Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Idővándor
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nem igazán vagyok jártas cpu tuning teren, asztali gépemben is 4.2 ghz- te belőttem a 6700k-t és azóta hozzá sem nyúltam (nincs is semmi gond vele)Most viszont laptop cpu tuningolasa terén kernek segítséget.
Adott egy laptop 7820hk cpu-val amit 4.2 ghz-re felhuztam. 3DMark Fire Strike
13400 körüli cpu értékkel sikeresen lefut és játék sem fagy ki 4.2 ghz-en.
Azonban asztali G-Sync monitorra kötve amikor kipróbáltam 4.0 ghz-en a Rise of the Tomb Raider játékot akkor feltűnt mikroszaggatas (főleg a falon látszódott ahogy zárt térben szaladtam a fal mellett.Visszavettem a BIOS-ban mindent gyarira és úgy már nem volt ez a gond (vagy legalábbis sokkal kevésbé látszódott )
A tuning úgy ment hogy BIOS-ban core-t és ring-et x40-re állítottam a pwr limitnek pedig 400-at (100A)
A háttérben futott a gyártó saját szoftvere is ami a beépített Intel XTU-val maga is belőtt 4.0 ghz-et.
Sajnos komolyabb tesztre nem volt időmSzerintetek melyik lehet ?
1) játék nem bírja a cpu oc-t
2) BIOS beállítások+ xtu beállítás összeütközött
3) gyenge minőségű a cpu chip és nem bírja a tuningotThrottlingolas kilöve, meg 4.2 ghz-en sem megy 90C fölé.
Mivel tudnam a problémát beazonosítani ?
Én a 2)-re tippelek. Szerintetek ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
- Yettel topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő