Új hozzászólás Aktív témák

• pendre54

addikt

Üdv!
    Amennyiben járna erre még valaki, aki járatosabb ebben a témában, annak megköszönném, ha adna egy kis tájékoztatót, a következőkről.
    Kb. 1 hete estem át egy konfig cserén, és jelenleg a kérdés szempontjából ezek a cuccok vannak, egy i7 9700-es proci, egy Asus Prime Z390-A alaplap, és 16 GB (2x8) 3200 MHz-es, DDR4 -es RAM. Mivel a proci non K-s, így inkább alulfeszelésre törekszem, amit offset módban csináltam, és jelenleg -110-es értéknél még stabilnak tűnik. Az LLC értéket, az Asus lapoknál javasolt 4-es értékre állítottam, az Asus Multicore Enhancement-et pedig Enabled-Remove All limits-re lett belőve. A RAM-nál az XMP profil tökéletesen működik, azaz a 3200 MHz-t simán kezeli.
    Ami kérdés, hogy a CPU beállításoknál, a C-states opciót, hogy célszerű használni? Alapértelmezetten "Auto", ha engedélyezem, akkor ez így néz ki:

Azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy alapvetően ennek is energiatakarékos funkciója van, ezért érdemes így bekapcsolva hagyni, vagy állítsak rajta valamit, gondolok itt a C9, C10-re, amik ki vannak lőve.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés