Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Soma01
veterán
válasz vargalex #12451 üzenetére
Én sem szeretem. De azt sem szeretem, ha az ismerősök hivogatnak, hogy ez meg az most épp miért nem megy. Az upnp kényelmes és a legtöbb helyen elég is.
Magamnak én beállítom, de e miatt nem akarok rohangálni mindenkihez. Sőt valaki kéri, hogy legyen minden automatikus.... -
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #12446 üzenetére
Ez így biztosan nem jó, mert ez nem forwardol sehova. Ez csak a routeren engedi a portot.
(#12444) Fooler89: a legegyszerűbb, ha a Luci-ban a Network -> Firewall oldalon a Redirections-nál lévő Add gombra kattintasz. Beállítod a nevet, a protocolt, portot és a belső IP-címet, majd Save & Apply.
Statikus IP-t pedig a Network -> DHCP Leases oldalon a Static Leases group-ban lévő Add gombra kattintással tudsz hozzáadni.
Alex
-
karika3333
csendes tag
válasz vargalex #12209 üzenetére
Köszi az segitséged lehetőségét, de ujra telepitettem a router//6x//, és megoldodtak a problemák. rengeteg utána olvasással, megoldást nyert minden.
felmerült bennem hogy ha vennék egy usb DVT-T vevőegységet akkor azt lehet-e müködtetni ugy hogy a vevőegység a routerben , és megosztom a képet/ jelet a hálozaton, nézem a laptopon , vagy egy asus o'playeren?
Eleve egy buta ötlet?
-
Soma01
veterán
válasz vargalex #12457 üzenetére
Jaa. Köszi!
De:
Command 'groups'
failed with return code 127 and error message
majd:
Command 'pwd'
failed with return code 0 and error message
-ash: groups: not found.Annyit még, hogy most aknám fel a 0.6-ot és előtte le akarok menteni minden beállítást.
Akkor elég az /overlay mappát elmenteni? -
Bubukain
senior tag
van ennek a routernek valami gyári biztonsági visszaállítója vagy valami?
vagy én hülyültem meg
ddwrt-ről próbáltam a vargalex féle firmware-t feltenni ami kb 10 perc után közölte hogy upgrade failed, net minden ment de a routert nem lehetett elérni a weben keresztül (nem jött be az oldal)
kihúztam a konnektorból a routert majd vissza, és bejött a gyári tplink firmware 3.11.5 Build 100427 Rel.61427n
én még csak le sem töltöttem gyári firmware-t így biztos hogy nem én tallóztam be neki véletlenül a frissítéskor.
érdekes -
Bubukain
senior tag
válasz vargalex #12464 üzenetére
miért?
én csak annyit vettem észre hogy a ddwrt-ből semmit nem enged feltenni gyárit sem, amire külföldi fórumon azt a megoldást írták hogy fel kell tenni előbb a tl-wr1043nd_v1-webrevert.rar firmware-t és utána mehet bármi.
én ezt feltettem, újraindult a router be is jött ismát a ddwrt felület és utána már tudtam upgradelni (majdnem ) -
Bubukain
senior tag
az szivat engem
a gyárit lefrissítettem a legfrissebb gyárira, és most akarnám az openwrt-t feltenni de most meg megadom a firmware helyét majd rányomok az upgrade-re, erre közli hogy adjam meg a firmware helyét.
chrome, firefox és safarival is ugyanaz a helyzet. -
Soma01
veterán
válasz vargalex #12461 üzenetére
Hogy ajánlod a fw update-et? 0.5 --> 0.6
1. Lucu alól sysupgrade?
2. Luci alól factory.bin?
3. putty factory.bin?Mert a beállításokat meg kellene tartani és ugye a sysupgrade megtartja. A "Files to be kept when flashing a new firmware"-nál beállítottam a /overlay könyvtárat is. Az /overley be is van zipelve meg át is másoltam simán USB-re.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Soma01 #12467 üzenetére
Hi!
Ha a /overlay-t betömörítetted, akkor én inkább azt mondom, hogy ssh alól a factory.bin-t tedd fel, majd a reboot után másold vissza a lementett file-okat. Aztán megint egy reboot. Ugyanis, ahogy írtam is, a sysupgrade nem tudom, hogy működik-e, nem teszteltem (a ROM mérete változott). De, ha szereted a kihívásokat, akkor lehetsz te az első, aki kipróbálja!
Hogy biztosak legyünk a dologban, néhány perc és kipróbálom.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Bubukain
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
-
Soma01
veterán
válasz vargalex #12478 üzenetére
Semmi egyéb. Csak azt a könyvtárat mondtátok és csomagoltátok be, hogy a beállítások maradjanak. Nem tudtam, hogy detektálja.
De nekem valami miatt nem mountolja a rádugott usb-t autómatikusan. Reboot közben ha bent van az usb, akkor jó, de ha kihúzom és vissza dugom ugyan azt, akkor nem áll vissza. /dev/sda és sdb is benne van a Mount points alatt.
Ha bedugom az USB-t a Device oszlopban kiírja a pendrive nagyságát is, tehát észre veszi hogy ott van. De nem csatolja.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Soma01 #12482 üzenetére
Annyi még, hogy az Applying changes percekig kint van és nem akar elmúlni a forgás.
/etc/config/fstab van kiírva. Eleinte waiting for router vagy mi a csuda.
De ha nem várom végig, akkor is berakja, de valami gond van...
Lehet resetelni kellen a beállításokat? Nem tetszett neki a beállítások megtartása?[ Szerkesztve ]
-
WindyJoe
aktív tag
Hali mindenkinek!
Kexec-et próbált már valaki ráfaragni?
Előny/hátrány-ról tudtok valamit mondani extroothoz képest?
MOD: Esetleg Webif alatt tudja valaki hogy lehet Wireless hálózatokat keresni?
(A site survey oldalon nem ad be semmit... ): )[ Szerkesztve ]
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
Soma01
veterán
válasz vargalex #12485 üzenetére
Ez igaz. De ha csinálok egy szabályt az smb-re, akkor sem mountolja.
Egyszer sda-nak másodjára sdb-nek látja. De a "b"-t nem csatolja, az "sda" benne marad a mounted között. Pedig két külön könyvtárba állítottam az sda-t és külön az sdb-t. A "Mount Points"-nál észre veszi, hogy cseréltek. Máshová írja ki SD méretét. Tehát tud róla, hogy nincs ott semmi.
Umountolni hogyan kell? ssh-n lehet csak? Lucuban nem látom.
Umountolni nem lehet automatikusan?[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
vargalex v0.6-os fw-jén a Transmission beállításoknál valaki mondja meg nekem, hogy mi van az RPC URL nél írva nektek, mert valamiért mentés közben átvariálta a beállításokat
Nekem most ezt írja oda: /transmission/Content-Dis , nem tudom, hogy ez volt, e vagy sem, de nem tudok csatlakozni a transmissionhez (belépek a szokásos módon, és el is indul a daemon, csak connection failed hiba ablakot dob fel)
Üdv.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Soma01 #12490 üzenetére
Hi!
Engedélyezted is az sdb mountolását?
Umount-hoz először le kell állítani a szolgáltatásokat, amik használják a mountolt partíciót. És nyilván, ha az adott meghajtón van a swap, akkor azt is ki kell kapcsolni.
Ezt megteheted ssh-n, vagy az erre már előkészített scripttel a QSS gomb megnyomásával. Keress rá a blog-omban, mert alapesetben a script le van tiltva!Alex
-
MODERÁTOR
Huhh, milyen pörgés van itt ma...
-
Soma01
veterán
Este jövök vissza. Holnap tudom újra próbálni.
-
Bubukain
senior tag
válasz vargalex #12491 üzenetére
hát ez remek, azért szenvedtem vele
az extroot gondolom azt is jelenti hogy kellene az usb-re valami külső meghajtó vagy pendrive, és akkor abból csinálna + helyet?
ezt nagyon el akartam kerülni.
nem tudom hogy megoldható-e de nem tudnál esetleg egy olyan verziót csinálni amiben van 1 MB szabad hely?
ami nekem nem kell
transmission
minidlna
p910nd
vsftpd
samba
miniupnpd
openvpn -
MODERÁTOR
válasz Bubukain #12498 üzenetére
Akkor mi az, ami miatt neked ez kellett? Nem lenne elég a r3pl4y féle OpenWrt?
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
jól látom/olvasom, hogy USB csatlakozója is van? Képen ugyan nem láttam róla. Multifunkciós nyomtatót rá tudok kötni és használni azt, mint hálózati nyomtató ill scanner? Canon MP530 az áldozat. Van ebben tapasztalata valakinek?
Köszönöm!Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest