Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni az Asus P5Q lapomhoz! Van két oldalnyi BIOS beállításom és a feléről sem tudom, hogy micsoda és miért felel egészen pontosan. :F
    GTL referenciákról olvasgattam cikkeket, de nemigen értem a működését. Épp csak azt nem írja egyik cikk sem, hogy úgy egyébként mi a funkciója. :U
    Keresgéltem, de csak a legkézenfekvőbb opciókról találtam infót, Asus specifikus megnevezésekről semmi használhatót.

Pl. az is rejtély még nekem, hogy az ún. "VTT" feszültséget az Asus hogy hívja és melyik opció volna ez? FSB termination voltage?

A cél az volna, hogy stabilizálni tudjam a processzort a jelenlegi tuninggal, mert össze csak nagyon ritkán omlik a rendszer (eddig talán egyszer indult újra), de Intel Burn Test-ben hibás eredményeket ad (mondjuk az előző processzorom is instabil volt a szintetikus tesztek szerint, mégis így ment a gép napi használatban gond nélkül).

Ez a jelenlegi bios:
    [link]
    [link]

Az órajel és a feszültség éppen a határokon mozog és a hőmérséklet is még megállapodik 70°C körül terhelés teszt alatt, szóval normál körülmények közt megfelelő.
    Van egy rakás trükk még a bios-ban, amiket nem ismerek, szóval miken állítsak, hogy lehetőleg még többet ki tudjak facsarni a CPU-ból Vcore fesz emelés nélkül?

Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés