Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hogy tudok lerúgni azonnal egy klienst a hálózatról, van erre valami parancs? A grafikus felületen nem leltem ilyen opcióra.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
addikt
Sziasztok! Használ itt valaki wifi call szolgáltatást? Milyen tapasztalatok van vele? Látszólag nekem nem akar működni (unifi hálózati eszközeim vannak).
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
vicze
félisten
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok egy olyan problémában kérnék segítséget, hogy az UDM-pro -ban hol találom meg az aktív VPN kapcsolatokat (?). Nem a beállítás a lényeg, az működik (L2TP), de egyszerűen nem tudom monitorozni a klienseket így, hogy ki kapcsolódik fel rá! (ezt szeretném látni)
"in medias res"
-
válasz Csabroncka #7463 üzenetére
-
törölt tag
válasz Csabroncka #7463 üzenetére
-
galaktikus
aktív tag
Hi! Kellene nekem valami kiindulópont, hogy mitől gyenge a wifi sebesség Dream Machine wifin. Tuti nem az eszközökkel van a gond.. Ugyanezek a cuccok (iPhone 11, MB Pro M1) simán mennek 500 Mbit körül havernál egy szolgáltatós Routeren keresztül, de nekem itthon ilyen 200 Mbit a max.. A netem az gigabites optika. A gémer gépen ki is maxolja ami kábellel van kötve. Smart Queue természetesen offon van. Ami érdekes, hogy a feltöltés az jó wifin, hozza a maxot. De a letöltés az kaotikus, volt, hogy 50 Mbit-en jött a wifi közvetlen közelről, nem falon át, de kábelen szintúgy tökéletes volt a sebesség. Mi lehet gond? Segítsetek, mert agyérgörcsöt kapok, hogy a méregdrága cucc ennyit produkál.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
addikt
válasz galaktikus #7467 üzenetére
Telített csatorna?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
galaktikus
aktív tag
válasz szpeti40 #7468 üzenetére
Mármint, hogy elfogy a sávszél mert sok gép aktív? Nagyon kevés cucc csatlakozik és egyik sem igazán aktív.. 1 db eszköznél is ugyanez a helyzet.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
addikt
válasz galaktikus #7469 üzenetére
Az eszköz által használt csatorna (frekvencia tartomány) már mások által is használva van. Ebből lehet zavar.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
válasz galaktikus #7469 üzenetére
Nem, több wifi hálózat is van az adott csatornán amit használsz, nézd meg wifiman-el (app a telefonodra), hogy ez-e a baj.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
galaktikus
aktív tag
Ahha értem, wifimanem az van, csináltam is egy tesztet, de fingom nincs mit kell nézni rajta. Segíthetnétek megfejteni.
Az eszköz neve elől lehet lassan kiveszem a "nem" szót ha ez így maradRizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
dkess
őstag
válasz galaktikus #7472 üzenetére
Csak almás eszközökkel van ez a jelenség?
Tudom nem releváns, de hasonlóba pl. egy AX82U esetén futottam bele fw frissítést követően. Minden mással ment a 650 Mbps mért sebesség - almákkal meg 150 Mbps körül. Egy gyári visszaállítás és megjavult minden alma. Sajnos nem tudom megmondani mit nem szerettek az almák, de ott szomszéd WiFi nem volt meg zsúfoltság sem igazán ...
-
addikt
válasz galaktikus #7472 üzenetére
Alul wireless, és ott a channels és ott látod a környező wifiket.
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Van egy elképzelésem, amiről szeretném kikérni a véleményeteket.
Szerintetek az működhet, hogy létrehozok egy új wifi hálózatot, amit csak néhány AP-ra állítok be, majd megadom, hogy milyen időszakban lehet rá csatlakozni?
Az alapötlet az, hogy néhány eszközre (gyerekek) szeretném beállítani, hogy pl. este 10 után már ne tudjanak csatlakozni a wifire. Erre viszont nem találtam lehetőséget, csak az adott wifi hálózatra lehet beállítani, akkor viszont mindenki, aki csatlakozik a wifihez, be lesz korlátozva.
Erre azt találtam ki, hogy a jelenlegi wifi hálózatnál mac cím szűréssel tiltom ezt a néhány eszközt, hogy csak az új, korlátozott wifi-re tudjanak felcsatlakozni.
Mi a véleményetek erről? Működhet?Eladó Unifi USG Pro4 és Dahua dómkamera!
-
bon
őstag
felesleges a mac cím szűrés, az új hálózaton külön ssid lesz úgyis, külön jelszóval. A másik hálózaton meg jelszót módosítasz és elfelejtetted a gyerekek készülékével.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert frizbinek fogom használni ezt a foost.
Adott egy 1db UniFi AC LR, 1db EdgeRouter™X
a szimultáns megy a 2,4 és az 5 Ghz
a problémám az, hogy 1-2nap múlva a 2,4Ghz lelassúl 2-3MB/s-re a 20-30 helyett
próbálgattam már manuális csatorna választást, auto, RF Environment, sőt az is előfordul, hogy az eszközök nem tudnak csatlakozni a 2,4-re nem kapnak IP-t.
Az 5GHZ tökéletesen működik
ja és a szomszád AP-k száma ~5-6db
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
Én is most futottam bele egy olyan hibába, hogy egy ideje - nem tudom mióta, nem figyelem napi szinten - az UAP-AC-Lite a kontrollerben "Connected - 100FDX" üzenetettel jelenik meg. Teszteltem a behúzott kábelt (Dahua CAT5E) és nincs hibája. Napokig nyomoztam mi a baja. Újraindítás után pár percig 1Gbps volt, aztán visszaesett 100Mbps-re.
ERX-SFP egyik portjáról kapott eddig 24V passzív POE-t. Végül az lett a megoldás, hogy az ERX portja helyett a Lite saját POE feladójára váltottam, és tegnap óta rendben van. Nem tudom miért lett hirtelen nem megfelelő az ERX POE.
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
libit
tag
Kaptam egy UAP-AC-LITE AP-t, valami nem stimmel vele, mert 1 meterre tole is alig latszodik, annyira kicsi a jelerossege. 3-4 meterrol telefon, (2) NB mar nem is latja
inSSIDer -80 dB-t mutat 1 meterre tole (mindegy merre forditom), azon kivul a hatulja 15 perc utan forro
FW a legfrissebb rajta, teljesitmenyet probaltam mindehova allitani, valtozatlan.a kerdesem csak annyi lenne, van meg valami amit nem probaltam, vagy mehet vissza reklamaciora? (kb. 1 eves de nem hasznaltak)
-
Angelo69
senior tag
Ajánlott kategóriába tartozik az AMPLIFI ALIEN router?
Minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadok."Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
dkess
őstag
válasz Angelo69 #7488 üzenetére
Gondolom néztél már sok tesztet, véleményt és YouTube videót ezzel kapcsolatban - így lehet sok újdonság nem lesz.
Először is aránylag drága. Amennyiben mesh -t (pl. a 2 darabosat ebből) szeretnél, akkor pláne. Másik oldalról szép nagy darab - jóval nagyobb, mint az előd AC -s Amplifi HD.
Amit fontos érteni, hogy ez nem az UniFi vonalat erősíti, hanem az Amplifi -t. Ebből következik néhány dolog. Először is ez nem a UDM "továbbgondolása" ("AX -es verziója"), hanem az előbb említett Amplifi HD -é. Azaz ezt nem fogod tudni UAP -kkal bővíteni, hanem mesh igénye esetén Amplifi vonal lehet az érdekes.
Másfelől ez ízig-vérig SOHO termék. Ez a támogatott funkcióin, firmware -en meg is látszódik - elég "spártai" az UniFi -hoz képest. Ennek nézz utána, hogy mennyire felel meg Neked.
Hardveresen elég erős. Több, mint valószínű, hogy IPQ8074 (esetleg IPQ8078) van benne 1 GB RAM -al. Ezzel a SOC -al nem egy és nem kettő Pro-AP van 2-300K HUF környékén vagy éppen felette ... Elvi felépítése:
Ahogy láthatjuk 2.4 GHz -en 4x4 AX és 5 GHz -en 8x8 AX. Amplifi Alien -él nincs HT160 támogatás. Ahol van (más típus ugyanezzel a felépítéssel - pl. Asus RT-AX89X) ott HT160 mellett csak 4x4 lesz 5 GHz -en - azaz a 4800 Mbps maximum elméleti aggregált sávszélesség adott 5 GHz -en. HT160 nélkül is komoly WiFi -t tol viszont lefedettségben és sebességben is. Mobiltelóval is meglesz a 900 Mbps környéke egy helyiségben az egységgel. Nekem más márkából van ezzel a SOC -al (nem ez illetve nem Asus) - tényleg brutális WiFi -t tol ...
A 8x8 és a maximum 80 MHz -es csatorna szélességet alapul véve akkor érdemes ezt az eszközt, ha inkább sok 5 GHz -es sávot támogató eszközöd lenne. Persze 2.4 GHz -en is sok eszközzel tud megbirkózni, mivel itt 4x4.
Vezetékes oldal. Röviden semmi extra. Csak gigabit -es portok (1 WAN és 4 LAN), ami azt jelenti, hogy csak a 5 Gbps -es backplane -t aktivizálták ezen terméken. A 2 db 10 Gbe interface -t sajnos nem. Viszonyításképpen az ugyanezzel a hardverrel szerelt AX89X -en:
- 1 db RJ45 gigabit WAN,
- 8 db RJ45 gigabit LAN,
- 1 db RJ45 1/2.5/5/10 Gbe WAN/LAN,
- 1 db 1/10 Gbe SFP+.Azaz sajnos vezetékes oldalon nem vagyunk elkényeztetve. Különösen tekintve, hogy maga a vas képes lenne 9,4 Gbps -t is NAT -olni - ez a pár db gigabit -es port eléggé "pazarlás" ... Azaz, ha fontos lenne a vezetékes oldal, a multigigabit/10 Gbe támogatás (akár internetre - jövőállóság), esetleg némi "Asus -os extra" is érdekelhet, akkor inkább AX89X (a hardver ugyanaz és szintén SOHO) ... Persze drágább, de többet is nyújt és nem mellesleg mesh igénye esetén a teljes AiMesh -t (itt van ethernet backhaul is) támogató Asus router/ZenWiFi paletta rendelkezésre áll bővítésre (köztük olcsóbb típusokkal is) ...
Ezt az eszköz nagyon röviden - nagyon a WiFi -re van kiélezve és nagyon SOHO. Amennyiben ez így megfelel, akkor lehet OK lesz a Számodra ...
-
Angelo69
senior tag
Köszönöm szépen a részletes tájékoztatót.
Jelenleg AmpliFi Gamer’s Edition-t használok, és nagyon elégedett vagyok vele. De gondoltam lecseréltem egy ilyenre, mert ez újabb technológia (Wi-fi 6, stb…) és így sokáig nem lesz vele gondom.
Vagy szerinted fölösleges?[ Szerkesztve ]
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
dkess
őstag
válasz Angelo69 #7490 üzenetére
Az a baj, hogy a jó válaszhoz kellenének némi részletek. Például milyen internet, mekkora és hány szintes ház, mennyi és milyen vezetékes kliensek stb. stb. Például mesh igény lenne? Ethernet backhaul megoldható? Milyen internet sebesség mellé kellene? Vannak WiFi6 kliensek (feltételezem van valamennyi)? Mit vársz az új eszköztől amit nem tud a régi?
Azért nem olcsó eszköz ez. Amennyiben pl. több AP igénye is felmerülne, akkor lehet hosszabb távon jobban járnál, ha UniFi alapokra építkeznél. Igaz, ez a drágább vonal, de adott esetben időt állóbb lehetne - lehet ritkábban kapna el a cserélési vágy ...
-
Angelo69
senior tag
1000 Digi, 58nm társasházi lakás.
Az is motivált a dologban, hogy gondoltam erősebb lesz mint a mostani.
Mesh-re nincs szükségem most sem, a két “jelerősítő” ott fekszik a dobozában, az elejétől kezdve.
UniFi-on gondolkoztam már, de igazából ide nekem teljesen fölösleges lenne."Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
dkess
őstag
válasz Angelo69 #7492 üzenetére
Igen, igazad van - 58 nm -en nem lesz szükség mesh -re vagy több AP -ra. Ebben az esetben, ha elégedett voltál az előző Aplifi -al, akkor nyugodtan beleugorhatsz az AX -es verzióba is. Ahogy írtam méretügyileg egy másik dimenzió, de amennyiben ez a részedről OK, akkor ez sem gond.
-
supercow
őstag
Sziasztok, segítséget kérek mert ennyire nem vagyok ügyes a témában. Adott 2 szoba, az egyikben a szolgáltatói modem és saját eszközök pl android tv box, amit jelenleg wifin vagy powerline adapterrel használok.
Kb így néz ki most az elrendezés, a bal és jobb oldalon a két szoba egy-egy kupac eszköz.
A ZTE modem és az ERX-SFP WAN portja között van egy CAT5E kábel, amit szeretnék használni a "másik irányba" is, VLAN-okkal (?)
De én vezetékesen akarom a tv boxot hogy a NAS-on lévő tartalmat vezetékesen elérje, kb így:
Eszközeim:
ERX-SFP
UAP-AC-Lite
Dell PowerConnect 2824 switch
Már megvettem egy USW-Flex-Mini switchet ehhez az egészhez.A kontroller egy Ubuntu gépen fut ami a Dell switchbe van dugva.
Szintén van egy Synology NAS, ami a Dell switchen LAG-ben lóg.Leginkább az ERX és az kontroller / Flex Mini VLAN beállításaival kérek segítséget, mert nem egyértelmű pl a VLAN only / Port profile különbség amikor a kontrollerben új hálózatot csinálok.
Flex Mini 1-es portja lenne a trunk? 2-es port a 192.168.1.* (invitel) , 3-as port a 192.168.0.* (saját)
ERX-en mit csinálok hogy az 1-es porton legyen net és lan is? ki kell vennem az egyik portot a switchből? CLI-ben nem vagyok jártasHálás köszönet a hozzáértőknek előre is!
-
dkess
őstag
válasz supercow #7494 üzenetére
Azt jól látom, hogy a router és a Dell switch UTP -vel van összekötve és nem SFP -vel? Ugye a két szoba között is Cat5e van ...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem lett volna egyszerűbb pl. az ERX-SFP -et átvinni a másik szobába és az UAP-AC-Lite -nak venni egy PoE injector -t? Ebben az esetben a USW-Flex-Mini -t is megspórolhattuk volna és ilyenformán jóval olcsóbban kijöhettünk volna. Nem tudom, hogy az USW-Flex-Mini -vel benne vagy-e még a 14 napban ...
Alább egy rajz, hogy mire is gondoltam nagy vonalakban:
-
válasz supercow #7494 üzenetére
Az kontrollerben létrehozod a "VLAN only"-val azokat a vlan-okat, amiket használni szeretnél. Ezeket a Flex mini port beállításainál tudod majd kiválasztani, ez "untagged" lesz az adott portra. A Flex mini némileg korlátozott vlan-ok terén, csak port based vlan-t tud, egyedi port profilokat nem kezel.
ER-X esetén az untagged vlan-t a pvid, a tagged vlan-t a vid értékkel definiálod. Például ha eth1 azt akarod beállítani, hogy legyen VLAN30(U) és VLAN40(T) akkor a switch beállításainál az eth1-re pvid 30 és vid 40 kell.De az elképzelésed nem igazán valósítható meg ebben a formában, úgy csináld meg ahogyan dkess kolléga felvázolta.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud esetleg titkos helyet, ahol lehet gen1-es CloudKey-t kapni? Mindenhol hiánycikk, sehol nem rendelhető
Köszi!
-
supercow
őstag
Köszönöm, nagyon jó ötlet de a jobb oldal egy hálószoba, ahol nem nagyon lehet villogó LED éjszaka (asszony nem bírja) Az előző tulaj hagyta itt ezt a modemet, de nemsokára Digi ftth lesz és az ONT-t már a másik szobába kérem. A bal oldal a dolgozóm, ahol minden hálózati eszköz van, switch, patch panel, NAS stb. A Flex Minit le tudom takarni vagy betenni egy bútor alá, később elhasználom másra. Megpróbálnám az eredeti ötletet, hátha tanulok is közben valamit
-
bon
őstag
válasz CsodaPOK #7497 üzenetére
Én már biztos nem vennék, régi hardver, kevésbé támogatott. Plusz nálam két különböző hálózaton is döglődni kezdett így egy ideje már cseréltem gen2-re.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
dkess
őstag
válasz supercow #7498 üzenetére
Nagyon szívesen.
Hát nem tudom ... Méretben nincsen akkora különbség:
- USW-Flex-Mini: 107.16 x 70.15 x 21.17 mm (4.22 x 2.76 x 0.83")
- ERX-SFP: 142 x 75 x 23 mm (5.59 x 2.95 x 0.91")A ERX-SFP (Szerk.) kb. 3,5 cm -rel szélesebb és kb. ennyi:
A switch -en LED -ből sincs igazából kevesebb (ERX -et fejjel lefelé fordítod, akkor a tetjén levők nem érdekesek). Szerintem amivel a Flex Mini -t le tudod takarni - az az ERX-SFP -re is jó lesz nagyvonalakban ...
Persze a tanulás az első - ez jó cél ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fából készült műhold a jövő, a SpaceX-nek is ajánlanák
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Linux Mint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest