- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
azoli09
tag
Helló
Gondoltam máma neki állok és csinálok egy polirt a cpu és a hűtőn ,mikor elkészültem első dolgom volt tesztelni ,először meg néztem milyen meleg a cpu kupak és a magok ,most alapon megy a proci és 1.1000v szóval alul feszelve megy most ,mikor készletem a poliral ősze szereltem és bekapcsoltam mondom mig eszem hagy menyen olyan 20perc és prime rátolva pontosan annyi idő-ig mint polir előtt ,akkor az eredménypoliir előtt kupak hő 37fok magok 47-48 közt ugrált
polir után kupak hő 32 fok magok 41-42 közt ugrált
baromira örülök ennek ,első ilyen munkám ,és várakozáson felül tejesít ,rosszabbra számítottam
amúgy az utolsó fázist 1000papiral csináltam ,sajnos nem találtam 2000 papírt,így nem olyan tükör fényes de amint tudok szerezni 2000 papírt azonnal neki látok ,de nekem igy is jó nem gondolom hogy jobb lesz attól -
azoli09
tag
Helló
Nekem is ilyen tápom volt ,hamar le is cseréltem 550w rá írva aztán jó ha le ad 250w ,mellette meg semmi védelem nincs benne , de én csak tanácsoltam, nekem is mondták utána jártam és beláttam hogy nem azért fizetem sokk pénzt, hogy egy ócska koreai ócskaság elvigye az egészet , nembeszélve arról sokkal jobban mennek azóta a gépigényes játékok ,mert normális az áramellátás + éjjel jobban alszok abban a tudatban, hogy normális táp gondoskodik a biztonságos üzemelésről -
azoli09
tag
válasz
hadogabi1 #14619 üzenetére
Helló
nem muszáj nálam mindegy így is úgy is megy ,az a lényeg hogy a ramod 800mhz menjen igy mikor húzod a cpu el tudsz menni 1066 vagy tovább de a ramnak adjál 1.9v mert nem árt neki mást nem kel húzhatod is ,a új procidnál meg ezeket a beállításokat pll vtt stb majd elmagyarázza DARÁLOW -
azoli09
tag
válasz
hadogabi1 #14615 üzenetére
Helló
A ram visszaosztás ott kezdődik hogy a 1066 ramokat vissza rakod 800mhz, hogy az legyen az órajelük , a másik nekem is volt msi alaplapom ,igaz p31 de apám az még a asrocknál is gagyibbpl nekem túl nagyok voltak a cpu feszének a lépcsői ,nem lehetett kis mértékben emelni ,meg fúl fapados volt szóval egy kalappal ,remélem a p35 jobb ,
De nekem egy e4600 volt benne azt fel tudtam húzni 3.2ghz , aztán vettem egy q9400 az ment benne 3 hónapig semmi gond nem volt vele ,de 1mhz nem tudtam rajta húzni , meg még valami nekem az msi 4 giga ramot támogatott de mikor benne volt a q9400 meg a 4giga ram sokszor lefagyott bootolás közbende mondom ha nem tuningolsz nem tud többet a GIGABYTE sem , ezek a lapok általános felhasználásra valók
-
azoli09
tag
Helló
először is pcifrekit100fixálni ,aztán mindent normálra semmit ne hagy auton, a ramot oszd vissza 800mhz és ennyi ha esetleg nem bootol akkor a procinak adjál feszt maximum ami adható 1.35 valós fesz ,ja és a ram időzitést is állíthatód pl5-5-518 a ramnak is adjál 1.9-2.0v körül -
azoli09
tag
Helló
Még a E8400 is kevesebbet fogyaszt annál ami most van nekedde ettől függetlenül cseréld a tápod minél előbb , az a proceszor ami most van neked egy két 4 magoson is túl tesz fogyasztásba , pl q9400 kevesebbet fogyaszt szerintem , de inkább egy E5200 cpu vegyél az 2.5ghz és kanál nélkül megeszi ami most van neked
-
azoli09
tag
Helló
Ha jól tudom azok a proceszorok zabálnak , egyszer nálam is volt egy olyan 4 megás volt és alapból 3.4ghz járt ,hát én azzal a táppal semmit nem húznék ,szerezbe elöször valami normális tápot vagy inkább egy E5200 procit az alapon is lefutja
és milyen hűtővel hűtenéd ? ez se mindegy
-
azoli09
tag
válasz
darál0w #14523 üzenetére
Helló
Nem írt ki semmit, mentem a kocsival a küldetés felé és bumm újraindult a gép ,mindenesetre adtam neki még egy kis feszt , 1.30625v helyet most 1.31250 kap ,remélem igy már jó lesz.ezek szerint a gta4 jobban le terheli mint a prime ? vagy arról az ágról kapja az áramot amiről a vga és nem stabil az áramellátás ? amugy a vtt vissza tetem mediumra , lehet high kellene hagynom -
azoli09
tag
válasz
darál0w #14519 üzenetére
Helló
máma elkezdtem a gta4 kitolni, gondoltam rászánom magamde 3 óra játék után simán újraindult a gép ,pedig kitesztelt beállításon ment a gép blend 2 óra ibt 3x12 kőr ,és mégis nem jó
azt is észre vetem amiket kiteszteltem windows xp azok a beállítások windows7 nem jók ,
meg van olyan hogy fárad a ramom vagy a alaplapom , mert nem hajlandó 1440 menni a ram ,pedig erről a beállításról még képet is csináltam ,hogy stabil
-
azoli09
tag
válasz
szkrisz #14476 üzenetére
Helló
Tejesen jó az a hőfokneki sokkal jobb hűtője van , meg sok tényező van amitől eltérhetnek a hőfokok, pl szoba hőmérséklet háznak a szellőzése ,de ezeket úgy értem egyforma hűtővel ,nem pedig két másik fajta hűtővel ami árba is nagyon eltér kb 10000ft kül van köztük ami nem semmi
a másik hogy 3 perc teszt még viccnek is rossz .
egy szó mint száz nincs két egyforma hőfokú gép -
azoli09
tag
válasz
erdomester2 #14451 üzenetére
hát szerintem azon nem lehet nagyon mit húzni de próbálgasd , de vigyáz mert az a mercury táp veszélyes nehogy leégjen a szobád tőle ,élet veszélyes ,ha az új géped úgy húzod hogy 3.3Ghz megy és magasabb fsb + jó ram időzítéssel akkor sokkal gyorsabb lesz ,meg a fsb:ram arány is számít ,szerintem 1:1 a legjobb ,csak én nem tudom hogy kell az én lapomnál azt be állítani
-
azoli09
tag
válasz
erdomester2 #14449 üzenetére
Helló
ere még egy egyáltalán nem hozzá értő személy is képes , de szerintem 3.6 3.8 is menne egy kis vissza olvasással -
azoli09
tag
-
azoli09
tag
válasz
darál0w #14438 üzenetére
Helló
Olyan jelenséggel állok szemben amilyet még nem tapasztaltam, szóval az lenne hogy, be kapcsoltam a lapomon a energia takarékóságot ,és így néz ki c1 c2 c3 c4 ezek vannak én c4 raktam ,de a gta4 pillanatok alatt betölt ami nem lenne baj csak olyan gyors a játék hogy valami brutális .A másik meg hogy,javult a vcore dropp ,eddig 1.36250 kellet a 4000mhz stabilan ,most elég a 1.35625v is, szóval javultam
de a gta4 hülyeségére nem találok magyarázatot . c2 nem csinálja csak c4 ,vajon miért
ja ez a droop dolgot úgy értem hogy, nem megy le a fesz 1.299 alá és így stabil marad blend alatt,de inkább 1.304 ugrál -
azoli09
tag
válasz
darál0w #14362 üzenetére
Helló
Na akkor ez lenne a eredményema cpu feszt 1.3625v állítottam a biosba ,blend alatt terhelésre 1.299v droppolt ,de így stabil a hőfokot meg látod maximum 57 fok volt ,mehet így a gép 24/7
Ja és csak azért írtam privit mert írtad hogy nem leszel csak holnap és mondom hátha be nézel ,amúgy bocs nem akartalak zavarni -
azoli09
tag
válasz
Lalika85 #14355 üzenetére
Helló
Picit sok az a hőfok.
Amúgy meg blendel teszteld olyan 1 órát legalább , és ha stabil akkor próbáld a cpu feszt lejjebb venni, a házadnak milyen a szellőzése lehet attól ilyen meleg .
Nálam például 1.35v cpu 4000mhz ibt alatt maximum 65 fok .
De én is kezdő vagyok, de sokat olvastam és így már nem olyan nehéz ,csak a fesz meg a maximum hőfok ami engem aggaszt mert mindenki mást mond . -
azoli09
tag
válasz
darál0w #14246 üzenetére
igen az a alulfeszelős az alap lenne csak igy használom most és azért vettem lejebb a szorzott hogy így picit nagyobb az fsb és a ram is alapról indulva nagyobb órajelen jár és így gyorsabb .
ez meg a maximum amit a ramomból eddig ki tudtam hozni itt már majdnem 10000 a memória másolás írás meg ilyenek
na ez volna az -
azoli09
tag
válasz
darál0w #14234 üzenetére
Helló azért ezeket meg mutatnám
ere ment 12 kör ibt is csak arról nem készült kép ez meg azért ilyen rövid mert mennem kelet a fiamért az oviba
ezek amiket egyelőre elértem tudom nem nagy szám de ezzel a lapal ez is szép eredmény ,
lejjeb nem megy de feljebb még megy majd azokat is mutatom ,ez a minimum amiért segítettél -
azoli09
tag
válasz
darál0w #14204 üzenetére
helló
a helyzet a következő lenne,tegnap próbálgattam és mindenek a létező legnagyobb feszt adtam és ugyan az fagy kék halál ,sanszos hogy a ram nem bírja mert ha simán a small megy akkor semmi gond , sajnos nem értek a ilyen műszeres kiméréshez ,meg megfelelő ez köz se áll a rendelkezésemre ,sajnos csak azt nem értem 8x bírja a 450fsb ,pedig ott már a ram 1440 megy de 9x már csak 425-430fsb bírja vagy a ram vagy az alaplap nak már sok a ram és a cpu tuning .
végeredménybe még max 1 évet kéne ki bírnia a cpu nak és közbe nyáron lenne véve egy 5850 vga azt ki hajtaná olyan 3.8 mert addig megy stabilan ,azt 1-2 hónap múlva de szerintem 10. fele meg lesz az i7 csak december fele lesz alaplapra lóvém , szóval ki hajtaná a E8400@3.8 mhz -
azoli09
tag
válasz
darál0w #14192 üzenetére
hát sajnos oda nem jár senki
akkor marad a találgatás a grafikából indultam ki mivel ott használják ezeket a szavakat
durva mi mire gondoltak ezek biztos grafikusok irták az alaplapom biosát
na de komolyan félek hogy ezek a szavak nem tudom milyen áram erősséget takarnak , a middle gondolom a alap beállítás nálad hány lépcső a határ ?
-
azoli09
tag
válasz
darál0w #14186 üzenetére
Helló
ö én is ere gondoltam de van egy kis bibi írom
nálam ezek vannak
Nb Voltage
GTLREF voltage
vtt voltage
pll voltáge
és van még kettő de azt csak fejből tudom
Sb core voltage
sb 1v1 core vagy valami ilyesmi na mindjárt meg lesem
ja és még valami nálam ezeknek a fesz lépcsők nem voltba vannak meg adva hanem írom ,Low
Middle
High
Highest
na igy egy picit nehéz ,jó ez a alaplap csak tuningba nem olyan erős
ha van ezeknél is esetleg valami tapasztalatod akkor légyszíves ózd meg velem , én meg meg döntöm a kevésbé tuningolható alaplapok rekordját
ezer köszönet minden percér amit a hsz em töltésével töltesz el -
azoli09
tag
-
azoli09
tag
-
azoli09
tag
válasz
darál0w #14142 üzenetére
Helló darálow
lenne egy kérdésem mekkora feszt adhatok a cpu nak 24/7 maximum ,
amitől nem lesz semmi baja hosszútávon ,ja és mi lehet a max hő fok .
egy példa ha a biosba beállítom a cpu feszt 1.3v akkor bent a windows ba 1.288v írja a cpuz persze terhelés nélkül ,terhelve meg 1.2500 -12250 szóval drapol rendesen ,ezek fényébe bele értve a drapot menyit adhatok neki ja és ha a ibt ráengedem 1.35v 58-60 fok az nem baj mivel játékok alatt nem kap akkora terhelést igaz vagy tévedek
előre is köszönöm ha tudsz némi infót adni
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- PS Plus előfizetések
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest