Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pendre54

addikt

Üdv!
    Bátorkodom itt feltenni a kérdésemet, mivel itt a topik nevében is benne van: kezdőknek, szájbarágosan. Nem tuningról, hanem antituningról lenne kérdésem. Van ugyan egy procik alulfeszeléséről szóló topik is, de oda félévente egyszer-kétszer irkál valaki.
    Szóval a helyzet az, hogy egy hete van a gépemben egy Phenom II X4 945-ös proci, egy Asrock 970 Pro3-as alaplappal párosítva. Annyit sikerült elérnem, hogy az UEFI-ben alulfeszeletem a procit 1,2875 V-ra, ami a gyári 3,00 Ghz órajelen terhelés alatt is stabil. Amin még változtatni szeretnék, az az, hogy amikor nincs terhelve a proci pl. netezés közben, akkor a magok órajele 800 MHz-n van, a feszültség ehhez az órajelhez 0,975 V. Na ez az amit szeretnék egy kicsit visszább venni, mert ennek a procinak az alsó V-core értéke 0,85 V. Kérdés innen adódik, hogy kell ezt meglépni az UEFI-ben, én kb. 0,900 V körüli értékre szeretném belőni.
    Amennyiben valakinek van egy kis ideje, meg kedve akkor írja már le részletesen, hogy hol mit állítgassak. A szájberágos módszerre azért van szükségem, mert én nagyon nem a számítástechnika világában nőttem fel, elég legyen annyi, hogy Bil Gates nálam fiatalabb.
    Előre is köszönöm, ha valaki segítene. Az se lenne baj, ha privátba írná le mindezt, nem terhelve ezzel itt a fórumot.

Új hozzászólás Aktív témák