- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Multibit #13099 üzenetére
pedig ez általános 21. századi probléma:
rohanó fejlesztési ütemben többféle hardveren többféle szoftvertől várjuk, hogy ugyan azt és egymással kompatibilisen csinálja
már a wifi chipek is máshogy és más dolgokat tudnak/csinálnak (atheros/broadcom)
persze minden megoldható, de akkor meg több teszt idő kellene...(és kevesebb hardveres bug, amit szoftveresen kell orvosolni)és ha logikusan nézem, akkor ez egyre csak rosszabb lesz,minél gyorsabb wifik jönnek ki
az meg már siralmas, amikor azonos gyártó azonos chipjei sem hajlandóak normálisan együttműködni
nekem már van ilyen tapasztalatom is sajnosehhez képest az androidos 1000féle hardver ua szoftver még sokkal jobb helyzet....
-
Multibit
nagyúr
Nem vagyok hálózatos szakember, talán ez az oka annak, hogy mindig rácsodálkozok ezekre a "ez az eszköz nem szereti azt az eszközt" dolgokra. Ilyen pl. a TP-Link-Apple handshake probléma (ez is előjön időnként a routeres topikokban).
-
kungzi
veterán
Üdv
A gyári béta drivert valaki betudná nekem valaki linkelni?
Valami miatt nem olyan sebességet kapok a routerrel digi ftth 500/200, mint egyből gépre dugva az ont-t.
Egyből gépbe:
Routerrel:
képvégig Cat6-os kábellel van összekötve minden.
-
donmackó
addikt
válasz
ittakary #13088 üzenetére
Rádugod a pc-re a printert, és feldobod a drivert. Ha ez megvan, rádughatod a nyomtatót a routerre. Telepíted a Tp link printer controllert- és connect-elsz a nyomtatóhoz. Nem kell port meg ilyesmik.
ugyan úgy fog működni mint ha a pc-re lenne kötve, tehát lesz tinta mennyiség kijelzés meg ilyesmik. Ezek openwrt alatt nem működnek.
-
válasz
Intruder2k5 #13087 üzenetére
Ez idáig rendben is van, de nekem az a rész hiányzik, hogy amikor felveszem a Windowson belül a Nyomtatók közé a routerre csatlakoztatott nyomtatót, akkor milyen IP:port párossal adjam hozzá?
vargalex-nél tök tisztán le volt írva, hogy routerIP:9100-as port kellett
itt nem jövök rá, hogy mikéne neki
-
válasz
ittakary #13086 üzenetére
Szia!
Szerintem gyári fw-hez kell valami külön szoftver is nyomtatáshoz.
TP-Link USB Printer Controller utility
http://www.tp-link.com/lk/faq-415.html -
Beüzemeltem én is a múlt héten vásárolt 3600-t, sikerült is mindent belőni (wifi, nas, stb) egyedül, a nyomtatóval szenvedek
Vargalex-en a 1043ND-n pöccröff ment a 9100as porton keresztül, itt viszont hiába indítgatom újra az eszközöket, nem akarják meglátni egymást... Gyári firmware-en vagyok most a 3600on, és ha van valami trükkje, akkor kérlek ne tartsátok magatokban
Köszönöm
-
vargalex
félisten
válasz
Jolly87 #13074 üzenetére
Szia!
Látom nem hittél nekem...
-
Headless
őstag
válasz
Jolly87 #13074 üzenetére
Szia!
Gyári firmware-el igen.~940mbps körül.Mocsokba, akkor írtam változatokat... Vargalexen pl van telepítve mc... SSH, mc, de a webcommandert is feltudod tenni, ha kipróbálnád. suste mentéseiből.
-
-
Jolly87
tag
Sziasztok!
Vettem egy 1043ND 1.8-as routert ami sajnos nem felel meg az igényeknek.(Speedtest 100-as sebességet hoz)Gigabites nettel rendelkezem.(router nélkül megvan a 800-900-as sebesség) A WDR 3600 ténylegesen tudja ezt a sebességet biztosítani kábelen?
-
Headless
őstag
válasz
Mocsokba #13071 üzenetére
1. opció lemásolod, visszamásolod (legrosszabb)
2. opció SSH-n elindítod a másolást (mv,rm,cp, vagy mc, ha telepítve van)
3. opció ha véletlenül suste fw-t használsz, vagy openwrt-t akkor még webcommander is szóba jöhet.
4. opció nem távolról csinálod és sima samba megosztáson ügyködsz. -
Mocsokba
tag
Sziasztok!
A következő probléma merült fel, amire nem tudom, hogy van-e megoldás. FTP-t sikerült beállítanom. Távolról TotalCommander-el szépen elérem. Célom az lenne, hogy rendezni tudjam a tartalmat, ami másolásból és törlésből áll.
Törlés nem gond, de a másolás igen. TC két ablakában meg van nyitva (kapcsolódva) az FTP (otthoni vinyóm). Nem tudok másolni, mert azt írja, hogy "Távoli átvételi hiba - lehet, hogy nem támogatja a szerver."Erre van megoldás vagy fogadjam el, hogy ilyen lehetőségem nem lesz.
Üdv: Mocsokba
-
Nestor16
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Hogy lehet az, hogy kifogyóban van?
Jó router jó áron. Leváltja valami vagy miért? A tudása jó tudtommal.
Még árukeresőn is van pár találat, meg miskolci kiskerből fogom venni valószínűleg, jó áron adják.
A szoftverek kiforrottak már rá vagy ki fognak, ha már kimenőben van a router? -
kaciokos
őstag
Új családtag került a hálózatomba, egy NAS, ami átvett jópár funkciót a 3600-astól, emiatt lehúztam a vinyót a routerről. Vargalex firmware van rajta, azokat a szolgáltatásokat, amik használták a vinyót, leállítottam és letiltottam (FTP, torrent, miniDLNA, samba), illetve a csatolási pontoknál kiszedtem a pipát az mnt és a swap mellől. Van egyéb teendőm a vinyó eltávolításával kapcsolatban?
-
-
Victoryus
addikt
Közben meglett
-
válasz
Nestor16 #13059 üzenetére
Szia!
"mert seedelni szeretnék majd róla. Ugye olyan 800 kbit/s a feltöltési sebességem, ennyit kéne bírnia gyári szoftverrel is"
Mármint, hogy a routeren szeretnél torrent klienst futtatni? Az gyári firmware-el nem fog menni, csak OpenWrt-vel. Egyébként igen, ezt a sebességet bírnia kell neki, persze, ha közben nem veszi el más az erőforrásokat, mondjuk nem másolsz rá, vagy róla, ezerrel samba-n, ftp-n.
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #13059 üzenetére
1: ezek az igények teljesen alap/normális elvárások, így mindegyik fw tudja
ami megterhelőbb, az a routeres torrentezés, amikor a router maga tölti le a linux iso-kata saját HDD-jére
ezt ugye csak a custom fw tudja, és 1-2MB/s az elvárható sebesség (ilyenkor még a router funkciók sem szenvednek hátrányt)2: a wifire nem lehet biztosat mondani soha sem
ami nálam jó, az lehet hogy nálad pont kevés
az elvárások, a környezeti viszonyok és kliensek nagyon befolyásolják az eredményt
ha visszaolvasol, akkor láthatod hogy valaki a buszmegállóban is használja, valakinek meg a fal túloldalán sem jó már...gyengélkedés esetén én mindig a repeater beüzemelést tartom a legjobb megoldásnak, és nem az egy izom wifis eszközt
3: eléggé kifogyóban van ez a router, szóval gyorsan kéne gondolkodnod, de lehet nem is kapsz már....
-
Nestor16
senior tag
Hali.
Lenne pár gyors amatőr kérdésem, ha megengeditek!
Nézegettem másik topikban és ez is a nagyon ajánlott routerek között van, végül ez tetszett meg, főleg a 2 USB csati miatt.
Nem értek még ennek a szoftverezéséhez, mert még nem volt vele tapasztalatom, de rá fogok jönni ha meglesz és ha szükséges (más eszközre már telepítettem stb. ), csak az a kérdésem, hogy egyelőre egy 70/7-es net mellett teljesen ki tudom-e használni akár gyári szoftverrel, akár mókolttal a wifi sebességét, hatótávját és az USB sebességét, mert seedelni szeretnék majd róla. Ugye olyan 800 kbit/s a feltöltési sebességem, ennyit kéne bírnia gyári szoftverrel is. Meg ugye a wifi még fontosabb lenne, hogy hatékonyan szolgálja ki azt a pár eszközt olyan 5-8 méteren belül 1-2 blokkfal térsaságában (egy családi házat magyarul).
Tanácsokat is nagyon szívesen fogadok, akár ha mást ajánlotok is!Üdv.
-
suste
veterán
válasz
Rascally81 #13056 üzenetére
Ha tenyleg forward kell (portforditas touterre vagy lan-on levo gepre iranyitani forgalmat), akkor: Luci/halozat/firewall/forward
Itt van 2 elokeszitett szabaly is, ami alapjan el lehet indulni.
A portokat es cel ip-t kell kicserelni a sajat elvarasaidnak megfeleloen. -
Rascally81
aktív tag
Üdv! WDR3600-ra most tettem fel suste 0.7 verzióját.
Valahogy a port továbbításra nem tudom rávenni... mindent úgy csinálok, mint régen a vargalex esetén de nem megy!
Ötlet? -
kaciokos
őstag
Ha rákeresel a fórumban, megtalálod, mondjuk ezt a hozzászólást. Pontosabban az első fele.
-
jbush
tag
-
jbush
tag
Üdv!
Feltettem a Vargalex-féle openWRT-t, de nem vagyok megelégedve a WLAN stabilitásával, így vissza szeretném tenni a gyárit. Ehhez azonban sehol sem találtam támpontot, hogyan kell megtenni.
A FW leírásában ezt találtam:
"- boot-os gyári firmware nem tehető fel LuCI-n, illetve a sysupgrade paranccsal"
Ha ezen módszerek egyikével sem, akkor hogyan lehet? :-)Előre is köszi a segítséget
-
mivamma
senior tag
Tehát, akkor simán tallózzam be a tp-link-től letöltött .bin file-t a webes felületen a Új firmware image flash-elése alatt?
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Miért korlátozza a routerem a Digi Gigabites netet 200/200-ra? Ha kihagyom, akkor 800/400 van kb. Segítene valaki, akár TeamVieweren keresztül, hogy mi van rosszul beállítva. Vagy ennél többet ne kívánjak tőle?
ui: OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
Előre is köszönöm.
-
Victoryus
addikt
válasz
Victoryus #13038 üzenetére
Windows alatt hálózati tulajdonságok:
laptop wifi: 300mbit/s
tablet: 150 mbit/s
laptop lan: 1gbit/s
pc lan: 1 gbit/s
A laptop és a pc között meg is van a 100MB/s sebesség, egy 1.5GB-os filmet tényleg 15mp alatt másolt át! Eszméletlen jó!
De sajnos a routerrel megoszott merevlemez maximális sebessége maradt 7-8MB/s.
Laptopról wifivel-pc lanon: 16MB/s stabilan, max 17.8MB/s volt. Papírforma szerint ennek max 37MB/s-nak kéne lennie, attól viszont messze van.
Tehát kéne egy olyan eszköz, ami tud gigabites lant, keveset fogyaszt, és bírja a seedelést is...plusz nem ártana bekábelezni a lakást.... -
kungzi
veterán
Üdv
Segítséget szeretnék kérni. Digi 500/200 ftth netem van. Mikor bekötötték, akkor egy wifi-s huawei ont-t kaptam. Kértem őket, hogy nyomják rá a pppoe passthrough-t, erre csütörtök délután hoztak egy wifi nélküli ont-t. Na most az van, hogy az előző ont-vel vígan 500 felett volt a sebességem, 540mbit/s, saját routeremmel meg nem megy 500-ig se el. Pls valaki segítsen. Előre is köszönöm. Gyári firmware van rajta.
-
Victoryus
addikt
Nézegetem a sebesség statisztikákat. Volt már jobb is.
a, tablet wifi -> laptop wifi
A chuwi vi10 pro tabletem meg a laptopom N-es wifivel kapcsolódik. A router a 13-as csatornán megy, az a legkevésbé terhelt. 40mhz-es ht mód aktív, a nélkül max 1.5MB/s!
A laptopról másoltam filmet a Chuwira, 6MB/s volt a max. Összesen 67MBit/s-ot mért a router. Ez mennyire jó érték?b, router hdd -> laptop
Ha a routerre csatolt merevlemezről másolok, akkor 5-6MB/s stabilan wifivel.
Ha lan-on másolok az oszott hdd-ről laptopra, akkor 5-6MB/s és nem megy feljebb. A korábbi firmware-rel stabilan 10MB/s volt.c, laptop lan -> tablet
maximum 7.2MB/s de inkább 6 körülA laptopban gigabites lan kártya van. Mindkét eszköz ssd/emmc-je gyorsabb, mint 100MB/s, tehát ez nem lehet a szűk keresztmetszet.
Hogyan lehetne a fájlok elérésén gyorsítani? Így gyakorlatilag hiába veszek egy mini pc-t torrentezni plusz hdd-t megosztani, semmivel sem lesz gyorsabb az osztott merevlemez elérése. A wifi típusát hol lehet állítani? Most fixen N, de korábban lehetett választani, hogy B/G/N vagy vegyesen. -
-
Victoryus
addikt
Jaa
Firmware Version suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Kernel Version 3.10.49
8081-en van.
Valami gubanc van egyébként, mert semmit nem ment el. Pl magyar nyelv, vagy szolgáltatások tiltása, de az 5ghz-es wifit se tudom bekapcsolni. Szabad hely van még 44kb. -
suste
veterán
válasz
Victoryus #13023 üzenetére
1: remélem nem a CC buildre gondolsz, ami nincsen még
de egyébként a BB-vel is elérhető a 12-13 a HU-nál
melyik van most fent neked pontosan?2: az fw nem formáz magától
3: ha régebbi mint BB-0.6 van neked, akkor olvasd el a readme-ket újra, mert az automount más kezelést igényel!!!
4: ha ugyan ugy allitod be a TM-et, akkor folytatja a régieket....
-
donmackó
addikt
-
Victoryus
addikt
Szia!
Ami új firmware fent van a blogodban, lehet megoldás lenne nekem. A 13-as sáv az még szabad, a mostani verzió viszont nem tudja.
Egy kérdés : ha felteszem, akkor ugye az usb-s merevlemezem nem formázza vagy ilyesmi? A torrenteket hogy lehet átvinni? Ha az új verzióban ugyanazt a mappat adom meg akkor menni fognak a mostaniak? -
Zso11
csendes tag
Üdv, Érdeklődnék hogy miért lehet alig kapni ezt a fajta routert? Pont ilyet néztem ki... Talán új verzió, típus jön ki ? Vagy csak egyszerűen megszűnik a gyártása? Köszi a választ. Üdv, Zoli
-
Kábelen jó géppel torrentről 500-as Digi nettel (optimális esetben) kb mennyivel (MB/s) tudnék tölteni ezzel a routerral?
előre is köszönöm
-
-
-
Victoryus
addikt
Melyik firmware-rel a leggyorsabb az usb-s merevlemez kezelése? Most a Suste féle van rajta, de a Vargalex félével se volt jobb. Tudom, nem egy erőgép, de néha annyira belassul, hogy nézhetetlenné válnak a filmek. Beesik 2Mb/s alá, főleg ha felirat fájl is van mellé. Pedig csak ~500 megás Z-nation, Walking dead... Lan-on gyorsabb, ott tartja a 9-10MB/s-ot. De amikor így beesik wifin, a speedtest szerint akkor is megvan 50/50mbit/s. Gondolom csak a merevlemez kezelésével van valami gubanc. Formátum ext4.
Ez az egyetlen bajom vele, de ez eléggé idegesítő.
Van egyáltalán olyan router, ami tud normális sebességet biztosítani a megosztott merevlemeznek?
Vagy vegyek valami plusz eszközt, ami intézi a fájlmegosztást/torrentet? De akkor meg vehettem volna valami olcsóbb routert is. A torrentekkel meg a seedeléssel nincs gond egyébként. Ha filmnézés közben letiltom a torrentet, akkor is beesik a sebesség. Nem nagyon értem... Esetleg töredezettség mentesíteni kéne? -
-
donmackó
addikt
válasz
Boryszka #13007 üzenetére
Annó nekem is volt hogy kihagyott a net. -> #9246 donmackó
Ha nálad is így jelentkezik hogy egy-egy csomag eltűnik, akkor érdemes megnézni egy másik utp-vel. Nekem is az volt a gond.
-
Boryszka
tag
Akkor nincs ötletem!
-
Reggie0
félisten
Nem tudjatok, be lehet bootolni valami alternativ modon a gyari FW mellett? Ugy tunik az enyem 3.5 evesen meghalt, flash hibara gyanakszom, mert addig nem jut el, hogy a switchet engedelyezze, csak az elso 3 led villog periodikusan.
-
Boryszka
tag
válasz
Intruder2k5 #12998 üzenetére
Vargalex féle és nem diginet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Server
- Apple Watch Series 7 41mm
- Eladó 26 db Apple Watch óraszíj (45 mm-hez, kifogástalan állapotban)
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V11 - i5-12400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V10 - i5-10400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest