Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
Engem is elkapott a gigabites net láza, ezért tegnap vetem egy új routert az átállásra felkészülve, de nem megy túl zökkenőmentesen, vagyis igazából sehogy sem a konfigurálás. Bemásolom ide a DIGI-hez írt levelemet, mivel szerintem jól összeszedtem a tapasztalt problémát. Hátha itt okosabbak az emberek, mint ott az ügyfélszolgálaton és sikerül megoldani a problémát
"Tisztelt DIGI,
A minap vásároltam egy TP-Link TL-WR1043ND routert a Gigabites kapcsolatra való átállás céljából. A következő problémába futottam a router beállítása során. A PPPoE kapcsolat beállítása után, mikor a router próbál csatlakozni a hálózathoz az autentikáció hibás (a helyes névvel és jelszóval), viszont a régi router tökéletesen csatlakozik a hálózathoz. A számítógéphez közvetlenül csatlakoztatva az internetvonalat is ugyanezt a hibát kapom (Windows: 691 hibakód). Viszont a routernek van olyan funkciója is, hogy tud MAC címet klónozni. Ezen opciót kihasználva, klónoztam a régi router MAC címét és csatlakozott is a hálózathoz hiba nélkül. Felhívtam a munkatársukat a reggel az ügyfélszolgálaton, mivel arra gyanakodtam, hogy az ISP-nél regisztrálni kell a MAC címet, mivel a DHCP MAC szűrést végez. Mivel nem tudom, hogy fejlett Cluster DHCP szerver van-e önöknél, ezért csak átmeneti megoldásnak véltem a klónozást, mivel feltételezem így NEM érzékeli a szerver, hogy nálam egy Gigabites kapcsolatra képes eszköz üzemel, ami könnyen hibát okozhat. A munkatársuktól viszont olyan választ kaptam, hogy a MAC szűrés csak modemes DIGI hálózatoknál létezik, és soha nem hallott ilyen jellegű hibáról. Ezért fordultam önökhöz. Mivel a számítógép sem és az új router sem tud csatlakozni az internethez jelenleg, kénytelen vagyok használni a régi routert, ami nem a legideálisabb megoldás. Szeretném segítségüket kérni a probléma megoldásához. Előre is köszönöm válaszukat."
Előre köszi mindenkinek.
U.I: Félreértés elkerülése végett a hardver verziója 2.1 és nem pedig 1.0
Új hozzászólás Aktív témák
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Opel topik
- Macska topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Futás, futópályák
- Kerékpársportok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest