- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kátai
senior tag
Fizikai kártya nélkül is lehetséges fizetni bel ill. külföldön?
Gondolok itt az NFC-és Google Play-re (is). -
TrollBalint
addikt
A pénz visszautaláskor, nem a kártyádra utalják, hanem a hozzá kapcsolódó bankszámlaszámhoz, ezért mindegy, hogy az a kártya létezik-e még, vagy sem. Erre fel vannak készülve a bankok, mert sima kártya esetén is előfordulhat, hogy az utolsó hónapban használod, aztán lejár, viszont a következő hónapban kapnál visszautalást.
De ahogy Boond is írta, Revoltnál sokszor feljött ez a kérdés és mindig visszatalált a pénz. (erre mondhatják, hogy rossz pénz nem vész el)
-
törölt tag
Sőt nem tudom ez a wise-nál hogy van, de itt pl sokszor appba is engedélyeznek, jóvá kell hagyni tranzakciókat.
Van geo lokáció is (ezt nem szoktam használni.)De múltkor pl szokatlan időben foglaltam szállást pc-n, és egyből jelezte, hogy "szokatlan tranzakció" ellenőrizzem az appban a kártyát meg befagyasztottuk. Nem tudom ,hogy ez a wise-nél hogy van, van-e ilyen...
de azért elég jó dolgok ezek. (ezek online vásárlásra értendőek, alapvetően). Vagy pl minden egyes funkciót külön külön lehet szabályozni... pl a netes vásárlást ki is lehet kapcsolni, kártya fagyasztás nélkül."Az egyszer használatos kártya esetén van lehetőség később a kereskedőnek a kártyára visszautalni az összeget "
Tudomásom szerint ez a művelet zavartalanul, automatizkusan folytatható, revolut topicba voltak már olyanok, akiknek visszaigénylés volt, és gond nélkül megkapták, megjelent a számlájukon, egyenlegükön az összeg. A kettő két külön dolog lehet, technikailag...
De ez anno bennem is felmerült
A lényeg, semmilyen plussz ügyintézéssel nem jár, ez esetben sem. -
Laslow
senior tag
válasz
#33802016 #4940 üzenetére
Értem, köszi a részleteket, igazad van.
Az egyszer használatos kártya esetén van lehetőség később a kereskedőnek a kártyára visszautalni az összeget (ha valamiért meghiúsulna fizetés után a tranzakció), vagy akkor külön le kell vele egyeztetni, hogy oda már nem tudja visszaküldeni a pénzt, hanem helyette milyen csatornán és hova küldje? -
törölt tag
Az egyszer használatos lényege, hogy eu automatikus. Emelett van még sima virtuális is, ami állandó, csak fizikai valóságban nem létezik. Tehát alaphangon 3 kártyád is van, min.
Amúgy nagyon hasznos, pl az ilyen előfizetéses/megújuló oldalaknál is... (jellemzően előtte pár nappal lehet csak lemondani).
-
zerodot
aktív tag
Akkor azt a kártyádat kukázd szerintem, mert valószínűleg lenyúlták az adatait és az ilyen scammerek kezébe került akik folyamatosan próbálkoznak pénzt levenni róla.
Ha ismeretlen weboldalon vásárolsz, akkor a Revolut eldobható (egyszerhasználatos) kártyájával érdemes csinálni, azt ha el is lopják, nem tudják újból terhelni.
-
sgaga
csendes tag
Üdv mindenki,
Tudtok olyat,h online vásárláskor kapjak egy visszaigazoló üzenetet akár sms, akár mélben a pénz kifizetésére?
Kb 6x próbált tőlem lenyúlni különböző scam pénzügyi oldal az engedélyem és tudtom nélkül, és csak azért nem sikerült nekik, mert kevés pénz volt a számlámon. srsgmt.com, cfnvrs.com, Thwdtt.com, Phdkfhf.com, Andewd.com, mind,mind 39,99-$, 29,99-$, 19,99-$-al akart megterhelni. -
törölt tag
Voltak itt olyan kommentek ami szerint nem fogadja el. Ha hazudtak, akkor hazudtak...
-
Krethx
aktív tag
válasz
#33802016 #4927 üzenetére
Hogy érted hogy nem fogadják el? (Államkincstár)
Jó pár hónapja nyitottam Magyar Államkincstár számlát. Igaz még nem használtam. De ma a Wise számlaszámomat töröltem és újra hozzá tudtam adni. Így látszólag minden rendben. A Binance sem utalt Wise-ra. Ami le is volt / van írva náluk. Múlt héten vettem a e-sorsjegyet. (Szerencsejáték Zrt.) Nyertem és minden gond nélkül ki tudtam utalni. Ja és a fizetésem is ide jön amióta van névre szóló számlaszám. -
törölt tag
válasz
UberMutant #4926 üzenetére
tőlem örülj neki mint majom a farkának... de pl állam kincstár sem fogadja már el.
-
Dorien
veterán
-
net91
senior tag
válasz
UberMutant #4919 üzenetére
Köszönöm.
Amúgy nem értem, de ez legyen az én bajom.
Két éve nyitottam online számlát, mely során megadtam a szig-et, lakcímkártyát, adóazonosítót, amely azóta rendelkezésükre áll.
Most bemegyek hozzájuk az ügyfélszolgálatra és bemutatom ugyanezen okmányokat, melyeket két éve kezelnek. -
válasz
UberMutant #4894 üzenetére
levették újra, nyugodt a lelkem így!
-
törölt tag
válasz
UberMutant #4919 üzenetére
nem hülyeség. csak más cég.
-
UberMutant
őstag
A Random Capitalnál azt mondták, hogyha WISE-ot használok utaláshoz, akkor szükség van személyes adatpontosításra, személyes azonosításra. - így van
Akik már voltak bent náluk azoktól kérdezem, hogy mit kell bemutatni, megadni ilyenkor az ügyfélszolgálaton a személyes adatpontosítás során? - személyi esetleg lakcímkártya , amúgy nem fontos hozzájuk bemenni, közjegyző által készített ( akár elektronikus) másolat is jó , le van írva a GYIKban
A WISE-nál részemre vezetett devizaszámlák számait? - nem, az nem kell
Az általam megadott WISE-RC utalások a WISE központi gyűjtőszámlájáról mennek, nem? - nem, egyedi számlaszámod van forint euro dollár is.
a 4918as hsz hülyeség.
-
net91
senior tag
A Random Capitalnál azt mondták, hogyha WISE-ot használok utaláshoz, akkor szükség van személyes adatpontosításra, személyes azonosításra.
Akik már voltak bent náluk azoktól kérdezem, hogy mit kell bemutatni, megadni ilyenkor az ügyfélszolgálaton a személyes adatpontosítás során?
A WISE-nál részemre vezetett devizaszámlák számait? Az általam megadott WISE-RC utalások a WISE központi gyűjtőszámlájáról mennek, nem? -
zichie
senior tag
Wise facebook csoportjában másoknál is jelentkezett tegnap a probléma, azaz hogy fizetés után 1-2 órával jelent meg a tétel. Mint kiderült a Wise-nál volt a hiba, amit állítólag elhárítottak. Ma még nem fizettem kártyával, de ha fizetek, akkor majd kiderül, hogy tényleg elhárították-e a problémát.
-
Kátai
senior tag
Pontosan mit takar,az a 6000 Ft összeg amit kér a számlaadatok megkérése miatt?
-
donbig
tag
Nálam nem volt gond,esetleg nézd meg a Fiók--Kivonatok és kimutatásokban megjelent-e a terhelés.
#4910 Beállításoknál biztos be lehet állítani mást, mint sms-t. Kártyaadatok megtekintésénél nálam ujjlenyomat van, online fizetésnél push jóváhagyás, ez eddig mindig működött. Push a sokat használt oldalakon, pl. ételrendelés nem is nagyon jön. -
zichie
senior tag
Ma kétszer fizettem Wise kártyával, az első esetben érintésmentesen vettem lángost a fizikai MC kártyával, második esetben virtuális Visa kártyával vonatjegyet. Mindkét vásárlás sikeres volt, megkaptam a lángost és online a vonatjegyet, a HUF egyenlegem is csökkent a két összeggel, de nyomát sem látom az android alkalmazásban a vásárlásoknak. Push üzenetek sem jöttek. Gondolom átmeneti hiba van a Wise-nál.
-
Kátai
senior tag
Tehát, ha csak forint van rajta,akkor is nyugodtan használhatom külföldön,mert valamennyivel jobban járok ha nem itthon veszem kp-ben a valutát?Mert ez lenne a fő célom.Persze majd ha nem ennyi lesz az EUR,akkor külföldi vásárlához(Ali és társai)ezt használnám.
Vagyis ha feltöltöm Ft-val és az alkalmazáson belül bármikor válthatok valutát? -
Kátai
senior tag
Végigcsináltam a folyamatot(regisztrálás,virtuális kártya,bankkártya rendelés,). Már csak az egyenlegfeltöltés maradt hátra. Mivel elsősorban külföldi tartózkodásom idején szeretném használni(kerülve az itthoni valutavételt) elég ha forinttal töltöm fel,vagy inkább az adott ország pénznemével? Elsősorban EUR fog használatban lenni.
Ezen a téren még kezdő vagyok,mit javasoltok? -
cocka
veterán
Hi!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy ez a hulladék Wise nem küld megerősítő SMS-t? Ugye rávették a jónépet, hogy legyen kétlépcsős, most meg kb. 12 SMS-ből megjött 3. Az automata hívásnál meg úgy hadarja a számokat a gép, hogy alig bírom megjegyezni.
-
válasz
VikMorroHun #4898 üzenetére
Írtam az oldalnak (külföldi) és szerintem nem igazán értették mi a próblémám csak annyit fogtak fel belőle, hogy fizettem és visszajött a pénz...
Azt mondták nem lesz gond, ha kell a termék vegyem meg újra. Na mondom jóóóvan mindegy akkor!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest