Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz MasterMark #6850 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Richard #6852 üzenetére
Kezdésnek ezeket olvasd át:
UDM/USG: Introduction to Firewall Rules
USG Firewall: How to Disable InterVLAN Routing[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszönöm mindenkinek, sikerült!
-
bon
őstag
Na úgy néz ki másodszorra is megdöglött a ERLite‑3-om. Console nem válaszol. Jövő héten kipróbálok egy másik tápot. Hátha ismét csak az adta meg magát. Utoljára 2019 októberében volt gond vele. Addig használom a tartalék routerem.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz Cirbolya_sen #6859 üzenetére
Igen, az egész rack szekrény szünetmentesről megy.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
őstag
Milyen UPS-t használtok? Van ajánlott márka? Az RPS már csak azért sem jó, mert vannak egyéb eszközök is a rack szekrényben (syno nas, server, stb.).
Van olyan amit támogat az UDM PRO?
-
MrSealRD
veterán
Egy kis vasárnapi olvasnivaló.: https://evanmccann.net/blog/2021/2/unifi-6-lite-review
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz Richard #6861 üzenetére
Nálam egy APC Back-UPS Pro 550VA-ról megy a szekrény, az alábbi komponensekkel:
-Telekom ONT
-Edgerouter Lite3
-UniFI Swich 16 150W + USW Flex mini
-2db UniFI AC Lite
-3db IP kamera
-intel J1900 alapú nas 2x3TB HDD-vel
Az egész rendszer fogyasztása 68-70W körül alakul, ez a szünetmentes így nagyjából 30-35 perc áthidalási időt biztosít. Az UDM Pro nem támogat UPS-t, de a Synology NAS-ok sokféle szünetmentessel kompatibilisek. Az APC részemről ajánlott márka. -
Bathalsar
aktív tag
válasz MrSealRD #6862 üzenetére
Vettem egy U6-Lite-ot az UAP-AC-LR mellé, de még nem üzemeltem be. Költözés előtt vagyunk, de azért kibontottam. A burkolat műnyag, de a bázis, a hátulja alumíniumból készült. Az UAP-AC-LR ugyan valamivel nagyobb (175 vs 160 mm), de olcsó játéknak tűnik az U6-Lite-hoz képest.
Nálam egy APC Back-UPS 700 VA van, azon lóg egy HP Microserver, két Digi eszköz, US‑16‑150W, UAP-AC-LR, USW-Flex-Mini, 1x UVC-G3-Flex és egy USG-3P.
A felügyeletért apcupsd felel, jelenleg ilyen kihasználtságú az UPS:
[ Szerkesztve ]
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
őstag
Ez jónak tűnik, köszönöm.
Hogy csatlakoztatod hozzá az eszközöket amin dugvilla van? Adapterrel?
Nekem van a rackben legalul egy 6-os legrand 1U elosztó túltesz védelemmel és abba van dugva minden.Gondolom az elosztót kellene valahogy beledugni a szunetmentebe.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én Eaton 5E850i Usb Din-t használok 2 helyen is.
Itthon nálam egy Dell T110II, ER-X, US8-150, 2db UAP-AC-Lite, Digis cuccok mennek egy elosztóval, szerver közvetlenül. Linux kezeli, van hozzá szép Grafana grafikonjaim is róla (erről van logout bejegyzésem), nagyjából 110W terhelést ír a Grafana és 23p tartás időt.
A szerveren és digis cuccokon kivül, mindent a switch tápol poe-n.Másik helyen egy DS220+ és egy Asus AC65P, itt 30p körüli tartás idő van.
[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
user12
őstag
Nálam egy cégtől kiselejtezett fehér APC CS 650 van (új akkuval).
Kb fél órát bír, a dsl modem van rajta, ER4, ES8-150, cloudkey, két ap és egy kamera és egy synology nas.
USB-n a nas-ra csatlakozik és alacsony töltöttség esetén leállítja az eszközt.
Tudom ajánlani az APC-t, ha ez megdöglik, akkor is ilyet veszek helyette. Igazából nekem azért azért jó, mert némítható benne minden riasztás.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
őstag
Köszönöm mindenkinek, akkor kiszámolom mekkora kell nekem és rendelek egy APC-t!
-
donat_sz
senior tag
Szerintetek milyen élettartamra lehet számítani 1-1 Unifi eszköznél?
Márkától függetlenül routereknél kb 5 évet olvasok, ettől ha nem is sokkal de pár évvel jobb tapasztalatom van (amikor az adott router egy esetben nem került hamarabb cserére);
de pl. switcheknél nincs tapasztalatom és felmerült ha beszerzek egy használt us16-150w-t, akkor arra számíthatok-e, hogy stabilan szolgál évekig még?
Il. ez alapján általában, mennyi ideig lehet tervezni 1-1 Ubiquiti router/ap/switch esetén? -
_Dumber_
őstag
Rendel már valaki Eu store-ból Unifi 6 lite eszközt?
Azt írja, hogy nincs tápfeladó a dobozban. Kicsomagolós videókon én azt látom, hogy a SINGLE dobozos-ban van, de a 3db-ost tényleg a nélkül forgalmazzák..MI lehet az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz _Dumber_ #6880 üzenetére
Tudtommal egyáltalán nincs már benne.
Ubi eu store is írja: "In case a PoE injector is needed to power the device, compatible type can be purchased separately."[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz donat_sz #6879 üzenetére
AP-k tekintetében azt tudom mondani, hogy én 4 éve vagyok jelenlegi helyemen és előtte kb 3-4 évvel lett telepítve a meglévő rendszer.
A meglévő antennák teszik a dolgukat, cserélni még nem kellett. Csak bővítettünk lefedettségi probléma miatt.
A többi eszköz tekintetében is ezt tudom mondani. Ezektől sokkal fapadosabb eszköz is minimum 5 évet bírRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
vicze
félisten
-
ArthurShelby
addikt
Most hogy jönnek az új ax-es ap-k nem fogják a használt piacot elárasztani az ac-k?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
addikt
válasz ArthurShelby #6887 üzenetére
Remélem
Egy Pro-t vagy HD-t behúznék használtan.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
vicze
félisten
válasz ArthurShelby #6887 üzenetére
Ööö "jönnek"? Úgy érted kúsznak be olyan lassan mint egy csiga?
Mióta megvettem a UAP6-LR-t out of stock, 3 hónapja...
Olyan durva alkatrész hiány és gyártáskapacitási problémák vannak, hogy az elárasztásra várhatsz elég sokat. -
donat_sz
senior tag
-
törölt tag
válasz Richard #6865 üzenetére
Én számoltam azzal, hogy a szünetmentesemnek milyen a csatlakozója.
Szünetmentes: [link]
Az APC-hez SNMP modul használtan (nem így néz ki, de hasonló): [link]
230V-os csatlakozó a szünetmenteshez: [link]Egy a bibi: a szünetmentes tartója pont olyan hosszú, mint a rack szekrényem, így polcra kellett tennem az APC-t. Ja, és kb fél mázsa.
-
user12
őstag
válasz donat_sz #6890 üzenetére
Szerintem számíthatsz rá.
Ha megveszel egy műanyagházas alsó alatti kategóriás Tenda switch-et, az is simán elmehet 5-10 évet, nemhogy ezek.(Találtál használtan? Megéri? Én 1-2 alkalommal futottam össze használt Unifi eszközzel, de olyan csekély volt az árkülönbség az újhoz képest, hogy inkább vártam és vettem újonnan)
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
addikt
Szerintetek mennyire jó ötlet Ac-Lite-ot keverni U6-Lite-al?
Földszinten lenne az U6, az emeleten meg az AC.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest