- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
411
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy TP-LINK WDR3600-as routert és a problémám a következő:
WiFi-n a letöltési/feltöltési sebességem nagyon alacsony. Már mindent kipróbáltam de nem változik semmi…
- TP-Link WDR3600 (Kábel) (megy rendesen) : 94/54
- TP-Link WDR3600 WIFI : 20/20! (de van olyan hogy 12/18!) 2.4GHz-en és 5GHz-en is egyforma
- Öreg TP-Link WR841ND WIFI: 70/49
- Jelerősség teljesen tökéletes csak a sebesség gyengeGyakorlatilag állítottam mindent (channel váltás, dualband ki/be, stb…). Több gépen is kipróbáltam de nem tudom mi lehet a gond.
A router paraméterei:
TP-LINK WDR3600
- Firmware Version: 3.13.34 Build 130909 Rel.53148n
- Hardware Version: WDR3600 v1 00000000Valami ötlet?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Hali1975
tag
válasz
vargalex #12488 üzenetére
Szia,
koszonom ,megoldodott a dolog.
tudtam menteni:-)MOst mar csak az az erdekes, hogy atallitottam mindent ,ami a leirasban szerepelt.
De nem ad ip -t a tp linknek a digis router.
Illetve nem talalok a menujeben iylen funkciot
Network->DHCP and DNS->Active leaseskoszonom
-
Hali1975
tag
Szia,
Ok, megnezem,
Mi lenne a teendom?
HOgy toroljek?
Koszonom -
Hali1975
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az adott routerrel kapcsolatban.
Most feltolta a digi a netemet 200ra, de ehhez egy zte zxhn h298n routert adott.
Az mukodik tokeletesen.A tp 3600ost szeretnem tovabbra is hasznalni.
Olvasgattam itt a forumot.Addig eljutottam ,hogy az ip-t at kene irnom, mert a zte routernek is uaz az ip cime.
De sajnos nem engedi.
Hiaba irom at, nem menti el.Aztan olvastam ,hogy erdemes ilyen esetben attenni a routert switch modba. A Vargalex fele leirast elkezdtem,.
De megint uaz a helyzet: nem menti el a torleset sem a wan-nak:-(!Mi lehet a gond?
ja az openwrt 1,17van fent es egeszen e router beiktatas elottig tokeletesen mukodott minden.koszonom a segitseget es bocs, ha mar ez a tema esetleg felmerult.
Udv
-
donmackó
addikt
válasz
Headless #12479 üzenetére
Pedig már gondolkodtam hogy felrakom.
Nincs esetleg olyan backup ami nem veri tönkre a webes dolgokat? Egyébként igen használom a vnstatot.
Vicu21: Az NTFS fájlrendszertől ne várj sokat, inkább állj át ext4-re. Ha úgy se hordozod a vinyót, akkor fölösleges az NTFS. Meg amúgy is, eléred otthon hálózati meghajtóként, máshol meg FTP-n. Én sem hordozom már régóta.
-
-
suste
veterán
ha jár erre valai aki használja a vnstat-ot és a backup részét is, akkor kipróbálhatná az új mentést amiben már van külön weboldal a mentett képek megnézésére: vnstat.tar.gz
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #12476 üzenetére
10 gigás net érdekes lenne
Amúgy10 MBIT => 10/8=1,25 MBYTE => 1,25*1024=1280 KBYTE
A router biztos bírja, a transmission beállításával lehet baj, vagy a seederek minőségével, vagy szimplán nem teljesít megfelelően a szolgáltatód :S... Korlátozni kell rendesen a globális partnerek számát, nálam összesen 20 van, És mértem már 5 mbyte/s-ot is 1043ND V2-vel.Cache-et nullára venni kb ezek.
Amiket alapból feltételezek, nem PEN drive, és nem fat/NTFS fájlrendszer hanem ext. -
Vicu21
tag
válasz
donmackó #12475 üzenetére
köszönöm.
na, minden beállítva...
uccsó kérdés ehhez. thome 10 gigás netem van a transmission letöltési sebessége ingázik az 50 és a 250 kb között. kicsit keveslem, de lehet ez tudja a 10 meás net? esetleg valamit kipróbálni, mármint beállítást?
portforwarding beállítva, limitek is "rendben".. -
donmackó
addikt
válasz
Vicu21 #12474 üzenetére
Nézd meg a zte-n hogy mi az ip-je. Ha a 253-at vette fel, akkor annyit gépelj a böngészőben, hogy 192.168.0.253 vagy 192.168.1.253 attól függően hogy 0 vagy egyes tartománnyal oszt a zte. És igen, érdemes neki fix ip-t adni neki, plusz arra az ip-re egy portforward is mehet a transmission portjára. Ha switchben van akkor mindegy hogy dugod össze, mindenképp kap minden netet.
-
Vicu21
tag
válasz
Vicu21 #12469 üzenetére
na switchbe állítottam, van net -mondjuk az eddig is volt- kérdés:
1. hogyan érem el a tplinket ezután?
2. a routeren a lan kábel hová megy?
szerk:
megtaláltam, 253-as ip-t vett fel, gondolom az adsl routeren kellett volna fix ip-t adnom... meg a routeren.
viszont a torrent elindult
köszönöm a segítséget! -
suste
veterán
válasz
donmackó #12470 üzenetére
Ezzel a konfiggal inkabb ne peldalozzal!
A LAN beallitas jol megkavarhatja a kezdoket....
A szabalyosan switchbe allitott "network" fajl az nem igy nez ki.....az mas kerdes, hogy igy is mukodik (az extra feluleten csinaltad gondolom). Hogy egyszeru es kompatibilis legyen, ezert lett ilyen. Akinek csak a vegeredmeny fontos, meg esetleg luciban ranez, annak jo igy is, de configban ne ez alapjan csinalja senki.... -
donmackó
addikt
válasz
Headless #12468 üzenetére
Én csak a saját rendszeremből indultam ki. Nálam switch módban van. Router üzemben ha lan-lan kötöttem össze, úgy nem volt még elérhető sem.
Nálam így néz ki az etc/config/network tartalma:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd86:ac08:a114::/48'
config interface 'lan'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ifname 'eth0.1 eth0.2'
option ipaddr '192.168.0.2'
option gateway '192.168.0.1'
option proto 'dhcp'
option hostname 'TpLink'
option peerdns '0'
option dns '8.8.8.8 8.8.4.4'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0t 2 3 4 5'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0t 1' -
Headless
őstag
válasz
donmackó #12467 üzenetére
Hogyne kapna, csak bekell állítani rendesen a lan interface-t, szerinted nálad hogy kap netet a második routered?
Vicu: LAN interface-ben ennek kell szerepelnie.
Proto:statikus
Lan IP:zte tartományából egy szabad IP
maszk:amit használsz 255.255.255.0 a leggyakoribb
Gateway: ZTE címe
Dns: ZTE címe, ha ezzel nem megy akkor használj más dns szervert pl 8.8.8.8 -
Vicu21
tag
Sziasztok,
költöztem, és most kötötték be a netet. Most egy zte adsl modem-router kombót kaptam a t-s szolgáltatótól, amivel megszenvedtem, hogy legyen net az én routeremen.
Most ott tartok, hogy az adsl modem lan1-e van bedugva a tplink lan1-ébe, amitől van netem(wan dhcp-re van állítva), viszont a transmission nem megy rajta, nem tud csatlakozni a trackerhez...
próbálkoztam port nyitással, de nem működik. a számítógépen levő torrent klienssel viszont semmi gond...
Mit kell beállítanom, hogy működjön? -
Plehboj
tag
válasz
vargalex #12464 üzenetére
Ezekre a parancsokra gondolsz ?
>load all required modules
>ex:
>insmod /lib/modules/3.10.36/input_core
>insmod /lib/modules/3.10.36/hid.ko
>insmod /lib/modules/3.10.36/usbhid.ko
>insmod /lib/modules/3.10.36/hid-generic.koAnnyira nem vágom a témát, de ha telepítem a kmod-usb-hid-et az magával húzza mindezt
Configuring kmod-input-core.
Configuring kmod-hid.
Configuring kmod-input-evdev.
Configuring kmod-usb-hid.Ezek után még szükséges ez az insmod-os rész is ??? Ha igen konkrétan, milyen parancsok
kellenének a te builded esetében ? -
Plehboj
tag
Sziasztok!
Vettem egy noname IR távirányítót a WDR3600-as routeremhez. A routeren egyébként vargalex fut.Gondoltam hip-hop felrakom a szükséges csomagokat hozzá a lenti leírás alapján:
[http://h-wrt.com/en/doc/ik]Már ott elakadtam, hogy az lsusb kiírja, az új eszköz azonosítóját: ID 1d57:ad02
de a dmesg semmi ilyet nem talál + a dev/input mappa nem is létezik.
Ezeket már telepítettem: kmod-hid, kmod-input-evdev, kmod-usb-hid.Itt azt írják a linux kernel a hibás, de mi lehet a megoldás rá ?
[https://dev.openwrt.org/ticket/12686] -
vargalex
félisten
válasz
eszakas #12456 üzenetére
Szia!
Pont így értettem az IP-t.
Viszont, ha ők router nélkül tesztelnek, akkor a központban simán vonatkozhat az adott MAC című eszközre más tűzfal szabály, mint mindenki másra. Szóval, ez szerintem nem bizonyíték arra, hogy maga a szolgáltatás jó...
Gondolom te saját géppel router nélkül ugyan úgy nem tudsz ping-elni, mint routeren keresztül.
-
vargalex
félisten
válasz
eszakas #12454 üzenetére
Szia!
A szolgáltatói laptoppal az a baj, hogy a MAC címe alapján teljesen más forgalmi megszorítások vonatkozhatnak rá a központban, mint rád. Azaz igazából feltétlenül a te szolgáltatásodat veszik igénybe. Persze, ha azt a notebook-ot a te routeredre kötötték rá, az más.
Szerk.: Milyen külső IP-t kap a routered?
-
eszakas
őstag
válasz
donmackó #12453 üzenetére
A szolgáltató a MAC címhez rendeli az ip-címet. Jelenleg a rúter viseli azt az IP-t amire a szolgáltató engedélyezi a netet.
Nem szívesen hagynám ott mert más gondom nincs velük. De lehet nem is az ő hibájuk.
Ami géppel ők kijöttek tesztelni az egy rendszergazdai laptop volt azon ment a "pingetés." -
ux1
addikt
válasz
Intruder2k5 #12448 üzenetére
Így világosabb a felállás, hogy nem 4"-on nézem. A választ meg megadtad a NAT-tal.
-
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #12445 üzenetére
Nem kifelé pingeletem. Az otthoni ip-met (upc) pingeltem mobil nettel (telenor). A kettő szerintem nem egy tartomány (a upc- ip 188-cal, a telenoros 177-tel kezdődik). De egyébként direkt ezért kérdeztem a szolgáltatóját, hogy nem dual natos rendszeren van- e esetlegesen.
-
vargalex
félisten
válasz
donmackó #12444 üzenetére
Szia!
Nála kifelé nem megy a ping, így ez nem fog segíteni. Mivel a gyári firmware (sem) blokkolja a kifelé menő forgalmat, így valószínűleg mégis a szolgáltató a ludas.
Ezen hozzászólás szerint router nélkül működik. Így lehet, hogy a szolgáltató a forrás MAC alapján korlátoz. Én megpróbálnék egy MAC clone-t.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12442 üzenetére
Most sürgős szükség van a netre, amint lehet beállítom az általad leírt módon.
Addig is köszi a segítséget. -
válasz
eszakas #12441 üzenetére
Hát akkor ez volt a probléma, így ez nem jó, mert nem tud NAT-olni azonos címtartományba.
Példa:
1043ND LAN port -> WDR3600 WAN port -> WDR3600 LAN port -> PC
- 1043ND WAN port üres marad
- 1043ND LAN port 192.168.2.1
- WDR3600 WAN port dinamikus IP
- WDR3600 LAN port 192.168.1.1 -
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12440 üzenetére
Hagytam mindent az alapon, a 3600 192.168.1.6 a 1043 192.168.1.1 /openwrt alap/ a gép 192.168.1.100
-
válasz
eszakas #12439 üzenetére
Ha ebben a felállásban tudtad a 1043ND-t pingelni, akkor ezek szerint a WDR3600 is átengedi az ICMP forgalmat.
Viszont itt nem csak a végződéseknek kellene eltérniük, hanem az IP cím többi részének is, mert a két router nem lehet azonos alhálózatban. Mennyi a 1043ND, és mennyi a WDR3600 LAN IP címe?
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12438 üzenetére
Ez a megoldás volt. 1043ND LAN -> WDR3600 WAN -> WDR3600 LAN -> PC
192.168.1.100, 1, és 6 végződések voltak.
-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12434 üzenetére
A 1043-at sikerült pingelni viszont mikor a 3600-at akartam az nem válaszolt és valami teljesen más ip-t irt ki
192.168.1.6 a ruter és a másik gép 192.168.1.154-et irt hogy nem válaszol
ilyen ip-m nincs is.
-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12434 üzenetére
Egymást látják a gépek hálózaton belül és pingelni is tudják egymást.
-
válasz
eszakas #12433 üzenetére
Most már a kíváncsiságom kielégítése végett bekötném azt a routert két gép közé, és kipróbálnám úgy a pingelést. Tehát...
PC1 -> TP-LINK WAN -> TP-LINK LAN -> PC2
És így pingelni PC2-ről PC1-et.
Persze PC1-en és a router WAN portján ehhez statikus IP konfig szükséges.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vagy akár lehet úgy is, hogy...
1043ND LAN -> WDR3600 WAN -> WDR3600 LAN -> PC
És PC-ről pingelni a 1043ND-t. Így nem kell hozzá statikus IP beállítás.
Csak a két router LAN tartománya eltérő kell legyen, tehát mondjuk 192.168.1.x és 192.168.0.x
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #12431 üzenetére
firmware a legújabb? Emlékeim szerint a tp-Linkeknél volt valami gebac a pinggel.
Meg is találtam -> a lap legalján írják.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12428 üzenetére
Nem, ott is gyári szoftver van.
-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12426 üzenetére
A WR1043ND-n sem megy át, másik gépről és vista alól
egyre érdekesebb
A két gép tudja egymást pingelni -
-
eszakas
őstag
Hali,
Gyári beállításokon sem megy keresztül a ping
Nincs valami tippetek? -
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12420 üzenetére
Köszi srácok a segítséget
, működik minden
-
BeeTm
tag
válasz
Intruder2k5 #12412 üzenetére
Köszi,közben megoldottam a problémát,nyomtam egy gyári alapérték visszaállítást,a régi fw konfigja kavarhatott be....
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12420 üzenetére
sikerült megint belépnem a router menüjébe...beállítottam a fentebb leírtak alapján a jelszót és felhasználónevet majd mentettem...jelenleg a digi által bekötött egy darab kábel megy a routerbe az internet (kék) csatlakozóba de nincs net
vmit elfelejtettem még beállítani
-
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12417 üzenetére
lehet hogy én vagyok hatalmas láma de a 192.168.0.1-el már megint nem tudok belépni a router menüjébe
megnéztem most nem oszt ki ip címet...mit rontok el?nem értem...
-
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12415 üzenetére
nagy vagy sikerült
, a 192.168.0.1 volt a megoldás...már csak abban kérnék útmutatást hogy digi-től kapott jelszót és felhasználó nevet hova kell beírni??
-
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12411 üzenetére
gyári fw fut rajta, újraindítás/resetelés megvolt, de hogy ip címeket oszt e ki nem tudom...ezt hogy tudom megnézni
köszi a segítségedet előre is...
-
-
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
Felraktam az új 0.7 suste firmware-t a routerre,viszont az extroot-ot nem látja a rádugott pendrive-on,eddig a régebbi firmware-rel simán gond nélkül működött.
Formáztam a meglévő partíciót,de sajna úgy se csatolja az /overlay-hez, ("/dev/mtdblock3 already mounted /overlay" üzenet) pedig telepítenem kéne egyst-mást,csak sajna még mindig a 64KB-ot látja....
Valakinek ötlet?
Köszönet!
-
baandii
senior tag
hellosztok!
vmi szaki tudna nekem segíteni abban hogy a routert hogy tudom konfigurálni digi-s internethez...sehogy se tudok a router menüjébe eljutni hogy beállítsam a jelszót meg a többit, nem működik sem a tplinklogin.net sem a 192.168.1.X-es dolog
a segítőknek előre is nagy köszönet
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #12407 üzenetére
Szia!
Nyilván egy minimális plusz forgalmat jelent. (A lease time felénél jön a renew csomag.) Nekem egy projekt kapcsán nagyon rövid lease time-ra volt szükségem, ott 10 másodpercet használtam. Igaz, ehhez patch-elnem kellett a dnsmasq-ot.
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12405 üzenetére
Igen, sűrűbben/ritkábban kérnek dhcp frissítést az eszközök, de lényegi változást nem fogsz látni, maximum, ha leveszed a minimálisra, ha jól emlékszem 2 perc, akkor a dhcp kiosztásból, úgymond látod a csatlakozott eszközöket, gondolom ezt akartad felhasználni
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Ha a DHCP- vel kiosztott ip címek bérleti idejét módosítom, azzal változik valami?
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12402 üzenetére
Kicsit rövidebb, és még a kimenete is ugyanaz mint az arp-nek
De mint azt mondtam ez csak akkor adja a helyeset, hogyha van TCP|UDP forgalom az adott eszközön ha nincs akkor nem fogja mutatni.
egrep $(grep -i established /proc/net/*conntrack | sed "s/ dst.*//;s/.*src.//" | tr '\n' '|' |sed "s/|$/|address/") /proc/net/arp
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.1.102 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.11 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.13 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
cat /proc/net/arp
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.0.1 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * eth0
192.168.1.166 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.10 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.102 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.11 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.13 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan -
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12400 üzenetére
Nah itt van amire én gondoltam
grep -i established /proc/net/*conntrack | sed "s/dst.*//;s/.*src.//" | sort| uniq -c | grep `uci get network.lan.ipaddr |cut -d'.' -f1-3` | awk '{print $2}'Kicsit hosszú, de szerintem jobb mint ha pingelgetnéd folyton az eszközt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Sorozatok
- Profitorientált lehet az OpenAI, áldását adta rá a Microsoft
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Tab S 8.4 - színt visz az életedbe
- CPU léghűtés kibeszélő
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD Phenom II X4 9xx & 8xx topic (Deneb)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest