- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ja és ha a wise ennyire figyel a dolgokra, az itthoni bankok miért nem teszik ugyanezt?
A hazai bankoknál más az eljárás. A gyanús ügyletek esetében jellemzően nem tiltanak, hanem a hatóságok felé jelentenek. Azután a hatóság eldönti, hogy mi legyen.Általánosságban pedig nem értem a mostani "hisztériát". Továbbra is kérdés, hogy az ügyfélszámhoz, a tranzakciók számához viszonyítva milyen arányban vannak megállítások, igazolások, stb. Nem hinném, hogy ez olyan arányú lenne, hogy a napi használatot akadályozná. Az ügyfelek elsöprő többsége nem találkozik vele. A Wise egyébként is másodszámlának való és nem elsődlegesnek.
Másik szempont, és ez az én feltételezésem.
Érzékelhetően terjednek az online csalások, amikor a csalók megszerzik egy számla hozzáférési adatait és leürítik a számlát. Ilyen esetekben a banknak, szolgáltatónak lényegében nincs kártérítési kötelezettsége.
Ennek kivédésére is lehetnek a Wise oldaláról védőalgoritmusok. Inkább megállítanak egy a szokásostól eltérő utalást - főleg kiuró összeg esetében -, minthogy utólag vita keletkezzen az ügyféllel.
A hazai bankoknál is lehetnek ilyen védőintézkedések. A napi utalási limitet én ilyennek tekintem, hiszen korlátozza egy jelentősebb egyenlegű számla leüríthetőségét. A CIB-nél pl. a napi utalási limit szabadon módosítható a nulla és a max. kereten belül. A bank az ügyfél számára teremt ezzel lehetőséget a megelőzésre.
Mivel a Wise-on jellemzően nem 10-100 milliós pénzek parkolnak, ezért - ismétlem, az én feltételezésem szerint - kisebb összegű tranzakcióknál is bejelezhet a védelmi rendszer, jöhet ellenőrzés. Ha a program "megtanulja" az ügyfél szokásait, kialakítja a felhasználói profilt, akkor ennek a valószínűsége csökken.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest