Új hozzászólás Aktív témák

• CsikiRoli

tag

Szép napot midnenkinek!
    Alaplap: Gigabyte Ga-970a-Ds3p
    Processzor:Fx 8320
    Hűtő: Hyper 212 Evo
    Táp:CTG 450
    Ház jól van hűtve, 2 Artic F12 PWM-el van áthúzva a levegő

Overclockra adtam a fejemet ezzel a lappal. Igen tudom nem nagyon arra való, de kis mértékű overclockot akarok csak, nem pedíg extremet (kb 4Ghz-ra szeretném felhúzni.)

Megtettem az első lépéseket, kikapcsoltam APM-et C6-ot, hogy ne fojtsa le, amikor átlépné a TDP limitet.
    Kikapcsoltam a Turbot is.
    Elkezdődhetett az overclock. Egyszerű túlhúzást szeretnék, tehát csak szorzó emeléssel szeretném elérni a sebességnövekedést.
    Alapjáraton így van megadva: Clock Rate: AUTO
    Ezt először átállítottam, 19-re, hogy a végeredmény első körben 3800Mhz legyen.
    Elmentem a BIOS beálíltásokat, belemegyek megint a BIOSba hiba nélkül sikerült, majd amikor ugyanezek beálíltások mellett megint klilépek a BIOSból, akkor a GÉp levágja magát, majd következő indulásnál, ha megint belépek a biosba, akokr Kiírja, hogy BOIS error detected, visszaáll a beállítás AUTO-ra, és ha megint visszaállítom 3,8 GHZ-ra, és elmentem, akokr ugyanaz. De be lehet vele menni Windowsba, egyből átállítás után, és rendesen működik 3,8 GHz-n. Csak a bootloásnál ír hibát.
    Bent windowsban 3,8 GHZ-n és 4Ghz-n is átment Intel Burn testen.
    Próbálgattam, higy mi lehet a hiba, és csak és kizárólag a CLOLC RATE ez visszaállítottam AUTO-ra. Probléma eltűnt.
    Ezután a CLOCK RATE-et átállíottam 17,5-re (alapértéke--->3,5GHz)
    És megint ugyanazt csinálja, mint 3.8 GHZ-nél.
    Teszteltem 4 Ghz-nél is ugyanez történik.
    Feszültség emeléssel is.
    Gyakorlatilag az egyetlen beállítás amivel rendesen bebootol az az, hogy AUTO-ra van állítva a CLOCK RATE.
    Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy ez miért lehet, esetleg, hogyan lehet kiköszöbölni a hibát?
    Valamit én rontottam el? Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák