- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Nem igazán vagyok jártas cpu tuning teren, asztali gépemben is 4.2 ghz- te belőttem a 6700k-t és azóta hozzá sem nyúltam (nincs is semmi gond vele)Most viszont laptop cpu tuningolasa terén kernek segítséget.
Adott egy laptop 7820hk cpu-val amit 4.2 ghz-re felhuztam. 3DMark Fire Strike
13400 körüli cpu értékkel sikeresen lefut és játék sem fagy ki 4.2 ghz-en.
Azonban asztali G-Sync monitorra kötve amikor kipróbáltam 4.0 ghz-en a Rise of the Tomb Raider játékot akkor feltűnt mikroszaggatas (főleg a falon látszódott ahogy zárt térben szaladtam a fal mellett.Visszavettem a BIOS-ban mindent gyarira és úgy már nem volt ez a gond (vagy legalábbis sokkal kevésbé látszódott )
A tuning úgy ment hogy BIOS-ban core-t és ring-et x40-re állítottam a pwr limitnek pedig 400-at (100A)
A háttérben futott a gyártó saját szoftvere is ami a beépített Intel XTU-val maga is belőtt 4.0 ghz-et.
Sajnos komolyabb tesztre nem volt időmSzerintetek melyik lehet ?
1) játék nem bírja a cpu oc-t
2) BIOS beállítások+ xtu beállítás összeütközött
3) gyenge minőségű a cpu chip és nem bírja a tuningotThrottlingolas kilöve, meg 4.2 ghz-en sem megy 90C fölé.
Mivel tudnam a problémát beazonosítani ?
Én a 2)-re tippelek. Szerintetek ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest