Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Intruder2k5

MODERÁTOR

Újabb kérdés!

Nektek működik a Transmission WebUI alól indított port teszt?

Amennyiben a kérdéses OpenWrt-s routeren próbálom, a teszt azt mutatja, hogy a port zárva van.

Ugyanakkor a http://www.canyouseeme.org/ oldalon tesztelve, a port nyitott, tehát ezek alapján kijelenthető, hogy valóban nyitva is van, és válaszol rá a transmission szolgáltatás. Ezt egyébként próbáltam átállítani másik portra, akkor nem válaszolt, tehát nem kérdés, az válaszol.

Ebből ugye leszűrtem, hogy hibás a GUI-ból indított teszt. Igen ám, de ha beizzítom a saját ASUS+Tomato-s Transmission kliensem, ugyanezzel a Transmission WebUI-val, ott simán nyitottnak jelzi a beállított portot.

És ehhez hozzá jön még az is, hogy kevésnek is látom a kolléga kliense által visszatöltött anyagot, tegnap óta konkrétan 30GB letöltéshez 165MB feltöltés párosult, ami elég gyér, azt a benyomást kelti, hogy bár a port nyitva van a routeren, de valamiért a Transmission mégsem megy aktív módban.

Tehát, nektek jó a GUI-s teszt?

update:

Igen, látom a különbséget, hogy a kolléga routerében nincs bekapcsolva az "Enabled forwarding" opció, de úgy gondolom a manuális tűzfalbeállítások mellé ez szükségtelen is, illetve próbáltam is bekapcsolni, de a teszt akkor is sikertelen.

Új hozzászólás Aktív témák