Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorro(hun)
tag
Sziasztok,
Tervezem egy ilyen router beszerzését, de nem találok itthoni forrást. Esetleg valami gond van vele. ezért nem forgalmazzák már? Ha lenne valahol. akkor kb. milyen árban kellene lennie? Milyen hasonló ár/érték arányú modellt tudnátok javasolni?Köszönöm:
G -
suste
veterán
válasz
vmaxter #13294 üzenetére
eleve nem tájékozódtál rendesen:
1: a sima hálózati meghajtókat nem támogatják általában a tv-k (kivéve az újabb panasonic talán)
2: a tv-k dlna-n képesek fogadni a tartalmakat
3: ddwrt-ben szerintem nincsen benne alapból a dlna, ellenben az itteni openwrt-s buildekben igenszóval egyszerűség szempontjából a te igényeidnek megfelelően a DDWRT a legrosszabb megoldás, és talán a legjobb az openwrt!!!
-
vmaxter
tag
Látom szépen terelgettek az OpenWRT irányába
Előbb-utóbb úgyis az lett volna. Elsősorban arra keresek megoldást, hogy a megosztott hálózati vinyómról filmet tudjak nézni a Smart TV-n. Ugyanis ha gyári FW-t használva megosztom a routerre csatlakoztatott HDD-t a rajta lévő cuccokat nem támogatott formátumú fájlnak írja ki. Ez sajnos igaz a JPG képektől kezdve az MKV vagy AVI filmekre is. Valaki itt korábban írta, hogy erre megoldást jelent az open wrt. De közben én azt gondoltam, hogy a DD-wrt is alkalmas lesz erre. Ez idáig nem derült ki, ugyanis a fentebb említett problémánál elakadtam.
-
Headless
őstag
válasz
vmaxter #13291 üzenetére
Sokkal több segítséget tudunk nyujtani openwrt-vel, és suste-én buildünk pont azoknak készül(t) akik nincsenek hozzászokva a shell parancsokhoz, hanem inkább webes felületen kattintgat. Elérhető suste logoutjában a leírások. Ha inkább telepítenél azt figyelj a telepítésre mert ddwrt-ről előbb webrevert majd utána factory a biztos.
-
suste
veterán
válasz
vmaxter #13289 üzenetére
Szerintem jobban jártál volna openwrt-vel.
Itt a nagytöbbsélg azt használja, + millió hsz lenne segítségedre.
Ráadásul van többféle előre összepakolt fw mindenféle jósággal (samba, ftp, transmission, minidlna, ddns, qos, p910nd, hdd formázó, stbstb).
És akkor nem is említettem a köztudottan backdoor -os DDWRT problémát.... -
vmaxter
tag
Sziasztok!
DD-Wrt-t tettem a routeremre. Szeretnék egy külső HDD csatlakoztatni hozzá, de a WIN7 alól nem tudom hogyan lehet elérni. A gyári FW alatt simán elértem a //192.168.0.1/volume9 címen. Most nyilván nem ez az elérése, de nem bírok rájönni hogyan kell. //192.168.1.1/mnt-vel próbálkozom, de nem megy.
Tudna ebben valaki segíteni? Köszönöm
-
RockHaRD
addikt
Ma teszteltem a gépet router nélkül, 5 órán keresztül játszottam gond nélkül. Semmi nem szakadt meg, tehát most már biztos, h a router a hibás
System logja semmit nem ír, windows eseménynaplóban sem látom, hogy lenne bármi megszakadáskor. A net nem szakad meg a router szerint, meg a gép szerint sem, mégis skype-mumble szétkapcsol (mumblén engem hallanak, én másokat nem), meg online játék megszakad.
Routeren legújabb fw, próbáltam resetelni. Tegyek fel vmi másik custom fw-t? Ha igen, akkor melyiket javasoljátok? Nem használok semmi trükkös dolgot, 1 gép csatlakozik kábellel, meg 2-3 wifis telefon-tablet. UpNp jó a portoknak, tűzfal nem kell. -
bigrock
addikt
válasz
Headless #13280 üzenetére
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option channel '11'
option hwmode '11g'
option path 'platform/ar934x_wmac'
option htmode 'HT20'
option txpower '18'
option country 'US'
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option channel '36'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option htmode 'HT20'
option txpower '15'
option country 'US'0.7-es a verzió
-
bigrock
addikt
Üdv!
suste-féle ROM-om van, és a Szolgáltatások/Wifi scheduler-nél azt tapasztalom, hogy kikapcsolni ki tudom a wifi-t, de visszakapcsolni már nem sikerül.
Íme a crontab:
30 18 * * * /etc/hotplug.d/button/25-wifi_umount_reset off (18:30-kor kikapcsol)
de sem a
31 18 * * * /etc/hotplug.d/button/25-wifi_umount_reset on (18:31 Wifi ON)
sem a
32 18 * * * wifi (18:32 Wifi reset)
nem működik.
Mit ronthatok el?
Köszi! -
Victoryus
addikt
Archer C9 jobban bírná a torrentet + fájlmegosztást mint a wdr 3600? Menne a torrent neki több, mint 2MB/s-mal? Fájl másolása több, mint 10MB/s -mal? Van rá open wrt egyáltalán? Suse oldalán nem láttam felsorolva a C9-et.
-
donmackó
addikt
válasz
OnTomi #13270 üzenetére
Dobd fel rá a suste 0.7-et. Gond nélkül működik ->elérhetőség
A sysupgrade-et felteheted közvetlen a vargalexre is.Csak a beállítások megtartása elől vedd ki a pipát.
-
donmackó
addikt
válasz
OnTomi #13268 üzenetére
Ez nem új keletű dolog -> ugyan ez a probléma ,és meg egy -> vargalex válasza, vagy másik firmware felrakás is megoldhatja a problémát.
-
OnTomi
csendes tag
válasz
donmackó #13267 üzenetére
Igen, Vargalex féle fw, és a hdidle nincs bekapcsolva.
Most elindítottam megint két torrentet, kicsit nem használtam a merevlemez a Sambán keresztül, és most megint leállt, és nem is tudom újraindítani a "rendszerindítás"-ban.
A kernel napló tele van "SQUASHFS error: Unable to read data cache entry [512e8e]" és "SQUASHFS error: Unable to read page, block 512e8e, size 673c" bejegyzéssel.
Üdv,
Tamás
-
OnTomi
csendes tag
válasz
Headless #13264 üzenetére
Igen, látszódik a csatolási pontoknál.
A kábel kb 20cm.
3.5"-es vinyó, külső tápos ICYBOX házba építve.
Nincs HUB.
Normál esetben stabilan működik, csak egy idő után úgy tűnik, hogy a SAMBA leáll.
Talán torrenttel lehet kapcsolatos, de most is csak 1 torrent feltöltés ment rajta.
Gondoltam, hogy leáll a vinyó, és ezért a router "elfelejti".
Nem tudom, hogyan ellenőrizzem, hogy tényleg ez a probléma, vagy sem.
Ha igen, akkor nem tudom, hogyan kerüljem el, hogy leálljon.És ahogyan írtam is, amikor rákattintok a SAMBA újraindítására, akkor utána minden rendben... egy darabig... pl. egy napig...
-
OnTomi
csendes tag
Kedves Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni!
Miért van az, hogy a WDR3600-as routerre kötött usb-s merevlemez x idő elteltével nem elérhető sem a windows-os gépről sem android-os mobilról.
Nem értek hozzá, de úgy tűnik, hogy a SAMBA vagy SMB szolgáltatás (?) leáll magától. Lehet ilyen?Torrent fut, internet fut.
Router újraindítás általában segít, vagy merevlemez kikapcs bekapcs segít (de ezt nem szeretem).
Szeretném elkerülni az Openwrt újratelepítését.
Mit tudok tenni?
Előre is köszönöm a hozzáfűzéseket!
Üdv,
Tamás
Ui. Úgy működik, hogy a "rendszerindítás"-on belül rákattintok az újraindításra.
Esetleg más megoldás? Mi lehet az oka a hibának? Mi "lőheti le" a Sambát egyik napról a másikra? -
krealon
veterán
"Az 5. csatornát használtam, s áttettetem a 8. csatornára (a többit nem próbáltam), és így már jön az a sebesség wifin is, ami kábelesen van!
Bár azt nem értem, hogy mi a baja a routernek az 5. csatornával.
De egy biztos, hogy a közelbe 5. csatornát senki nem használ, így ezért sem értem..."Itt egy tortenet arrol, hogy nem csak wifi jel zavarhatja a wifi atvitelt.
-
libus
őstag
Sikerült!
Már majdnem újrahúztam a router szoftverét, de gondoltam, hogy megpróbálkozom egy csatorna váltással.
Az 5. csatornát használtam, s áttettetem a 8. csatornára (a többit nem próbáltam), és így már jön az a sebesség wifin is, ami kábelesen van!
Bár azt nem értem, hogy mi a baja a routernek az 5. csatornával.
De egy biztos, hogy a közelbe 5. csatornát senki nem használ, így ezért sem értem... -
RockHaRD
addikt
válasz
donmackó #13256 üzenetére
Rendes kábellel csatlakozom, és csak ez az egy gép van a routeren, többi az wifivel csatlakozik (telefon-tablet)
Nem jelentkezik más géppel, mert nincs rá lehetősége. Akárhogy is szakad meg a játék, skype, akármi, a net meg megy tovább gond nélkül, ezért fura nagyon. Youtube megakad pl, de bármilyen másik oldalt hozok be, egyből gond nélkül megy.
-
RockHaRD
addikt
-
libus
őstag
Help!
AP-s routerről kapja a Netet a 3600-as.
Szóval, csak szórnia kellene a kapott sebességet. De ez közel sincs meg!
10/5-ből 2/2-őt szórt, azaz ennyi volt a wifin mért sebességem.
Viszont ha kábelesen néztem a 3600-ról, akkor megvolt a 10/5.
Az előbb eltávolítottam a wifi-t a LuCi-ból, és újra hozzáadtam.
Most 7/5 van. De miért nincs 10/5-öm? Pedig 2 méterre vagyok a wifitől is nincs fal sem.
Valaki? -
suste
veterán
-
Zuglói
tag
Köszönöm, ( Headless. Zoli133 és donmackó) akkor nem csak bennem van a hiba.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Olyan gondom van routerrel, hogy játékok, meg mumble-skype közben időnként megszakad a net. A csatlakozást nem bontja, de online játék kidob, skype rossz kapcsolatot ír, mumblén pedig egyszer csak nem hallom a többieket, ők pedig hallanak engem. Youtube-nál pedig néha rámegyek egy videóra, és elkezdi betölteni, majd kb 10%-nál megáll, és nem hajlandó tovább tölteni, de közben a net meg működik, mert más oldalak simán bejönnek
Win 10 óta van ez a jelenség, de most teszteltem router nélkül is a gépet, és nem volt ilyen gond, egyébként teljesen random csinálja. Néha fél napig jó, néha pedig fél óránként megszakad pl a net, vagy egy online meccset sem tudok befejezni. Legújabb FW van fent, és nem régen reseteltem teljesen, de azóta is csinálja. Esetleg vki vmi tipp?
-
Headless
őstag
válasz
Csirke #13239 üzenetére
1043 v2/v3 bőven elég a ram pótolható swap-al ha szükséges...
Egy 1043 statisztika én használok swapot. Torrent, smb, ftp,knockd, mennek meg saját scriptek fél oránként, statisztika gyűjtés percenként. És a cpu load sem nagy, a felhasználás is javarészt idle. Memória megfelelő hozzá. És a proci meg ugyanaz mint az archer c7/c5-ben
Torrent eredmények jók, transmission windows gui azt írja átlag 6-7 mbyte/s de az gyanús volt nekem, és a wan statisztika olyankor durván a felét mutatja, és utána számoova is inkább az a valós, de a 3-4 mbyte/s már szép eredmény.
-
Csirke
tag
OK.
1043-ból a régim van még. Egy kicsit ez ugye gyengus volt. Az újról mi a vélemény? Tartok tőle, hogy a ram kevés. Annak idején a 1043-ról is többe között a proci, meg a ram miatt léptem a 3600-ra. Ezzel meg vagyok elégedve, bár azért ezt is ésszel kell használni.
Szóval inkább egy erősebb felé hajlanék. Talán az Archer C7 lenne a megfelelő választás nekem? Miről ismerni fel a V2-t?
Azt láttam, hogy volt C5-öd. Talán elég lenne az is, ha a 3600 tudását nyújtja. V1-et itt is miről ismerni fel? -
kungzi
veterán
Openwrt-re miert nem tudjak a hw nat-ot berakni? Mi az akadalya? Nem ertek hozza, de erdekel a dolog. Koszi
-
suste
veterán
válasz
Csirke #13235 üzenetére
mostanában sajnos nicsenek jobb olcsó tplinkes eszközök, ráadásul már ilyet sem kapsz szinte
ha nincsen szükség az 5Ghz-re, akkor a 1043v2/3 a jó választás (prociban még erősebb is, csak a ram meg kevesebb)
a következő lépcső az Archer C5 volt, amíg lehetett kapni a V1-et
V2 nem támogatott openwrt alatt
következő lépcső az Archer C7, ha még a V2-t adják, de ez már elég húzós, főleg ha nem kell a nagy wifi sebesség, ráadásul ua proci mint a 1043V2/3, csak 128MB ram, és dupla a flash is (16MB) -
Csirke
tag
Sziasztok!
Már régóta nem néztem be ide. Ez azt jelenti, hogy hibátlanul működik a routerem!
Most az a kérdésem, hogy ugyanerre a célra (dlna, torrent, nas, router) még mindig ez a legjobb ár/érték arányú router? Esetleg kicsit több pénzt feltételezve is ezt kéne most venni, vagy van jobb ajánlat is?Előre is köszönöm!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ilyen routerem van és szeretnék pár webcímet blokkolni. Hogyan kell ezt megtenni, tudnátok valami alapos leírást adni? -
suste
veterán
válasz
Zoli133 #13228 üzenetére
itt a megtalálod a mentést, de nem tudom hogy felfér-e: tmweb-backup-2015-11-16.tar.gz
vagy felteheted a 0.8-as fw-t, de nem kényszerítelek....
-
suste
veterán
-
Zoli133
addikt
Azt hiszem nagyon megérett a router egy factory resetre. A múltkori csatolási balhé után így néz ki a transmission: [link]
-
Headless
őstag
Belassult az nem jelenti azt, hogy nem bírja el... Hanem a router ennyit bír. Amúgy nálam tökéletesen megy ez.
Transmission átlagban 2-3mbyte/s-re képes de ez már a teljesítőképességének maximuma, pppoe net melett lehet hogy kevesebb is. Megfelelő korlátozással és feltöltőkkel.
Hdd irás/olvasás 10-12 mbyte/s sambán keresztül. Ha ezt veszed belassulásnak, akkor nem a táp a hibás, táp kevés, akkor általában instabil le-le szakad a routerről.
-
GIJoe
addikt
Minden sikerült köszönöm, pár gyors kérdés: Tudnátok e ajánlani USB táplált HUBot, úgy látszik nem bírja el a külső HDDm egy sima USB port, belassult.. szinte megfagyott. Másik: Kb mit bír el sebességben, mármint torrent fel le (max 4-5et osztok meg) (Digi 100/100) netem van.
-
suste
veterán
A fo problema mindig az, hogy az fw-ben szinte minden be van allitva, csak el kellene inditani a szolgaltatasokat. De mindenki at akarja konfiguralni, amihez viszont ismerni kene a rendszert jobban.
Legegyszerubb beuzemeles:
Readme-k szerint haladva.
Hdd feldug, formazoval formaz, klienseken beallitani a halozati meghajtot, es hasznalni a rendszert. -
GIJoe
addikt
Vajon miért nem tudom kikapcsolni azt hogy az 5Ghzes rádión sugározzon a router?
(suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07)
OpenWRT néven jelszómentesen osztja a netem, bármit állítok jelszó stb, minden hatástalan... -
Headless
őstag
válasz
szkrisz6 #13209 üzenetére
Az üzenet az ipv6 miatt van. Gondolom ipv4 van használatban..
Nem egy helyen írtuk már hogy suste fw-ben nem működik a port ellenörző, ha a portchecker oldal azt írja, hogy nyitott, akkor nyitott. Márpedig nálad azt írja, nincs teendőd esetleg kikapcsolni a transmission logját, hogy ne szemeteljen.
Teszteltük tracker nélküli letöltéssel is, ami csak aktív kliensekkel lehetséges... Vagy az interfészeknél az ipv6 támogatásos részeket kikapcsolni..
-
szkrisz6
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már próbálkozom a Transmission port nyitás kérdés megoldásával, de kifogytam az ötletekből. Elméletileg mennie kellene a dolognak ( talán megy is ) de nekem nem kerek a dolog.
Röviden a lényeg:
Sokáig vargalex firm volt a routerenNem volt semmi gondom vele, de gondoltam kipróbálok valami újat. Feltettem suste 0.7 verzióját.
.
Amikor fut a TM és bejövő kapcsolatok is vannak, a napló tele van ilyenekkel:
Sat Nov 14 08:58:16 2015 daemon.err transmission-daemon[2034]: Couldn't connect socket 28 to 2001:0:9d38:6abd:14b2:2e7:a3ad:f912, port 45138 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)- TM Tűzfal szabály engedélyezve:
- TM beállításaiban is ez a port van megadva:
- TM web GUI és R GUI is az írja, hogy a port zárva:
- Viszont. vannak bejövő kapcsolatok, a sebesség rendben van, van feltöltés, a tracker azt jelzi hogy seedelek, minden más port ellenőrző azt írja, hogy a port nyitva:
- Szóval nem nagyon értem a dolgot. Igazából csak zavar, de nem nagyon akadályoz. Vargalex firm-el a TM is nyitottnak jelezte a portot, és elméletileg mindent megnéztem ami ahhoz kell, hogy nyitva is legyen. Suste egy hozzászólásában olvastam, hogy talán a TM port ellenőrzője rossz. Ezt máshol nem láttam, de akkor nem értem, miért van tele a rendszernapló a fenti sorokkal.
Itt én feladtam, de ha valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond, az nagyon szuper lenne.
- Most eszembe jutott, hogy kipróbálom a pc-s utorrent sebességtesztjét. Eredmény:
-
Headless
őstag
Eléggé változó, hogy elég-e a táp. Egy próbát megér, ha folyamatosan leszakad, akkor kell külön táp neki, vagy y kábelről és másik felét telefon töltőbe dugod, vagy Egy Aktív usb hub vásárlása szintén segíthet.
Én suste fw-jét javaslom, be van építve a tr, FTP, DLNA + ügye az ezeket segítő webes konfigurációs felület, és egyéb dolgok többek közt az automount, wps/reset gomb módosítás wifi kapcsolásra stb. Suste blogjában olvashatsz róla még.
-
GIJoe
addikt
Van nekem is 1 ilyen csoda masina, melyik fwt, tudnátok ajánlani a következő célokra: (100/100 Diginet) alap internet szolgáltatás a családnak, torrent +ftp a tartalmat leszedni... Jelenleg egy Gargoyle 1.90es exp van rajta, ha valami spéci műveletet kell e miatt, az is érdekelne...
A router USBje elbír e maga egy notebook hddt, v táp-ellátnom kellene? -
suste
veterán
válasz
bpmcwap #13201 üzenetére
sokmindent belefabrikáltunk már, és szerintem elég egyszerű a dolog, mert sima HTML weboldal hajtat végre schell scripteket
annyi a csavar benne, hogy egyes funkciók mivel sok helyen ismétlődnek, ezért központosítva vannak, és ezek különböző változónevek alatt futnak, így jóval kisebb a helyigény
de ez nem zárja ki azt, hogy te egy teljesen egyedi weboldalt hozz létre, csak max a keretet érdemes megtartani
de "web_ui" -be és a végrehajtás részbe rakhatsz teljes schell scripteket is
a mi logikánk szerinti változók/funkciók visszafejtése macerásabb, az tény és való
de a scriptbázisú html oldal alapja ua, mint vargalexnél, és ugyan úgy használható isaz egész inkább akkor segítség, ha nem akar valaki egyedi dolgokat, hanem azokat használja ami van
ez vargalexnél is így volt -
bpmcwap
senior tag
válasz
Headless #13200 üzenetére
re -ul:
Error: File `' does not exist. Don't know what to do about this URL.
Nothing done. Try `wput --help'.Én pont a segítségek miatt tértem volna át erre, mert ránézésre egyszerűbbnek tűnik, meg átláthatóbbnak, de teljesen máshogy működik minden, itt pedig nincsenek leírások még és többet kell tudni a parancsokról, stb.
Lásd pl ezt a sima ip backupolást. De mással is lesz még gondom már látom, mert vannak amik nem mennek úgy ahogy Alexnál.Biztonságról: a ddns jellegű oldalak eleve céloldalak összegyűjtött ip címekkel. Egy weboldal, ami nem ismert, egyáltalán nem publikált és zárt, arra nehezen találnak rá még adhoc jelleggel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest