Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
miku84
tag
válasz powerwade #57302 üzenetére
Én is leadtam az 5éves garanciás routeremet garanciális cserére, mert naponta 1-2x újra kellett indítani, mert eldobta a netet. Gargoyle- ét is próbáltam, azzal is.
Most kaptam meg a választ 1,5 hónap után:
"A termék a garanciális munkalapon jelzett hibát nem produkálta, ezért garanciális igényét nem tudjuk elfogadni!"Most mit lehet tenni?
-
MODERÁTOR
-
john_trapéz
tag
hellósztok!
adott egy WR1043ND v2 gargoyle fw-vel és két NAS gigabites Lan-nal.
hogyan tudok a leggyorsabban fájlokat másolni egyikről a másikra?
mert ha számítógépről indítom (total commanderrel) a másolást, akkor nagyon lassú.
nem lehetne vagy a routerre vagy valamelyik NAS-ra valami fájlkezelőt rakni ami, közvetlenül a routeren keresztül működne? -
Headless
őstag
válasz john_trapéz #57956 üzenetére
Routerre, ha a nasokat csatolnád akkor simán cp parancsal tudnál másolni de ez még rosszabb lenne mint a számítógépes megoldás... NAS-ra lenne valami az lehetne talán gyorsabb de ezt a nas topicjában kéne megérdeklődni. vagy írd le a NAS-ok típusát hátha tud itt is valaki segíteni.Már ha a géped is Gigabites lan kapcsolata van a routerrel. Ha nem akkor lehet érdemes megpróbálni a routeres megoldást mert az a legegyszerűbb, mert nem kell hozzá telepíteni semmit csak a routert configolni.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
john_trapéz
tag
válasz Headless #57957 üzenetére
mindkét NAS ZyXEL (NSA310s, NSA325 v2) gigabites hálózattal, a WR1043ND gigabites portjait szeretném kihasználni amennyire lehet.
nem értek hozzá, de az a gyanúm, ha gépről indítom a másolást, akkor az a gépen keresztül történik és ezért lassú (lehet hogy hülye vagyok...) emiatt gondoltam hogy valamelyik eszközre kellene fájlkezelőt tenni.
a gépnek sajnos nem gigabites a hálózati kártyája...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz john_trapéz #57958 üzenetére
MInt azt már előttem is írták, ezt a NAS topikjában tudod rendezni, a routernek ehhez semmi köze, mondhatni egy passzív eszköznek számít ebben a körben, csak továbbítja a forgalmat.
[ Szerkesztve ]
-
john_trapéz
tag
válasz Intruder2k5 #57959 üzenetére
rendben. feltettem a kérdést máshol.
-
Headless
őstag
válasz john_trapéz #57958 üzenetére
Akkor Próbáld meg a routeres megoldást. Jól gondolod, ha a gépről másolsz akkor a csomag útja a következő:
NAS1->Router->PC->Router->NAS2
ha 100mbit/s-es lan kártyája van a gépnek ha jól számoltam, akkor olyan 6 mbyte/s lehet a másolási sebesség. Ennél talán bír többet a router. Garagoyle-t nem ismerem, de mintha lenne benne cifs csatoló szimplán csatolod a két NAS-t (különböző mappába). ssh-n belépsz és kiadod ezt.cp "másolandó_fájl_elérési_útvonala" "ahova_másolnád"
fontos hogy az útvonalakba a fájl neve is és kiterjesztése is szerepeljen.Ne várj tőle nagy sebességet de talán jobb.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
-
BSOD
senior tag
válasz woodworm #57965 üzenetére
Privoxyt használ valaki? A v1-emen kísérleteztem vele felemás, de jellemzően pozitív eredménnyel. A fellépő kellemetlenségek mindenesetre enyhébbek voltak, mint a napi mocsokmennyiség, amit kiszűrt.
A legfrissebb trunkra már luci-appot is lehet tenni hozzá.
Most feltettem a v2-re is. Jó lenne egy egyszerű leírás adblock beállításokhoz.Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
davidcsaba93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy v 1.1-es verziójú routerem amin jelenleg vargalex 1.1.7 fut, viszont szeretnék visszaváltani 1.0.2.1-re. Lehetséges visszaváltani, sysupgrade csomag segítségével? -
istwanka
csendes tag
Sziasztok!
Először is leszögezném hogy kezdő vagyok az openwrt (custom) firmwarebe, a linux nyelv meg egyenesen távol áll tőlem! Ezt csak azért mondom hogy ha esetleg valami nagy balgaságot írnék vagy kérdeznék!
A következőbe kérnék segítséget:
Van egy 1043nd v1-es routerem suste 0.5 firmwarrel! Ehhez kapcsolódik vezeték nélkül egy linksys wap610n ap ami a hatótávot hivatott megnövelni!Első probléma: amíg gyári firmware volt a routeren minden tökéletesen működött az ap-re könnyen gyorsan csatlakozott a wifis eszköz! Most is csatlakozik de nehezen és mintha gyengébb is lenne a jel/sebesség!
Kérdés: Mit állítottam be rosszul ill. mi lenne a jó beállítás és hogyan hogy jó legyen?Második kérdés/probléma:
Hogyan tudnék belépni a wap610n menüjébe? Ennek az eszköznek nincs fix ip-je amit a böngészőbe be tudnék írni! Én mindig összedugtam a routrral ott megnéztem milyen ip címe van és úgy léptem be a menüjébe! Ja valamikor átállítottam statikus ipre dhcp-ről! Az openwrt-be nem tudom hol kellene ezt megnéznem! Ha resetelném visszaállna dhcpre így biztos megtalálnám de ezt azért nem merem mert még nem ismerem az openwrt-t és félek hogy utánna nem tudnám konfigolni az ap-t!Ennyi lenne a bajom.... Esetleg ha valaki szán rám 5 percet azt megköszönném!!!
-
istwanka
csendes tag
válasz siddis #57973 üzenetére
Köszi hogy időt szánsz rám!
Igen ott ott vannak a dhcp bérletek de ott nem látom cisco routerem!
A wifis beállításaim: a wr wifi hozzáférési pont (wds) ehhez kapcsolódik a cisco wifi ami szintén hozzáférési pont (wds)! Természetesen ugyanazon a csatornán ugyanolyan titkosítással és jelszóval mindkettő! Az érdekes az hogy ha csatlakozom a ciscora és kihúzom a konektorból akkor is azon marad a wifis eszköz és ráadásul még net is van!!! -
siddis
őstag
válasz istwanka #57974 üzenetére
Gondolom olyan sok eszközöd csak nincs rajta.. Amúgy elvileg az eszközön is rajta kéne lennie egy matricán a mac address-nek, ha azzal összehasonlítod akkor meg is van melyik kell neked..
Mit húzol ki a konnektorból.? Ha nem éred el a Cisco-t, akkor honnan tudod hogy arra csatlakozott és nem a Tp-Link-re.?[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
istwanka
csendes tag
válasz siddis #57975 üzenetére
Sajnos mac adress szerint sem találom! A konektorból a ciscot húzom ki! Telefonon wifi manager programmal látom hogy melyikre csatlakozom!
Úgyis az lesz a vége hogy a ciscot leresetelem és lannal a wr-re dugva meglátom az ip címét! Maj újra bekonfigolom! De még az érdekelne hogy hogy kell akkor helyesen vezeték nélkül a wr-re csatlakoztatnom a ciscot hogy ap-ként működjön! Te hogy csatlakoztatnád? -
Lacika2013
tag
Sziasztok.
Tudna segíteni valaki?
adott egy 1043nd v1 router.
Jelenleg garygoyle fut rajta.Amit szeretnék vele.
van egy 1 tb-os hdd csatolva hozzá,amit a tv-vel szertnék elérni,mint valami szerver.későbbi filmnézés céljából.
Valamint ha az megoldható,hogy édesanyám tv-je interneten keresztűl szintén tudjon csatlakozni ehez a szerverhez.A város 2 különböző pontján lakunk.addig eljutottam,hogy a vinyót látja a router,és csináltam egy dns szervert,de most hogyan tovább?
Köszönöm.
-
siddis
őstag
OpenVPN témában egy kis segítség..
-
siddis
őstag
válasz Lacika2013 #57978 üzenetére
A Gargoyle nem igazán jó ehhez, inkább rakd fel Suste build-jét, abban benne van már minden..
Elérni el lehet távolról is, de lesz akkora sávszél hogy érdemben történjen is valami a két eszköz között.?-- Aux armes, citoyens --
-
CheGhost
aktív tag
válasz siddis #57979 üzenetére
Ezzel a leírással próbáltad?
Eddig azt tapasztaltam, hogy gép-gép, router-gép, router-router között egyszerűbb megvalósítani, de ha az egyik fél mobil (pl. router-mobil), akkor már szinte megoldhatatlanná válik.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
siddis
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz CheGhost #57982 üzenetére
Szia!
Én simán OpenVPN-ezek mobilról (Androidról) az otthoni routerre. A lényeg az, hogy tun device-ra kell állítani a szerver oldalt, mivel Android, illetve IOS alól (Windows Phone-ról nem tudok nyilatkozni) a tap device nem támogatott. Azaz a wiki éppen jó lesz.
Alex
-
CheGhost
aktív tag
válasz vargalex #57986 üzenetére
Szia!
Mindig tun-nal próbáltam, de sehogy sem tudtam kapcsolódni a vpn szerverhez. A wiki szinte összes kapcsolódó oldalát átnéztem. De akkor biztató, hogy van sikerre is példa, akkor amikor lesz megint időm és kedvem átnézem még párszor azt a pár wiki oldalt.
Androidon melyik app-ot használod? "OpenVPN for Android"-ot próbáltam utoljára.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
vargalex
Topikgazda
válasz CheGhost #57987 üzenetére
Szia!
Én az OpenVPN Connect-et használom. Alap OpenWrt-vel (nem Gargoyle), ha gondolod, a beállításban tudok segíteni.
Alex
-
CheGhost
aktív tag
válasz vargalex #57988 üzenetére
Próbálkoztam azzal is, de akkor újra megnézem.
Köszönöm a felajánlást, de először végig akarom nézni a leírásokat még legalább egyszer, ha lesz egy kis szabadidőm.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
siddis
őstag
válasz Lacika2013 #57985 üzenetére
Igen, mehet rá a sysupgrade, persze csak kábelen..
-
Lacika2013
tag
Tudna valaki távsegítséggel segíteni a router(TP-Link 1043ND v1) beállításban,1 tb-os hdd-t kellene beüzemelni,és egy ftp szervert csinálni belőle.
Köszönöm.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
1043 V1 típusú routerem van. Meg lehet csinálni hogy usb-n rádugok egy HDD-t és torrentezésre használom?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Lacika2013 #57992 üzenetére
suste és vargalex féle fw-ben a 8081-es portoen elérhető a hdd beállítófelület, az megcsinál mindent, formáz, csatol, és elindítja a samba-t és az ftp-t is.
-
Lacika2013
tag
válasz Intruder2k5 #57995 üzenetére
köszi,próbálkozok
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #57994 üzenetére
Köszi!
Eddig csak a gyári fw-ket tettem fel, nem vagyok otthon a témában. Melyik fw a jobb, könnyebben használható egy laikus számára? Esetleg tud valamelyik magyarul?
Amúgy mennyire használható torrentre ez a masina? 50/30-as digi netem van, pc-n használva a torrent klienst hibátlanul megvan a sebesség, kérdés ha a router futtatná a klienst mennyit tudna?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #57997 üzenetére
A firmware feltöltése ugyanannyiból áll, mintha gyári frissítést tennél fel.
Jelenleg suste buildje a legfrissebb, és ahhoz kaphatsz itt a legtöbb támogatást is.
A torrenttel elérhető sebesség nem lesz 50/30Mbps, ettől lényegesen kevesebb lesz, nem szabad abba a hibába esni, hogy a 8-10000Ft-os routert szervernek nézi az ember, kell tudni kompromisszumokat kötni, ha ez nem megy, akkor neki se állj, mert nagy csalódás lesz a vége. A routerrel torrentezés rendkívül energiatakarékos, viszont lassú is. Szerintem 1, legfeljebb 2MB/sec-el számolj, vagyis 15Mbps körül van a plafon. Ha nagyobb tempó kell, akkor vehetsz egy ASUS RT-AC56U-t, az tud 6-8MB/sec körül torrentezni, vagy marad a NAS és/vagy a szerver.
Hogy magyarul tud-e, azt nem tudom megmondani, én nem használok TP-LINK routert, és OpenWrt-t se, meg egyébként sem szeretem az ilyen magyar fordításokat, mert sok helyen marhaságokat ír, így lehetőség szerint maradok az angolnál.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #57998 üzenetére
Köszi a tippeket, még átrágom hogy csináljak. Az említett asus router 32K, és elég sokan panaszkodnak rá hogy lassú a boot, sokszor nem csatlakozik, a torrent kliens is problémás, és belső antennás így a jelerő sem túl fényes. Ezeket olvastam eddig, ennyi pénzért eléggé elriasztó
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
RedCat
senior tag
válasz vargalex #57988 üzenetére
Szia
Jelenleg pptp vpnt használok ehy synology nas segítségével. De érdekelne az openvpn beállítás. Suste 0.5-re feltettem a luci-app-openpnt és az openvpn-openssl csomagot.
A szolgáltatások/openvpn fülön lehet hozzáadni clienst és szervert is. De nem tudom a legördülő listából melyiket válasszam?
Android telefonra feltettem az általad linkelt programot, de azzal nem sokra mentem, valami ovpn fájlt lehetne importálni vele. Nem találok semmi olyan hozzáadási lehetőséget, mint a pptp esetén. Vagy itt mindenképp létre kell hozni ezt az ovpn fájlt és minden eszközön hozzáadni? Nem lehet "CSAK" IP cím / felhasználónév /jelszó hármassal operálni?
iOS-re van e openvpn kliens?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- Autóhifi
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest