Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6799 üzenetére
Igen eddig nekem is ez végezte csak sajna 5 tv-t már nem tudott kiszolgálni.
megvolt a hard reset előrébb nem vagyok,esetleg befolyásolja,hogy most 2. router lanon kapja a netet dhpc kikapcsolva. -
Kicsirics77
veterán
Bekerült egy szervergép ami elvégezte a töltést
számomra pont ez a lényege az openwrt-nek,hogy ne kelljen szervergép vagy egyáltalán gép a letöltéshez
de a hard reset megoldja ha minden újra konfigolsz
nekem 1.1.7 van és leszámítva az áramszüneteket sosem kell ujraindítani. -
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6796 üzenetére
Bekerült egy szervergép ami elvégezte a töltést így az ip korlátozást a gyárifirmmel oldottam meg.
Majd a gép a gyerekeké lett így ment vissza az openwrt.suste: Csak azért írtam a többit hogy megy, a transmission root jogokkal fut a formázó felületével formáztam és csatoltam.
Igen lehet user error de akkor a vargalexet egy időután miért nem értel el? Ment pár napig és onnan nem érted el csak,ha kihúztam és vissza. S mivel a szomszéd padlásán van így macerás mindig mászkálni. -
suste
veterán
mind a 2 hsz-ből egyértelmű, hogy ez user/config error (igaz az elsőből elég nehéz kihámozni az elöttem már leírtak miatt), és nem az FW hibája
attól hogy a samba be van állítva a luciban és lehet vele írni/olvasni, attól még a transmissionnal bármi lehet, hiszen semmi közük egymáshoz
mivel nem tudjuk mit állítgattál el, ezért az az egyszerűbb, hogy hardreset, és 8081-esen a formázó használata
ha nem tudodlepucolni a HDD-t, akkor meg nézdmeg, hogy a TM lucis felületén milyen felhasználóval van futtatva a TM (Daemon indítása, mint)
biztos, hogy írási jogokkal van problémád,és ezen egyik fw sem segít önmagában, csak az, hogy beállítod a jogokatszerk: nekem meg van az 1.1.5, de tuti, hogy nem segít rajta
-
xigris
őstag
Bocs csak éjszaka után átállok zombi módba
Sziasztok!
Már 2 napja kinlódok a routerrel, most felraktam a poli verziót hátha azzal megy a torrent de nem . Felcsatolva a hdd,samba megy. A minidlna szintén megy, de nem tudok letölteni, mitől lehet? Esetleg a vargalex 1.1.5 nincs meg valakinek azzal szépen ment minden. Volt fent a vargalex 1.1.7 de azzal sem volt tökéletes, random módon nem értem el a routert vele. Külső tápos a hdd -
xigris
őstag
Sziasztok már 2 napja kinlódok a routerrel most felraktam a poli verziót hátha de nem megy a torrent felcsatolva a samba megy a minidlna is de nem tudok letölteni mitől lehet esetleg a vargalex 1.1.5 nincs meg valakinek azzal szépen ment minden volt fent az 1.1.7 de azzal sem volt tökéletes random módon nem értem el a routert vele. Külső tápos a hdd
-
nem, alapból az ext4 partícióval nem tud mit kezdeni.
más. routeren vinyó a vargalex-féle megoldással formázva, rajta iso fájl, ezt sambán keresztül olvassa egy wdtv. a lejátszás leáll néha, elkezdtem figyelni, mi lehet. a wifi nem, a grafikon egészséges, leálláskor szépen lelapul. a load volt magas, gondoltam lelövöm a transmissiont. nem segített, még 5-10 percig 1 felett volt a load, egy időre felment kettőig, mi lehetett ez? most szépen lekúszott magától, 0,1 és 0,5 között változik. mit lehet ezzel tenni? lehet esetleg adni a samba szervernek prioritást? ez volna talán a legjobb, a tranmission így nem tudná elvinni az erőforrásokat.
a processes lista nem segített sokat sajnos.
-
ka64
tag
válasz
Kicsirics77 #6783 üzenetére
Köszönöm a választ. Lenne még egy buta kérdésem. Vargalex féle belső formázás után a Winchester rádugható e közvetlenül egy Windows os gépre? Pontosabban a windows ugyan úgy kezeli mint gyári állapotában?
argalex féle belső formázást használom, akkor a hdd
-
ajani
aktív tag
szeretnék lemezellenőrzést végezni az 1tb-s külső vinyómon. Ehhez egy live linuxot futtatok, de amikor rádugom a vinyót, és kiadom az fsck parancsot, nem hajtja végre. Valószínűleg jogosultság probléma van. A fájlkezelőben is csak a könyvtárakat látja, de nem enged be.
Hogyan tudom ezt megoldani?
-
xigris
őstag
Sziasztok! Mitől lehet az hogy a felcsatolt vinyót a tv látja és a vlc is tud róla filmet lejátszani az asztalin is fel van csatolva él is a kapcsolat de üres mappát mutat a filmek nincsennek meg.
-
Kicsirics77
veterán
a két formázás között a különbség annyi,hogy az openwrt linux alapú firmware
ergo a saját fájl rendszerét szereti (ext)
az ntfa particióval töredéke a sebesség ami elérhető ftp és samba megosztással is.
particionálás menete az a 192.168.1.1:8081 oldalon az ftp jelszó is ott állítható be
tudsz sima ext particiót swap-pal létrehozni
overlay-el és extrootal is
overlay lényege személy szerint nem tudom mi mert nincs rá szükségem
extroot azért jó mert a későbbiekebe a tárolóbol tudsz plussz csomagokat feltenni simán és egyszerűen
sima ext és swap particiónál ezt nem tudod megtenni
néha nemárt a csomagok frissítése és ezért lehet célszerű az ext+swap+extroot formázási opció. -
ka64
tag
Természetesen elolvastam Vargalex blogját. És a fórumot is olvasom egy ideje rendszeresen. A problémám az, hogy a blog és a fórum hozzászólások jó része is profiknak szól. Olyanoknak, akik régóta használnak ilyesmit, és csak finomságok beállításával van problémájuk. Pl. Vargalex leírja, hogy hogyan lehet/kell a hdd-t particionálni, formázni. De azt nem találtam meg a leírásában, hogy ez mire szolgál, mi a különbség a két formázás között. Én messze nem vagyok profi, sőt..., linux-hoz nem értek, dlna-ról kb. 2 hónapja hallottam először. Viszont hülye sem vagyok. Egy kis segítséggel meg tudom oldani a dolgokat.
Szerintem nem én küzdök egyedül ezzel a problémával. Mióta figyelem a topikot, többen feladták a küzdelmet. Pedig csak egy kis segítség kellet volna nekik, ami a szintjüknek felel meg.
Én el tudom fogadni azt, ha valaki nem profinak születik egy témában. Korábban sokat segítettem fórumokon navigációs készülékek használatában. Nem akadtam ki pl. azon, ha valaki azt sem tudta, hogy a készülékhez még kell szoftver a szoftverhez meg kell térkép. A kérdés feltevés alapján belőttem a szintjét a kérdezőnek és annak megfelelően próbáltam segíteni neki.Részemről ezzel a téma lezárva.
Üdv:
ka64 -
woodworm
veterán
Gyári fw esetén kell hozzá a tp-link programja is, de ezt korábban már írták. Ellátogatsz a routered support oldalára, ellenőrzöd a támogatott nyomtatók listáját (akkor is érdemes kipróbálni, ha nincs rajta), letöltöd a print server utility-t és mellé elolvasod az útmutatót.
-
suste
veterán
1: Adott router saját fórumán xezer hozzászólás után tényleg zavaró, hogy a legtöbb kérdező meg sem próbálja használni a keresőt, pedig a kérdésére legalább 10 (de lehet hogy 100) esetben le lett írva a megoldás.
2: A Te esetedben még rátesz egy lapáttal, hogy a használt fw-nek a leírását sem olvastad (vargalex blog). -
ka64
tag
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Pendrive projekt lefújva, ma érkezik a hdd. Éehet, hogy lesz kérdésem a beüzemeléssel kapcsolatban (akit zavar, ne olvassa el).Köszönöm:
ka64 -
Kroni1
veterán
igaz a twonky az LG TV-men csak avi mellé tesz feliratot, mkv mellé nem, de a minidlna nálam jól kezeli a filmek mellé betett külső feliratokat mind avi mind mkv esetén! A dvd image-et nem tudom, olyanom nincs, viszont ami még hátránya van a dlna-nak az az szerintem, hogy a hangsáv váltás nem igazán műxik semelyik tv-vel.
-
alapvetően a mounting pointsnál felmountolod, majd a servicesnél bekapcsolod a minidlna-t a megfelelő mappával. de ez fölösleges bonyolítás, inkább dugj a tévébe egy usb hosszabbítót
számomra a két nagy hátránya a dlna-nak az, hogy nem kezeli a videó mellé tett külső feliratot, meg a dvd image-eket sem.
ha már a routerre van dugva a háttértár fixen, akkor az okostévé el kellene hogy érje hálózati megosztásként is, és akkor menni fognak a feliratok, meg saját magának intézheti a képeket-infókat-stb
én legalábbis a wdtv-vel így használom, hogy magának épít médiakönyvtárat.
-
Zirowe
nagyúr
Hogy is volt ez?
Jó ez egy szakmai topicban, így kell süllyeszteni a színvonalat, köszi a segítséget...
Összesen annyi történt, hogy érdeztem valamit, mivel szakmai topicban vagyunk, gondoltam értelmes embertől értelmes választ kapok majd. Nem így lett... A helyedben inkább elnézést kérnék a többiektől, hogy elsőre csak ennyire tellett....
Egyedül Intruder2k5 tudott normálisan válaszolni.
-
Ki lehet próbálni pendrive-al, de sokkal könnyebb dolgod lenne, ha azt is beállítanád a blogban leírtak szerint (8081-es porton lévő particionáló alkalmazással), és majd utólag másolnád rá a filmet, immár hálózaton keresztül, amit le szeretnél játszani! Persze torrentezni nagyon nem javasolt a pendrive!
-
ka64
tag
válasz
Intruder2k5 #6772 üzenetére
Folyamatban van hdd vásárlás. Addig is szerettem volna pendrive-val kipróbálni, mivel a tv usb-be dugdosni elég körülményes.
-
Szia!
A helyzet az, hogy ez nem igazán így működik, hogy beledugsz egy pendrive-ot, és arról lejátszod, hanem sokkal inkább kell egy állandó háttértár - javasolt egy HDD -, amit Alex blogjában leírtak szerint beállítasz, és ott lesz működő DLNA szervered, ami majd adott mappából megossza a média tartalmakat, de nem csak egy rádugdosott pendrive-ról!
Persze erre is van megoldás, de én nem tudok neked erről útmutatót linkelni!
Jelenleg nincs is semmilyen háttértár a routeren?
-
ka64
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok a témában, ezt vegyétek figyelembe
Tehát, Vargalex 1.7 firmware fut a routeren.
Van egy Samsung smart TV-m, allshare funkcióval. Egy pendrive-on lévő avi-t szeretnék lejátszani a tv-n úgy, hogy a pendrive-ot a routerbe dugom (ha a TV-be dugom, akkor az allshare le tudja játszani).
Lehetséges-e ez, illetve mit kell beállítani hozzá?Köszönettel:
ka64 -
-
wwenigma
Jómunkásember
Érdemes lenne szétbrennolni a routert és ilyet belerakni? Annyit biztos tud mint a gyári antenna.
-
xigris
őstag
Sziasztok érdeklődnék lehet e feltenni valami letöltésvezérlőt kb mint a dataget
-
Újra beállítottam a 27-et...egy kis placebo nem árt...de továbbra is azt gondolom, hogy a LUCI-ba van egy bug, mert ha csak az adóteljesítményt állítom, akkor nem alkalmazza az új értéket. Ha a régiót is változtatom akkor viszont megtörténik a mentés és az új értékek kerülnek alkalmazásra...
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem, gyári szoftverrel.
USB-n rádugom a nyomtató, az admin felületen engedélyezem print szervert de mégsem látom a nyomtót. Mi a baj, mit csináljak vele?
-
tibi3650
tag
válasz
szasza0802 #6752 üzenetére
A PC-nek az IP címét és MAC címét kell megadni! Amit beállítottál a routerben!
-
válasz
Intruder2k5 #6755 üzenetére
közben én is a szabad hely hiányára jutottam, 56 kb... de hogy férek hozzá a fájlrendszerhez legegyszerűbben? linuxhoz kuka vagyok.
szerk: ssh. és van mc. őrület
köszi nagyon.
-
-
Lajkó
őstag
Szombaton hozott a futár Pick-pack pontra egy ilyen routert. Frankón megy meg minden. De nem is ez a poén!
Átvettem úgy, hogy a csajszi el sem kérte a személyimet! Mondom neki, hogy akárki jön ide odaadja neki simán, mindenféle igazolás nélkül?! Mire a csaj: AHAA! Gondoltam magamban, hogy Anyádat! :-) -
helló,
adott egy ontopic router, rajta a vargalex-féle 1.1.7-es openwrt. remekül működik, be is állítottam sokmindet, de egy ideje semmilyen beállítást nem hajlandó elmenteni, visszaugrik a save&apply előtti állapotra. a transmission beállításainál vettem észre, de főleg azért kellemetlen ez, mert reboot után elfelejtette a mount pointokat, és egy korábbi állapotra állt vissza, és így nem érem el a rajta lógó vinyót se, meg swap sincs... mit lehetne tenni?
-
doberman
senior tag
nálam:
ugyan az inSSIDer semmilyen változást nem mutatott, sőt hagy írjak valamit.
2 db 3600 üzemel itthon, az egyik mint router hw 1.1 kék ledes. ha ebben kanadát választom 27 dbm -nél leáll a wifi.... ugyan minden azt jelzi, hogy van él csak épp az éterből eltűnik...az újabb 3600 az kábelen csatlakozik az elsőhöz, switch-ként konfigurálva, 1.4-es zöld ledes. Alex-féle wifi gyógy script-el patch-elve.... -mellesleg hatásosan- itt kanadát választva, 27dbm beállít és megy...
-
tibi3650
tag
válasz
szasza0802 #6744 üzenetére
Még azt tudod kipróbálni, hogy a gép kikapcsolása után egyből megpróbálod indítani. Nekem is Asus alaplapom van és nekem a kikapcsolás után 3 perc elteltével már nem lehetett ébreszteni, már nem is tudom miket állítgattam át ahhoz hogy bármikor felébreszthető legyen
valami energiatakarékos beállítás kikapcsolta teljesen a hálókártyát és hiába küldtem ébresztést, nem történt semmi.
-
xigris
őstag
Sziasztok érdeklődnék lehet e feltenni valami letöltésvezérlőt kb mint a dataget
-
blacee
csendes tag
Sziasztok!
WDR3600-am van Vargalex v1.1.7 fut rajta. A wifi-n (egyelőre) 2,4GHz-es rádiót használom csak, és azt vettem észre, hogy az adóteljesítményt hiába állítom max.-ra (27dBm 501mW) akkor is csak 21dBm az aktuális adóteljesítmény holott a legördülő listában elfogadja a 27dBm-et.
Korábbi wifi-vel kapcsolatos bejegyzések között találtam Alextől egy tippet miszerint a /etc/rc.local fájlt kiegészítettem a következő sorokkal:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/directionde ezután is változatlan a helyzet. Normális ez, hogy nem tudom a max. teljesítményt kihozni a rádióból?
-
tibi3650
tag
válasz
szasza0802 #6730 üzenetére
-
Kroni1
veterán
Mitől lehet az, hogy nem tudom unmountolni a HDD-t?! A 8081-en próbálom, de mindig ezt irja ki:
umount in progress ..
umounting partition /dev/sda2 umount: can't umount /mnt: Device or resource busy
umount done.
umount failed. Drive busy???
Mount information for drive /dev/sda:Akkor is ez van, ha a szolgáltatásokat kikapcsolom, sőt akkor is ha a hd-idle már leállította a HDD-t..
-
szasza0802
tag
válasz
szasza0802 #6729 üzenetére
annyit vettem még észre, hogy a LAN MAC address meg a MAC Clone-nál teljesen más MAC címek vannak és nem lehete azonos a kettő (mert kipróbáltam, ha mindennek azonos a MAC címe akkor autómatikusan másikat ad neki reboot után)
-
tibi3650
tag
válasz
szasza0802 #6727 üzenetére
Igen a PCI-os kell a BIOS-ban. Magic packet is engedélyezd.
Routeren elöször a DHCP->Address Reservation menűben fixáld az IP címet, majd utána az IP & MAC binding menűben párosítsd az IP-hez a géped MAC címét!
Ha nem megy, holnap készítek egy képes leírást -
szasza0802
tag
válasz
tibi3650 #6724 üzenetére
Asus FM2 A55-m alaplapom van és három opciót lehetett választani az ébresztésre és ha jól sejtem akkor a PCI-t választottam (talán integrált lan kártya....)
A hálókártyán a magic paketnél nincs pipa a felébresztésénél van.
A routernél nem tudom hogy fixáljak IP-t...hova mit hogyan kell beírni -
Rick4
félisten
-
tibi3650
tag
válasz
szasza0802 #6723 üzenetére
Milyen alaplapod van? Biosban megtaláltad a power on opciót? Windowsban a hálókártya adatlapján a speciális és az energiagazdálkodás fülön is engedélyezted? Routerben fixáltál IP-t?
Vagy írd le szép sorba miket állítottálés akkor meglátjuk mi maradt ki
-
tibi3650
tag
Igen most is így van összeállítva a hálózatom
Van az EPC3925 ez osztja az IP-t, illetve innen mennek a Set top box-ok, Wi-Fi kikapcsolva, mert nem elég a ház lefedéséhez. Ebbe van belekötve egy switch és onnan megy a :
- WDR3600-ba (switch ként) ami szórja a Wi-Fi-t a házban (ebbe PC + TV),
- WA901ND AP-be ami a garázsba szórja a jeleit,
- plusz még pár PC-be.Így mindenki lát mindent, mindenki kapcsolódik mindenkivel. A problémám csak annyi volt, hogy nem váltott addig Wi-Fi kapcsolatot ameddig az előző nem kapcsolt szét. De ez egy telóra telepített app-al megoldódott
-
Rick4
félisten
válasz
tibi3650 #6708 üzenetére
Ez sok paramétertől függ, én tuti úgy csinálnám, hogy szimplán a házban lévő routerbe lenne dugva a garázs routere, abban kikapcsolnám a dhcp szervert, mindkettőt külön, és nem terhelt csatornára tenném, onnantól jónak kellene lennie. Nem kell semmiféle AP meg ilyenek, ezek nem működnek olyan jól, mintha csak simán a router van összedugva a másik routerrel.
De mint írtam, minden attól függ, hogy melyik eszköz hogy sugároz, van olyan eset, mikor a ház routerét érdemes direkt gyengíteni, hogy egyrészt odabent ne tolja ezerrel, másrészt egyes eszközök elhelyezkedésüknél fogva közelebb lesznek a másik routerhez, tehát logikus is, hogy oda kapcsolódjanak. Ritkán van olyan, hogy pont ott, ahol sokat tartózkodsz, egyenlő erősséggel sugároz a két eszközöd, ezért vacillál a teló, melyikre csatlakozzon...
Ja, és a dhcp szerver kikapcsolás miatt a ház és a garázs routerére is csatlakozhat a teló, mindig ugyanazt a belső ip-t kapja, ugyanúgy látja a hálóra kötött eszközöket, és ugyanúgy látja a telót a többi eszköz. Nem utolsó szempont, 2-3 routerrel korrekten le lehet fedni wifivel egy nagyobb házat, valamint 3 db routernél minden közbülső routerben marad 3 db szabad lan csati, az utolsóban meg négy, tehát nem kell komoly switch, mégis van összesen 10 portod meg 3 wifi jeled.
-
tibi3650
tag
Szia,
két Wi-Fi jel között kéne váltani ha gyengül a jel, nem mobilhálóra, meg ha ez be van kapcsolva, akkor tényleg dobálja a Wi-Fi jelet
#6718 suste: 4.3 alatt ilyen nincs
marad az app-os hálózat kényszerítés, amit #6709 Celtis ajánlott
kipróbáltam és egyenlőre működik#6719 Celtis: lehet majd ezt is kipróbálom hogy működik (mert kíváncsi vagyok
), de egyenlőre az app-os megoldásod tökéletes számomra
-
Celtis
veterán
válasz
tibi3650 #6712 üzenetére
Egy vezetéknélküli wifi repeater talán segít a hatótávolságon, de ennek megvan az ára. Ha jól tudom a mobil szempontjából az ilyen repeater ugyanazon AP-ként látszik, tehát ez ténylegesen az eredeti router wifi hatótávját terjeszti ki.Viszont a csomagok ismétlése a sávszélességet felezi. Talán nem is lehet/érdemes több repeatert is telepíteni egy AP-hez.
-
válasz
tibi3650 #6716 üzenetére
szia,
wifi -> speciális beállítások -> automatikus hálózatválasztás.
amennyiben ez kipipálva, úgy ha szerinte gyenge a wifi, akkor átkapcsol mobilinternetre.
érdemes nem kipipálni, mert egyrészt bőven használható még a wifi, amikor ő már jobbnak tartja a mobilinternetet, és a biztonság kedvéért átkapcsol arra, másrészt sokan okolják emiatt a telefont/routert, hogy eldobálja a wifi kapcsolatot, pedig csak úgy van beállítva adott opció! -
tibi3650
tag
Értem, köszönöm
És ha repeater módban egymás után csatlakoztatnék pár AP-t, hogy elérjem a jó jelerősséget/sávszélességet? Akkor is arra az eszközre maradna csatlakozva a mobil amelyikre először csatlakozik? Vagy ez a fajta csatlakozás hogy működik?
A mobil appot ki fogom próbálni, jó ötletnek tünikNekem ez is megoldás lenne
#6710 Edenyke: Nem nagyon zavarta, ha az egyik megszakadt csatlakozott a másikra
Akksi fogyasztásban sem vettem észre kiugró értékeket mikor így használtam a hálózatot.
-
Celtis
veterán
válasz
tibi3650 #6708 üzenetére
Ez azért van,mert a wifi így működik.
A wifi azt jelenti, hogy vezeték nélküli és nem azt, hogy mobil. A szabvány nem támogatja azt a fajta mobilitást, mint pl. a mobilinternet. Különösen nem fog ez menni önálló AP-k esetén.
Esetleg lehet próbálkozni appokkal, amik mérik a térerőt és átkényszerítenek másik AP-ra, ha ott jobb a térerő, de jobb ha belenyugodsz, hogy sohasem fog ez zökkenőmentesen működni.
-
tibi3650
tag
Igen így már próbáltam, de nem nagyon akart váltogatni
Speedtest app-pal méregettem a net sebességét, rohangáltam, néztem itt-ott, ehhez-ahhoz közelebb, de nem igazán akart váltani.
30 megás net leeset 0,04 megáig és még akkor sem váltott átpedig akkor épp a másik közelében voltam
Lényegében majdnem csak akkor vált át mikor már a másik eszköztől olyan távol van, hogy meg is szakad a kapcsolatde így már élvezhetetlen a net sebessége
Ez azért nem jó nekem mert mikor hazaérek az első eszközre felcsatlakozik (SSID: garázs), de ahol a legtöbb időt töltöm a házban, ott már a másikra kellene csatlakoznia (SSID: ház), de nem teszi, így lecsatlakozom aztán átcsatlakozom, aztán mikor visszamegyek a garázsba (itt kisebb összejöveteleket szoktam tartani, illetve itt szoktam dolgozni is, így sokat rohangálok ki-be) akkor megint lecsatlakozás és átcsatlakozás...
Ez így kicsit uncsi, így erre keresem a megoldást -
Celtis
veterán
válasz
tibi3650 #6703 üzenetére
Minden további nélkül bekonfigurálható, de én sem javaslom ezt a megoldást. A mobil szempontjából semmi különbség nem lesz, ha ugyanaz vagy más az SSID. Ugyanúgy két független access pontként kezeli őket.
Viszont két router azonos SSID-vel nálam elég fura dolgokat művelt. Dőltek össze, jött-ment a térerő. Csak az SSID módosításával stabilabb lett a rendszer (tehát nem egyéb konfig probléma). Hozzáteszem, hogy ez még a WDR3600 wifi probléma megoldása előtt volt.
-
suste
veterán
ezt most nem értem, hogy mihez írtad
mindkét esetben több energiát igényel a váltás, de elég extrém eset, amikor sokat kell váltogatni (rohangál 2 távoli pont között, ami céges irodában 8 órában elképzelhető, otthon nem annyira)
azért nem fog váltani, mert az egyik 40% a másik meg 50%
csak ha nagyon leesik az egyiknek az elérése
ha valaki kiterjesztésben gondolkodik, akkor ez az energiatöbblet kikerülhetetlen
sőt a pillanatnyi szakadás is -
suste
veterán
válasz
tibi3650 #6703 üzenetére
miért erölteted az egyforma ssid-t?
mivel 2 külön AP-ről beszélünk, amik kábelen vannak összekötve, ezért sokkal jobb, ha 2 teljesen kölön SSID + eltérő csatornára teszed őket
így is váltogatni fog közöttük a kliens (mindegyikre fellépsz egyszer legalább), attól függően hogy melyiket éri el jobban, viszont nem fogják annyira zavarni egymást az eltérő csatorna miatt
SZERINTEM -
tibi3650
tag
Meg tudom azt oldani valahogy, hogy a WDR3600 Wi-Fi lefedettségét kibővítem agy Access Point-al?
Arra gondolok, hogy a router-t és az AP-t kábellel összekötöm, de az SSID mindkettőnél ugyan az legyen.A csatlakoztatott eszköz meg váltogasson, annak függvényében hogy melyiktől kap erősebb jelet!
A router-en jelenleg Vargalex 1.1.7 van és switch-ként üzemel egy EPC3925 után (így ez is AP módban van). Az AP-on gyári firmware van. -
tibi3650
tag
válasz
szasza0802 #6698 üzenetére
Fel tudtad már bárhogy is ébreszteni a gépet? Próbáltad már a hálózaton belülről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Motoros topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fogyjunk le!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest