-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
discrate
aktív tag
köszi szépen, én is így gondoltam a wise gyik-ot olvasva.
szerintem amiatt lehet csavar, hogy az adásvételi szerződésnél nem fogadnak el wise-os számlát (kikötés a bank), de ennek még utánajárok, mert nem az én ügyletema bekért dokumentumok kérdés még (személyt azonosító, adásvételi stb), nagy valószínűséggel kell-e (ügyintézési idő miatt érdekes csak)?
-
discrate
aktív tag
válasz UberMutant #3471 üzenetére
köszi!
nem ragaszkodok a banki számlanyitáshoz, csak úgy tudtam, hogy szükséges, hogy az eladó a wise regisztráláskor megadjon egy szlaszámot, amire megy az utalás.
rosszul gondolom?
vagy mik a lépések, leírnád kérlek? -
discrate
aktív tag
Nagy összegű átutalással kapcsolatban van szükségem tanácsra/segítségre.
Ingatlan eladásából származó 20 mHUF-ot kellene a magyar bankszámlával rendelkező vevőnek a külföldön élő (magyar) eladó részére svájci bankszámlára utalni minél kevesebb költséggel. Mivel a direct banki utalás nagyon drága, ezért érdekelne, hogyan lehet ezt legolcsóbban rövid időn belül megúszni.1. A Svájcban élő eladónak (magyar okmányokkal rendelkezik) nyitnia kell egy magyar bankszámlát, ahova a vevő elutalja a 20 mhuf-ot belföldi utalásként, majd ezt az eladó továbbutalja wise-on keresztül a saját svájci számlájára? Ha így is van, pl a CIB bankban nem nyitnak ONLINE számlát, ha az emberke nem Magyarországon adózik (csak online jöhet szóba, mert nem tud Mo-ra utazni ezért).
2. Ezt simán engedik a bankok, hogy egy utalás után megszüntesse a számláját?
Az adásvételi szerződésben is fel kell tüntetni, hogy hova utal a vevő.3. A wise simán enged egy ilyen összegű utalást minden history nélkül? Az oldalukon azt láttam, hogy bekérhetnek pl adásvételi dokumentumot (csak magyar nyelvű lesz), ez megnyújtja a folyamatot. Érdemes esetleg kettőbe szedni?
4. Mennyi időn belül mehet végbe az egész ügylet? A héten le kellene bonyolítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla