Új hozzászólás Aktív témák

• justil

csendes tag

sziasztok!
    életemben először most próbálok húzni 1 kicsit a vasamon, de máris 1 problémába ütköztem, így szeretném a segítségeteket kérni.

a gépem részletei az aláírásomban olvashatók. ma beszereltem a mugen 2-es hűtőt, ez elvileg kell, hogy adjon egy elég jó alapot a tuningnak, alapjáraton 20 fokot esett vele a proci hőmérséklete - prime95-el terhelve mértem, gondolom ez jó eredmény!

a gondom a következő: adtam az alap 333-as FSB-re +7-et, nyilván ez lófütyi, csak hát ki akartam próbálni, hogy egyáltalán mit és hogyan kell állítgatni. átraktam a biosban a megfelelő beállítást manualra, a szorzót 9x-esre és az FSB-t 340-re. eddig oké is, de miután feláll az OS, mind a CPU-Z mind az Everest azt mutatja, hogy a szorzó 6 és 9 között ugrál. Amikor épp 9, akkor faszán a kívánt frekit mutatja, de most nemtom, hogy a 2 progival van vmi gond, vagy én csesztem el vmit...utóbbi persze valószínűbb, hiszen ha mindkettő azt mutatja, akkor valszeg nem tévednek...

A biost átbogarásztam, de nem találtam semmit, ami ilyesmi elállításra utalt volna. Szóval szabályosan ugrál a szorzó, van hogy 15-20 mpenként, de van, hogy gyakrabban.

Mi lehet a gond? Előre is köszi minden segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák