- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chello
tag
válasz
apriliabenny #39378 üzenetére
Szia.
Nekem is GA G41MT S2PT lapom van.
Benne egy e5400-as procival.
Így azt tudom írni amit nekem sikerült eddig.
Aztán majd lesznek kérdéseim is a többiek hátha tudnak vmit.
(Még annyit talán, hogy én nem leltem bios frissítést)Szóval nem volt nehéz húzni a 2700 mhz-es procit. Fesznek nem emlékszek mikor feküdtem neki.
Nagyjából éreztem, hogy 1.45 sok neki.
Utánnaolvasással kiderítettem, hogy 1.4 nek tartották a tűrhető szintet ezért a maximumot beállítottam arra a minimumot pedig kb. 1.35-re.
Asszem azóta is úgy van.
1.288 az alap.Nekem kijött 4 ghz stabilan amit a torchligh vagy a swine megcáfolt 2 kékhalállal. minden más hosszú ideig ment simán. (Játékok is)
Visszavettem és elkezdtem leosztani a ramot. Most az addig 1333 as ramok mennek kb. 1233-on
8-8-8-22 időzítésekkel. 7083 MB/s ram olvasást produkál így használat közben és 7000 fölött ír is.
A másodlagos időzitéseket nemtom fejből, de jó alcsonyra sikeredtek az elejét tudom, hogy 3-3-6-valamik.Az a megveszekedett érzésem van, hogy remekül reagál a gépem.
Azért is maradt így.Memóriáknak adtam (ezek hyper-x ek) 1.7 volt feszt.
A procin sima 2 részes alu hűtő van, fel van rá polírozva és csavarokra cseréltem a pőckös lefogatót, mire egy boltban szóltak, hogy vigyázzak, mert meghajtja a lapot.
(Nincs felfogató keret mint korábban) És hát tényleg durván hajlítaná úgyhogy csak addig húztam a csavarokkal egynletesen amíg éppenhogy láttam kezd hajolni a lap és megnéztem már nemtom mozogatni el a hűtőt a procin semerre
44/33 fok fölé még nem mászott fel bár ebben nem bízok, majd írom, hogy miért.Lach hagytam had mnjen a vezérlő 333-on asszem, de a mostanit nemtom, ha érdekel megnézem.
PCI-e fixáltam.Nem tom fejből A-B-C beállítású-e az osztó, de egyel a legnagyobb alatti.
Eist-et használok és virtualizációt (nekem kell a virtuális gépek szeretik) viszont az energiagazdálkodás sémát kikapcsoltam. Én ne altatom mivel távol van a gép és vmiért a bilivel meg nemtom ébreszteni pedig deszerettem.Többit nemtom fejből. Asszem ennél már nincsen is spread, csak régebben kellett a környező készülékeknek átadott zavarokat csökkentendőn. (akkor sem győzött meg)
Az vmi elektromos zavarcsökkentő állapot.Graphics boost és a turbo állapot felejtősek. Bár visszaidőzitett cuccnál egy darabig látványos javulást hoz, de csak közepesen alacsony értékekig stabil.
Enyim commandrate nullás viszont az ramfüggő.
Csak jelzem, hogy tudja a lapod.Advanced fase adjustment-et használok.
Kb. 100 vagy 200 picoseccel toltam el az adat és cím vonalakat ez jót tett neki így is, hogy nincsen halálra húzva, de a vége stabilabb lett.Ugyanezért jó a pull level is, amennyire tudom megnöveli a jel erősségét a memóriavezérlőben, de én azt nem használom főleg azért nem, mert maximum a próbálgatás alapján tudnám gondolni, hogy jófelé változtattam-e rajta.
quickboot-ot szeretjük.
Write leveling memória fázis kompenzáció nekm jobban üzemel mint a training.
A két eljárás ugyanarra van. Kiegészítik a skew funkciót.
Lényege, hogy a ramba érkező adatkérések és küldések között próbál a valós felhasználásukhoz
igazodni pici késleltetésekkel, mert nem biztos, hogy pont olyan korán kell felhasználásra az adat mint amilyen hamar a vezérlőnek megvan és így a kieső időben más adatot fogadhat vagy küldhet.A training is erre van, de szerintem az kudarc, mert fifozni akarja az adatokat ami meg már nem hozzáigazítás hanem feltartása a rendszernek. Ugye a fifo a korábban kért adatot akkor is előbb adja ki, ha közbe egy később kért már régen kiadható lenne. Ez nem az élelmiszer ipőar itt nem romlik meg a tárolt holmi ráadásul a fifo még a raktározást is lelassítja. Aki közületek dolgozott kereskedelemben az elvileg érti amit mondok.
Azért kipróbáltam, is-is meg vegyesen és "szerintem" meg aida szertint is, kevéssel lassabb volt mindkettő esetvben mint tisztán leveling mellett úgyhogy az maradt egyedül.
Ráadásul az oc kihegyezett első próbáknál a végét zavarta a training, kevesebbre tudtam kihúzni.Néhány időzítést nekem nem volt időm bejátszani, így én jópár értéket az autónak hagytam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest