Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
-
Smells
tag
válasz
CJ4567 #43731 üzenetére
Tito30, CJ4567, PofaJenö, korion: kösz a válaszokat, itt van további infó, ahogy kértétek.
alaplap: Foxconn A9DA-S
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
cpu cooler: Cooler Master Hyper T4
VGA: Radeon R9 290X
És a teljes történet az, hogy ismerősöm konfigja volt ez és az AMD CCC-ben gondolta, hogy húz a procin 9%-ot, feszültséggel nem foglalkozott, meg olyan opció nem is volt abban az ablakban.
A húzás után nem volt stabil a gép, 1-2 indítás után már a windows sem töltött be és végül már egyáltalán nem is kapcsolt be a gép.
Több BIOS reset után sem reagált a gép, ezért gondoltuk, hogy az alaplap vagy a proci meghalt.Bár én sem vagyok tuningos, úgy éreztem, hogy 9% kevés ahhoz, hogy tönkretegyen bármit, főleg ilyen rövid használat után, ezért írtam ide, hogy megtudjam van-e köze az egésznek a húzáshoz vagy esetleg egybeesés történt, vagy valami, amiről nem tudunk.
kösz
-
enemy107
senior tag
válasz
CJ4567 #43153 üzenetére
Azért kérdeztem a Vid-et, mert ha kicsi (pl:1.18V) akkor az 1.31V-al, kapott rendesen, de ha magasabb (pl:1.27V) akkor olyan sokat nem kapott még.A ramokat vissza osztod amikor emeled az FSB-t? De most is azt mondom, hogy a lappal van a gond, nem bírja az FSB-t.
Ki tudod próbálni, tedd le a proci szorzóját legkisebbre, 6-ra, és úgy emeld az FSB-t, Kiderül mennyit tud a lap.
Ha ez megvan utána vissza állítod a proci szorzóját, és úgy állítod be a lehető legkisebb feszt amin stabil. -
Martin97
aktív tag
válasz
CJ4567 #43151 üzenetére
Aida/Everest.
De miért kell a vid? Kiteszteled, hogy mennyi fesszel megy x órajelet, és döntesz,hogy melyik a számodra megfelelő kompromisszum.
De az E0 steppes 8400-ak (ha jól emlékszem neked olyan van) jól mennek alapfeszen, és jól skálázódnak, szóval nem kell sok feszt emelni a 4 ghz-hez.
Még az én 8200-am is 1,32-vel futja a 4 gigát.
Ha nem megy 3,6 fölé ott mással van baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öt készüléket hozott a nemzetközi piacra a Meizu
- Akvarisztika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 + box, gyári hűtő, garancia
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest