korábban egy windowsos laptopot, azon a kapcsolat nem szakadt meg egyszer sem.

Route-ot is nézegettem, de látszólag pppoeconf esetében ugyanaz a route, mint a beépített network managerrel.

Minden segítséget, ötletet szívesen megköszönök. Sajnos jelenleg semmi logot nem tudok mutatni, a gép havernél van, csak gondoltam megkérdezlek Titeket is, mert én kifogytam az ötletekből.

Aktív témák