- hcl: Könnyű légierő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Óraátállítás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ja és ha a wise ennyire figyel a dolgokra, az itthoni bankok miért nem teszik ugyanezt?
A hazai bankoknál más az eljárás. A gyanús ügyletek esetében jellemzően nem tiltanak, hanem a hatóságok felé jelentenek. Azután a hatóság eldönti, hogy mi legyen.Általánosságban pedig nem értem a mostani "hisztériát". Továbbra is kérdés, hogy az ügyfélszámhoz, a tranzakciók számához viszonyítva milyen arányban vannak megállítások, igazolások, stb. Nem hinném, hogy ez olyan arányú lenne, hogy a napi használatot akadályozná. Az ügyfelek elsöprő többsége nem találkozik vele. A Wise egyébként is másodszámlának való és nem elsődlegesnek.
Másik szempont, és ez az én feltételezésem.
Érzékelhetően terjednek az online csalások, amikor a csalók megszerzik egy számla hozzáférési adatait és leürítik a számlát. Ilyen esetekben a banknak, szolgáltatónak lényegében nincs kártérítési kötelezettsége.
Ennek kivédésére is lehetnek a Wise oldaláról védőalgoritmusok. Inkább megállítanak egy a szokásostól eltérő utalást - főleg kiuró összeg esetében -, minthogy utólag vita keletkezzen az ügyféllel.
A hazai bankoknál is lehetnek ilyen védőintézkedések. A napi utalási limitet én ilyennek tekintem, hiszen korlátozza egy jelentősebb egyenlegű számla leüríthetőségét. A CIB-nél pl. a napi utalási limit szabadon módosítható a nulla és a max. kereten belül. A bank az ügyfél számára teremt ezzel lehetőséget a megelőzésre.
Mivel a Wise-on jellemzően nem 10-100 milliós pénzek parkolnak, ezért - ismétlem, az én feltételezésem szerint - kisebb összegű tranzakcióknál is bejelezhet a védelmi rendszer, jöhet ellenőrzés. Ha a program "megtanulja" az ügyfél szokásait, kialakítja a felhasználói profilt, akkor ennek a valószínűsége csökken.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- hcl: Könnyű légierő
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 50 év után kilőtt négy űrhajós a Holdra
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Le Mans Ultimate
- Sweet.tv - internetes TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- LG OLED 42C2 hibátlan, beégésmentes, 120Hz, PS5/Xbox gaming TV
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Gainward 4060Ti Ghost 8GB / 10 Hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK! Akciós ár!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Honor Pad X9a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 2TB SSD RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest