- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
Sir Pocok
őstag
Pfizer megkezdte a Ritonavir COVID19-es gyógyszerének fázis 2-3 vizsgálatát.
A ritonavir egy proteáz-gátló. A COVID fertőzés kezdetén kell majd adni ha beválik, célja, hogy az immun kompromittált betegek halálozását csökkentsék.
Eredmény október elején.
-
Floyd80
addikt
válasz
kolopele #24291 üzenetére
Lentebb írta Micsurin kolléga is, hogy a maszkhordás után lehet nem vagyunk annyira védettek mástól. Én már 5 napja köhögök, párom is, nyáron nem emlékszem, hogy valaha beteg lettem volna.
Klíma is lehet, de hát ha valaki nem állat módjára 18 fokon járatja, hanem betartja, hogy csak pár fokkal kevesebb mint a kinti, akkor nem igazán fázik meg. Persze bemész egy boltba, ott már engedik rád a 10 fokot.
-
t72killer
titán
válasz
Sir Pocok #24288 üzenetére
Garat? Akkor javasolt a jó kemény 70%-os házi kerítésszaggatóval gargarizálás
Viccen kívül, hogy állnak az anti-covid spray-k? A kilégzett levegőt fertőtlenítve akár az aktív covidosok is mászkálhatnának tömegben, csak pl x óránként lőni kéne valamit az orrba v szájba egy vape szerű cuccal.
-
Floyd80
addikt
Az Emmi nem árulja el a vakcinák állami hatásvizsgálatának részletes eredményeit | 24.hu
Ezek az eredmények folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy a kormány felhasználja a szakmapolitikai intézkedések meghozatalakor. A vizsgálat összetettségére való tekintettel, a teljes kutatási anyag nyilvánosságra hozatalára azután lesz lehetőség, miután az lezárult, megfelel a tudományetikai szempontoknak és publikálták a tudományos fórumokon.
Persze ha nekik jó eredmény lenne benne, akkor is nem győznének csendben maradni.Magyar kutatók szerint sürgősen újra kéne oltani a kínai vakcinát kapott időseket | 24.hu
-
kolopele
nagyúr
Lehet én is csináltatok egy PCR tesztet, durván 1.5 hónapja kaptam meg a 2. Modernát, és lassan 3 napja meg vagyok fázva valamelyest. Az ember már csak a covidban tud gondolkodni
Pedig lehet csak a folyamatos klíma a lakásban, autóban. Egyébként meg persze, nem öltözhet az ember szkafanderbe, magát a nyitásokat nem kellett volna ezen a nyáron engedni még, ahogy az EB - t sem.
-
Sir Pocok
őstag
A héten publikált tanulmányban kimutatták, hogy a delta esetében 1200X több vírus termelődik a garatban mint a wuhani esetében. Magyarán ha beteg vagy akkor normál lélegzés esetén is pillanatok alatt tele tudod szórni vírussal a levegőt.
Szóval a Delta ellen igenis szigorúbb maszkviselési szabályokra lenne szükség de inkább zárt és zsúfolt helyeken.
-
kolopele
nagyúr
válasz
#32839680 #24280 üzenetére
Az FFP2-3 a legjobbak, én és a családom mást sem hordtunk, és azokat is naponta cseréltük mindannyian. Bevallom, most is ugyanúgy feltesszük zárt helyiségben, az a baj, hogy mások tesznek az egészre. A varrt maszkokat meg eddig is kár volt feltennie bárkinek is, mert azok tényleg semmit nem érnek. Nem lett volna szabad a maszk levételét megengedni, meg még sok egyebet sem.
-
lafaty80
addikt
Monjduk nem tudom hányadik napon csináltad, annyit nem olvasta most vissza
De nálunk februárban covid tünetek szombaton jelentkeztek először, majd kedden erősödtek, szerda esti antigén teszt negatív volt mind a négyünknek. Pénteken kellett mentőállomásra menni hivatalos tesztre, ott már pozitívok lettünk -
mpo
veterán
A maszkhordási szokások is segíteni fogják a terjedést, mert az az olcsó kis kék vacak, ami körül fél vagy egy centi hézag van, semmit nem fog érni a delta ellen.
-
Ringman
félisten
van olyan is, hogy "waning immunity", a pfizer többek között ezzel is indokolta az fda-nek, hogy kellene egy booster.
-
Sir Pocok
őstag
Igen ezt én is most olvastam.
The report has also reflected the decreasing potency of the vaccination
Most akkor az Izraelieknek vagy az Angoloknak lehet igaza?
Kicsit zavaros.
Viszont ha ezek nem módszertani hibák akkor csak egyet jelenthet:
Az év elején kapott Pfizer hatékonysága jelentősen csökken 6 hónap után....
-
válasz
bigdady #24255 üzenetére
"Nem is vészes." - A közismert viccben valami ilyesmit mondott a tizedikről kizuhant ember is a harmadik emelet magasságában...
#24258 mpo Vagy csak nem kellett volna kitiltani a sajtót a kórtermekből.
“I’m admitting young, healthy people to the hospital with very serious Covid infections,” wrote Cobia in a Facebook post on Sunday.
“One of the last things they do before they’re intubated is beg me for the vaccine. I hold their hand and tell them that I’m sorry, but it’s too late,” she added, referring to patients who have to be put on a ventilator. (Forrás.) -
amúgy izgalmas azért ez a pfizer 40%-ban hozza a tünetmentességet már csak izraeli izé, mert ha tényleg így lesz, a többi vakcenáj meg még rosszabb, akkor azért itt ősszel kb. mind koronásak leszünk.
megjegyzem, bármit is nyeltem be most a héten, hát, elég erős anyag. két nap non-stop fejfájás, de előtte is már egy, meg ma is, a köhögés olyan, hogy kiköpöm a tüdőm (szerencsére relatíve ritka), és összességében igen jól esik lefeküdni és túl sokáig nem is vagyok alkalmas másra.
-
mpo
veterán
válasz
fatal` #24263 üzenetére
Láttam dokufilmet egy tudományos kísérletről, ahol létrehoztak egy virtuális céget és sikerre vitték az interneten.
Mindent legyártottak hozzá, hogy a céget lehessen ellenőrizni, még cégtábla is volt a falon.
Az "étcsokoládé fogyaszt" szlogen is hasonlóképpen terjedt el, pedig nem igaz, mégis sokan ráálltak erre a fogyókúrára.
Feltételezem, hogy az oltásellenesek között, nem a tudományos tények terjednek most sem.
Homeopátia sem sokkal különb megoldás.
A "minden vakcina egyformán jó" is hazugság. -
Elektrosokk
veterán
Kína nem fogadja el a WHO tervét a vírus eredetvizsgálatának második szakaszáról
Kína csütörtökön közölte: nem fogadja el a WHO tervét a vírus eredetvizsgálatának második szakaszáról, Peking szerint a munkaterv olyan elemeket tartalmaz, amelyek nem tartják tiszteletben a tudományt.
A WHO főigazgatója július 15-én ismét felszólította Kínát, hogy biztosítson nagyobb átláthatóságot az első fertőzöttekről szóló információkkal kapcsolatban. Közölte azt is: ismét nemzetközi szakértőket kívánnak Kínába küldeni. Elismerte, hogy "nagy a nyomás" annak az elméletnek a kizárására, hogy a vírus laboratóriumból szabadult el, de ennek lehetőségét nem zárta ki.
-
válasz
Z.É.T. #24256 üzenetére
(A firefox kissé kifekszik az oldaltól...) mozso linkje annyiban jobb, hogy rögtön heti bontásban jönnek az adatok (CSV-ben). Amúgy én is onnan szedtem. És akkor már hívjuk fel a figyelmet erre az összefoglaló oldalra (van rá link, csak nem annyira feltűnő). Sok-sok interaktív grafikon (már aki bukik az ilyesmire.
)
-
Sir Pocok
őstag
Köszi mindenkinek!!!
-
Sir Pocok
őstag
A javaslattételt dr. Balkányi László (PhD orvos, ECDC volt tudásmenedzsere), dr. Falus András (immunológus, professzor emeritus, az MTA tagja), dr. Rékassy Balázs (orvos, egészségügyi szakmenedzser) és dr. Sarkadi Balázs (kutató orvos, az MTA tagja) írták alá.
Négy pontban foglalták össze a jelenleg legfontosabb oltási feladatokat:
Először is be kell oltani azokat, akik még nem vették fel az oltást, ehhez korlátozásokra és pozitív ösztönzőkre is szükség van. Ehhez fontosnak tartják annak megértését, hogy valaki miért utasítja vissza a vakcinát;
Egy szakmai bizottság összeállítása, ami tanácsokkal segítené az oltási program alakítását;
Ennek a testületnek az első feladata „a Sinopharm vakcinát kapott 60 év feletti korcsoport pót-oltásának szakmai vizsgálata, és javaslattétel a védettségük hatékony megoldására”;
Az oltások hatékonyságának vizsgálata és a vizsgálatok eredményeinek közlése.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Sir Pocok #24235 üzenetére
A tesztek számával arányítva (tesztpozitivitás) érdemes figyelni, és persze mozgóátlagban.
De egyébként valóban úgy tűnik (csak az e heti adatok alapján), hogy megindulhatott egy - egyelőre nagyon lassú, alig észrevehető, de persze idővel majd begyorsuló - emelkedés.
A koronamonitor oldalon van egyébként egy Az aktív fertőzöttek számának napi alakulása Magyarországon ábra. Na, az egy igazi X aktás dolog, főleg, ha összenézed az alatta található Az új fertőzöttek számának napi alakulása Magyarországon ábrával. (Gyakorlatilag az aktív fertőzöttek számának a csökkenése totálisan kilapult amióta a hivatalos statisztika szerint alig vannak napi új fertőzöttek. Más szóval, a jelek szerint, ha ma valaki aktív koronavírus fertőzött, akkor 1-1,5 hónapig az is marad... Legalábbis a hivatalos statisztika szerint.)
-
oké, tehát ezek %-os arányok az összesen belül mindkét grafikonnál. az utolsó két grafikonnál egyébként kb. értelmetlen is nézni ezeket, mert látszik, hogy olyan kicsi az egyedszám, hogy azonos %-ok jönnek ki csomó helyen. magyarán, ha véletlenül lesz egy lélegeztetett gyerek, akkor pusztán a %-ra nézve értelmetlen következtetni.
-
mozso
senior tag
Telefonon vagyok most, azon nem jelenik meg nekem a linkelt weboldal adata, de ott az egeret a korcsoportokra húzva megmutatja pontosan a fertőzöttek számát.
Több hete a 0-9 éves ~11%-on volt (6% fiú, 5% lány) ez most felment 20% fölé.
Az értékek az összes fertőzött, intenzív, lélegeztetett, meghalt korcsoportos bontását mutatja. Pl. az utolsó 1 hónap összes covidosa közül a 0-9-19 évesek aránya: 20.7+22.2 = 42.9%
Érdekes, hogy az ottani szigorítások ellenére sem tudják az R0-t 1.3 alá vinni. Igaz volt 2.6 is pár hete.
-
mozso
senior tag
Izrael, utolsó 1 hónap adatai, amikor szinte már csak a delta volt náluk:
Fertőzöttek (0-9 csoport majdnem 2x-re nőtt pár hét alatt):
Intenzíven:
Meghalt:
forrás: [link] -
Sir Pocok
őstag
Múlt hét péntek: 64 új fertőzött
Mai adat: 85 új fertőzött -
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
pedig ezeknek van szaktopikja is
-
emvy
félisten
A laza topic nem ez a szint, ott már konkrétan ott tartanak, hogy ha a vizespoharat olyan papíron tartod, amire a "szeretet" szó van írva, akkor szerelmi bájitallá változik. Tényleg, ami ott megy, olyat még ember nem látott a PH-n. Meg olyanok, hogy
"Az a [Joe Biden] igen magas pozíciót tölt be a szabadkőművesek közt, többet közt olyan jogosultsága van/volt, hogy bármelyik páholyba engedély nélkül bejárhat és az ülésükön részt vehet. Ez igen ritka és csak a legmagasabb pozícióra jellemző."
-
Sir Pocok
őstag
Frissítették a tünet statisztikát:
Two doses
Runny nose, 74%
Headache, 72%
Sneezing, 62%
Sore throat, 59%
Loss of smell, 50%Unvaccinated
Headache, 74%
Sore throat, 58%
Runny nose, 57%
Fever, 50%
Persistent cough, 52%https://covid.joinzoe.com/data#levels-over-time
-
Vesa
veterán
Ezt a kis kirohanást a laza topikba kéretik behányni! Köszönjük!
(csak kicsit kellett volna visszaolvasni, és akkor számodra is kiderült volna, hogy az oltások rendkívül jól működnek! A negyedik hullámról pedig mindig is szó volt (sőt, első perctől arról is, hogy ez a vírus sajnos már vlünk marad), kivéve merkely meséjében, de az ő szavára itt nem adunk. Valamirevaló virológus/infektológus/szakember számára teljesen világos volt, hogy a Sars Cov 2 nem fog elrűnni pikk-pakk, mert már miért is tűnne el, amikor a fél világ nincsen beoltva?) -
Dottorei
tag
Hol kell jelentkezni ha ráoltatni akarok?
-
evko
aktív tag
Elég érdekes védettségről olvasni most, hogy gyakorlatilag az összes oltott újra fertőződik. Ja, hogy sokan meg is halnak, de legalább kórházba kerülnek.
Szuper!Első körben arról volt szó, hogy mennyire jó a vakcina, megvéd, immunitást ad. Most már nem véd meg, csak nem halsz meg, ha elkapod a covidot (ha igaz - ez majd kiderül).
Ugye ez egy golyóálló mellény, amit be is nyalt mindenki... Azaz sokan.
Ma már nem az, eltelt vagy 6 hét..Már 3. 4. isten tudja hagyadik oltás kell...
Nem lesz 4. hullám (ez pár hete volt). Ma már lesz, sőt, jön az 5. is.
Természetesen menetrend szerint.Nyilván, aki ebben lát bármi rosszat is (minden nap teljesen mást állítanak, világszerte), az hülye, vírus és oltás tagadó. Mert csak 1, csak 1 irány van, gondolkodni nem szabad, még véletlenül sem.
Azért ilyet sem láttam még, hogy csak 1 vélemény van, amely minden nap változik, aki ebben bármi rosszat lát, az hülye és tagadó...
Ez tényleg egy nagyon tudományos fórum.
Jó reggelt.
-
mpo
veterán
válasz
attiati #24205 üzenetére
Ez talán segít.
Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC)Az EASAC 2017. szeptember 20-án megjelent állásfoglalásában a szakértők leszögezik:
Az irodalom kimerítő áttekintése után sem állnak rendelkezésre a homeopátiás termékek és eljárások hatékonyságát alátámasztó, tudományosan elfogadható, kellőképpen meggyőző és reprodukálható bizonyítékok.
[link] -
Vesa
veterán
Mi itt aggódunk a maszk miatt, eközben ez megy a világ egyes részein. Nézni is förtelmes. Távolságtartás rulez!
-
válasz
Ringman #24196 üzenetére
Jók ezek a kutatások, csak a számok nem akarnak összepasszolni. Vagy erős területi eltérések vannak.
Effectiveness of Covid-19 Vaccines against the B.1.617.2 (Delta) Variant
(A Telex cikke nyomán.)Olyan elemzésről nem tud valaki, amely a vakcinák hatását a korábbi fertőzéssel hasonlítja össze?
-
kolopele
nagyúr
válasz
attiati #24205 üzenetére
A homeopátia egy hatalmas kuruzslás, lényegében még veszélyes is lehet, mivel ha tényleg beteg vagy, akkor nem jut a szervezeted gyógyszerhez. Van ezzel kapcsolatosan egy történetem, lényegében a gyerekét mentettem meg azzal egy ismerősömnek, hogy kihívtam a mentőt, amikor már majd megfulladt szegény a köhögéstől, ugyanis mint kiderült megrögzött homeopata volt az apja. Isteni szerencse volt hogy valami miatt át kellett mennem hozzájuk. Mondjuk majdnem le kellett fognom ahhoz, hogy hagyja bevinni a kis srácot a kórházba. Sajnos csak sejtésem volt korábbról, hogy valami nem stimmelhet nála, mert amikor az orra be volt dugulva nem adott neki orrcseppet, persze azt mondta adott, csak nagyon meg van fázva, és nehezen tisztul ki. Az ember képes sajnos elhinni először. Egyébként sógornőmék is vizsgáltak ilyen készítményeket, hagy ne írjam le miből állnak, na meg eleve ez a "mindenre jó" kifejezés elég vérlázító már önmagában is. Vannak szerek amelyeket influenza ellen javasolnak oltás helyett, elképesztő.
-
Vesa
veterán
válasz
attiati #24205 üzenetére
Van néhány aki használja, nyilván anyagi érdekből. Országonként eltérő a szabályozása, van ahol engedélyezik, van ahol kuruzslásnak minősül és tiltják. Utóbbi a helyes. A homeopátiánál nagyobb csalás kevés létezik. Gyakorlatilag tiszta vizet árulnak gyógyszerként, ami rendkívül gerinctelen. Ha tudtára akarod adni a nemtetszésedet, akkor legközelebb nyugodtan szólj rá, hogy varázslással talán ne a tudományos orvoslás keretein belül foglalkozzon!
-
attiati
veterán
Háziorvosom felírt egy homeopátiás készítményt (sok más rendes gyógyszer mellett). Gyógyszertárban azt mondják, hogy ő egy rendkívül jó orvos és homeopata (vagy mi).
Nem tudom, hogy most mit gondoljak. Szeretem a természetes vonalat, de nem akut súlyos betegségre és nem a homeopátiát.Itthon használják ezeket a cuccokat az orvosok?
-
Mo-n évente kb. 130 ezren halnak meg. Az napi 350 körül van, azaz naponta kb. minden 25 ezer emberből meghal valaki. Azaz, ha teljesen véletlenszerűen oltanának, akkor minden 25 ezer oltásra jutna valaki, aki másnap meghal. Ha öt és félmillió (első) oltottal számolunk, akkor kb. 200 ilyen halálesetet kellett volna látnunk. Persze a halálozások nem egyenletes eloszlásban történnek (meg az oltások sem), ezért ez a számolás fabatkát sem ér, de azért azt talán illusztrálja, hogy a véletlen egybeesés azért nem annyira ritka, mint az ember gondolná. (Ha el nem számoltam. Kissé késő van már a fejben számoláshoz...)
-
Ringman
félisten
Why the UK’s new Covid-19 strategy is uniquely dangerous
'I know of no episode in history where a government has willingly aided and abetted the spread of a dangerous infectious disease among its own population. History is being made'
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- PS Plus előfizetések