- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
- BMWFan: Akasztófa
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsikiRoli
tag
Szép napot midnenkinek!
Alaplap: Gigabyte Ga-970a-Ds3p
Processzorx 8320
Hűtő: Hyper 212 Evo
TápTG 450
Ház jól van hűtve, 2 Artic F12 PWM-el van áthúzva a levegőOverclockra adtam a fejemet ezzel a lappal. Igen tudom nem nagyon arra való, de kis mértékű overclockot akarok csak, nem pedíg extremet (kb 4Ghz-ra szeretném felhúzni.)
Megtettem az első lépéseket, kikapcsoltam APM-et C6-ot, hogy ne fojtsa le, amikor átlépné a TDP limitet.
Kikapcsoltam a Turbot is.
Elkezdődhetett az overclock. Egyszerű túlhúzást szeretnék, tehát csak szorzó emeléssel szeretném elérni a sebességnövekedést.
Alapjáraton így van megadva: Clock Rate: AUTO
Ezt először átállítottam, 19-re, hogy a végeredmény első körben 3800Mhz legyen.
Elmentem a BIOS beálíltásokat, belemegyek megint a BIOSba hiba nélkül sikerült, majd amikor ugyanezek beálíltások mellett megint klilépek a BIOSból, akkor a GÉp levágja magát, majd következő indulásnál, ha megint belépek a biosba, akokr Kiírja, hogy BOIS error detected, visszaáll a beállítás AUTO-ra, és ha megint visszaállítom 3,8 GHZ-ra, és elmentem, akokr ugyanaz. De be lehet vele menni Windowsba, egyből átállítás után, és rendesen működik 3,8 GHz-n. Csak a bootloásnál ír hibát.
Bent windowsban 3,8 GHZ-n és 4Ghz-n is átment Intel Burn testen.
Próbálgattam, higy mi lehet a hiba, és csak és kizárólag a CLOLC RATE ez visszaállítottam AUTO-ra. Probléma eltűnt.
Ezután a CLOCK RATE-et átállíottam 17,5-re (alapértéke--->3,5GHz)
És megint ugyanazt csinálja, mint 3.8 GHZ-nél.
Teszteltem 4 Ghz-nél is ugyanez történik.
Feszültség emeléssel is.
Gyakorlatilag az egyetlen beállítás amivel rendesen bebootol az az, hogy AUTO-ra van állítva a CLOCK RATE.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy ez miért lehet, esetleg, hogyan lehet kiköszöbölni a hibát?
Valamit én rontottam el? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - AQUA garancia 2026.04.20
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest