- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Szólánc.
- Pánikbetegség, szorongás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
-
warta
csendes tag
válasz
vargalex #13995 üzenetére
Háát... Izé. Alex a nagy Open WRT topicban egy hónapja segítettél a cisco mögé bekonfigurálni a TPLinket. Minden sikerült is végül, amiért roppant hálás vagyok neked. Ezt a switch/AP dolgot ezt nem értem, ez nekem túl szakzsargon. A TPlink-en van egy HDD, amin torrentezek, és DLNA szolgáltatom róla a tartalmat az eszközöknek. Továbbá megy róla LAN-on egy PC, amit korlátozni akarok, meg LAN-on egy PS3, ami szintén elvan net nélkül éjszaka. A wifi -n szorja a netet a cisco, úgyhogy nem gond, ha a TPLink nem. A torrentek legfeljebb állnak a tiltott időszakban, azt kibírom. De a belső hálózaton azért el lehessen érni a HDD-t. Na szóval kb ezt szeretném megvalósítani.
-
Headless
őstag
A letiltott gépről semmit nem fogsz elérni, se hdd, se semmi. persze csak a beállított időtartamban.
Esetleg portot korlátozhatod, tcp 80,443-ra és akkor a HTTP/HTTPs oldalak nem jönnek be, de pl online játékok lehet hogy bejönnek. attól függ, hogy szükséges-e nekik a fent említett kettő.De igazán átállíthattad volna az időpontot mostanira a tesztelés céljából...
porthoz
option dest_port '80'
option proto 'tcp'80-at cseréld le 443-ra is és két külön szabályt vegyél fel, mert nem tudom lista létezik-e a portoknál.
-
Headless
őstag
Ezzel kellett volna kezdened... Így mindjárt más az egész.
az option dest sort hagyd ki, persze így azokról a gépekről a lan hálózatot sem fogják elérni. tehát ha van valami megosztott hdd, vagy a router kezelőfelületét sem, stb.
config rule
option name 'block internet on ab:cd:ef:gh:ij'
option src 'lan'
option src_mac 'ab:cd:ef:gh:ij'
option proto 'tcpudp'
option extra '-m time --localtz --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00'
option target 'REJECT'De ez csak azokt a klienseket fogja korlátozni, amik erre a routerre csatlakoznak, amik a másikra, azokat a másik routerben kell korlátoznod.
-
Headless
őstag
Nem tudja hogy minta
Csak nincs engedélyezve...
option enabled '0'
tehát ha azt a sort kitörlöd az is ugyanúgy érvényes, a különbséget meg leírtam, ip helyett mac szűrés. valamint az extra-ban benne van a --localtz kapcsoló, meg más az időpont.az enabled alap értéke, vagyis ha nem írod bele, az 1 vagyis bekapcsolt. amit én írtam szabályt ezért nem is szerepel az az opció.
De most már írd be...
-
warta
csendes tag
válasz
Headless #13985 üzenetére
Köszi, hogy nagyobb önállóságra biztatsz, nem véletlen, hogy ilyen alaposan rákérdezek mindenre, tényleg újak nekem ezek a dolgok. Mi a különbség a minta, és az igazi szabály között. Honnan tudja a router, hogy ez egy minta, és amit én írok, azt végre is kell hajtania?
-
Headless
őstag
Az csak egy minta, amit kedves Vargalex kollégánk csinált, vagyis elég lett volna körbenézned. Bár amit én írtam az egy kicsit módosítava van, így inkább azt javaslom, töröld ki az utolsó szabályt, amit vargalex írt, és helyette másold be. amit írtam, de persze folytatólagosan is írhatod, mindegy.
Csak nyilván a napokat/időpontokat/mac címet írd át, amit én írtam, névnek meg bármit be írhatsz, csak egy mintát írtam.
De azért nem árt egy kis önállóság is...
winscp is megtalálható lett volna google-el.
Elmented a fájlt utána ne felejtsd el újraindítani a tűzfalat, vagy ha azt nem tudod hogy kell, akkor a routert. -
warta
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13983 üzenetére
-
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
De rátudod, de amúgy, az egész csak tűzfal szabály... semmit nem kell telepítened hozzá.
feltöltést elég blokkolni, így ügye már nem tudnak kimenni a kérések. src_ip-t lecseréltem src_mac-re így nem kell fix ip-zni, bár az amúgy is érdemes.Azt nem tudom hogy működne a mienk vargalexen, mert az a firewall V3-as szerinti szabályt hoz létre, ezért is itt van a példa lent.
config rule
option name 'block internet on ab:cd:ef:gh:ij'
option src 'lan'
option dest 'wan'
option src_mac 'ab:cd:ef:gh:ij'
option proto 'tcpudp'
option extra '-m time --localtz --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00'
option target REJECT -
suste
veterán
én régebben próbáltam a MIA-t, igaz lehet hogy már nem vargalex builddel, hanem sajáttal, de nem igazán tette a dolgát, sőt megfogta a routert
viszont a saját (suste/headless) buildben 2féle megoldás is van netszabályozásra
1: külön wifihálózat létrehozása a korlátozottaknak, és ennek menedzselése (akár az internet felöl is) egy külön webfelületen (9092/wifi-extra/wifi-supervisor)2: időszakos tűzfal szabály felvétele ([link] -lap alja felé - 9092/setup/basic)
ezeket a szabályokat is lehet tiltani/engedélyezni egy külön felületen, hasonlóan az 1. lehetőséghez.... -
warta
csendes tag
Sziasztok
Nálam is időszerű lett a szülői kontroll (korlátozás) alkalmazása.
Ezt találtam, de nem tudom mit is kellene tennem, hogy a MIA-t használni tudjam? Jeleneleg vargalex 1.1.7 van a routeren. -
galaxys80
veterán
Lett egy új médialejátszóm.Meder600. Abban bíztam, hogy gyorsabban fogok tudni másolni vele, mint a WD-re.
Ehhez képest fele a sebesség most. (5mb)
RX és a TX is 150 mbit/sec-et mutat. Mi lehet a gond? -
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #13968 üzenetére
suste/Headless FW esetén a 9092-n a system/service installer oldalon telepítsd a webfelületet (TM Web GUI (suste mod) vagy transmission-web2 New Web GUI), vagy tedd fel a TM remote-ot a pc-re/mobilra vagy amire akarod (szinte mindenre elérhető).
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Hogy legyen webes transmission felületem, mely komponenseket kell feltelepítenem a szoftverek listáról?
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #13965 üzenetére
És a router előtt?
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #13963 üzenetére
Szia!
A hálózatod pontosan hogy néz ki otthon? Nincs egy másik aktív eszköz (router) azonos alhálózatban?
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #13962 üzenetére
Üdv!
Kipróbálás szinten levettem a le és feltöltési sebességet 500Kbyte/sec-ra. Mikor torrentet adnék a transmission-höz, akkor ilyenkor is van hogy connection timeout-ol sőt, van hogy megállítom az összes torrentet hogy egyet végre hozzáadhassak, és akkor is csinálja. Ez már tuti nem a túlterhelés! Mi más lehet még a gond?
Másik kérdésem, hogy ha a torrentenkénti partnerkorlátot 10-re állítom, akkor mikor hozzáadok egy új torit, mégis 15-öt enged csatlakozni, és a tori tulajdonságainál is 15 van, az mitől lehet?
-
dredjudge84
őstag
Értem, köszönöm mindenkinek a segítséget, és a véleményt. Valószínű, hogy beruházok egy nas-ba.
Mégegyszer köszönöm!
-
Rick4
félisten
válasz
Headless #13960 üzenetére
Még összerakott szerver se kell, újonnan is 20K egy otthoni nas, az apróban is van 5K-tól felfelé, amit bedugsz a konnektorba, és 10 perc múlva már tolja a torrenteket.
Nekem egy épített Q1900-as szerverem van 4GB RAM-mal, egészen más kategória, mint ha a routeren nyomnám, a torrent mellett jópár más dolog is fent van, 2 db ip kamera, és egy halom dolog, most néztem vissza, december óta 1X volt 4%-on a proci, amúgy 1-2%-on elvan, tényleg nem érdemes ezen spórolni, ráadásul egy ilyen 2 db ventivel, meg egy 3TB-os HDD-vel egyben működés közben is 11-12W-ot eszik..... Ugyanilyen lap 2 GB RAM-mal apróban is 19K, asrock e35-ös lap 2GB RAM-mal most kelt el kemény 5K-ért.....
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13958 üzenetére
Ahogy Intruder is mondta, meg én is korábban ez már más terhelés. 1043-al konkrétan semmivel nem lennél előrrébb. (nálam az van).
BPI, goflex-net, egyéb minipc-k, vagy komolyabb körökben a j1900-as CPU+lap párost összeraksz szervernek. Routertől nem várhatsz nagyobb sebességet, vagy amit említett intruder de az is már kompromisszumos, tp link felérol a C2600 lehet még hasonló, mint az említett asus típusok.
-
válasz
dredjudge84 #13958 üzenetére
Nagyjából semennyit. Vagy ha számít 15-20%-ot azzal előrébb leszel?
Ha routerben gondolkodsz akkor egy Dual SoC-al rendelkező ASUS RT-AC56U, RT-AC68U amik mérhetően erősebbek. Ezek már tudnak USB-re/ről másolás terén 30-40MB/sec-et, és torrentben is valahol 6-8MB/sec körül, de ilyen tempónál már ott is lesz load. Ha komoly teljesítményt akarsz akkor pedig ne routerben gondolkodj, hanem Home Server-ben.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #13957 üzenetére
Az mennyit számítana, ha lecserélném a 3600ast egy 1043nd-re? Abban erősebb a proci valamelyest.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13955 üzenetére
Közvetlen a fájl berakása után ha teljes lefoglalás van beállítva a hdd-vel teljes egészében el van foglalva, olyankor a berakás után fél-egy percig simán normális, ha nem érhető el.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Headless #13954 üzenetére
Csak az a fura, hogy olyankor is van time out, amikor megállítom az összes torit, és úgy tennék be újat. Meg ha annyira le van terhelve, akkor, nem kéne a netnek is instabilnak lennie? Mert az megy stabilan, meg luci is, és még letöltés meg seed mellett dlna-n a stream is tökéletesen megy.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #13953 üzenetére
Ne csodálkozz ekkora upload/download nem routerre való.
Brutálisan le van terhelve ez a router, így. Ha folytatod így ne foglalkozz a timeoutokkal, mert teljesen normális. Vagy ruházz be egy szerverbe, mert ehhez már rég kevés a router.
Én az uploadot venném elsorban vissza. Kb 256 kb/s-re. Download az maradhat.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #13952 üzenetére
Tehát kb 30 torit seedelek. Az upload sebesség átlag 1Mbíte/sec, és a feltöltési sebesség korlát 2500Kbyte/sec-re van beállítva. Közben van sorbaállítva még pár torrent letöltésre, de lefelé csak egyet engedek szedni egyszerre, letöltési korlát nélkül.
A netem 100/100as diginet. Közben a transmission remote olyanokat is kiír mikor még betennék torit, hogy acces violation, meg ezt a connection timeout-ot felváltva, mikor milyen kedve van.
-
válasz
dredjudge84 #13951 üzenetére
De a 30-ból mennyi megy ténylegesen? És az sem mindegy, hogy fel, vagy le? Nálam is volt már 800 torrent seed-ben, de ezekből tényleges aktivitást egyszerre csak 10-15 produkált, a többi az csak látszik a tracekeren, hogy seed-ben, és kész.
szerk.:
Akkor ezek szerint csak 1. Igen normális, sőt ettől még kisebbre is szoktak korlátozni, akkor nálad ez okozhatja a nagyobb load-ot.De pontosítsunk kicsit! 2,5Mbit/sec, vagy 2,5MByte/sec?
-
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #13949 üzenetére
Én úgy tudom hogy 1,00 felett már túl sok a cpu-nak a parancs. Ez lenne a 100% terhelés. Efelett már a feladatok sorban állásra kényszerülnek, és ez okozhat time out-ot.
-
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #13947 üzenetére
Magas a terhelés a routeren?
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Ismét lenne egy gondom. Transmission remote-al sokszor előfordul, hogy mikor betennék egy új torit, akkor csak homokórázik egy darabig, majd connection time out hibaüzenettel megszakad a kapcsolat. Ez mitől van? (0.8.1-n vagyok)
-
.mf
veterán
Sziasztok, még mindig én.
Tegnap megint folyamatosan produkálta azt, amit múltkor emlegettem: USB2-n routerre kötött 2TB-os EXT4 külső winyóról Win7-es laptopon filmet megnyitva egy idő után befagy a lejátszás: kép megakad, MPC not responding, és vagy 20-30 mp után folytatódik a lejátszás, vagy csak MPC kilövése és fájl újra-megnyitása után - de már a megnyitás is 10-30 mp-es várakozás után megy, ha egyáltalán. Most néztem a lucit is közben:
- lejátszás indításánál free memory ~20%-ról luci frissítési ciklusonként 1%-kal csökkent. Amint odáig ért, hogy már csak 1-3% van, vagy visszaugrott 10+%-ra, vagy ott egyensúlyozott tovább, de még ment a lejátszás. A lefagyás pillanatában ránézve 3-6% között volt.
- system logban semmi nem jelent meg a szokásos rendszeres dnsmasq-dhcp és hostapd wpa group key handshake-en kívül.Most az előbb bekapcsoltam a laptopot, és betöltöttem pár oldalt - ph, gmail, és az egyik ph-s hírhez kapcsolódó youtube videó. Közben nem fut semmi más, se torrent, se le/feltöltés, se skype, semmi. Rettentő lassú volt minden, lapok alig vagy nem akartak betöltődni. Rápingeltem a routerre:
351 sent, 335 received, 4% loss
min 1 ms, max 3845 ms, avg 1007 ms - még az átlag is 1 s fölött van, terhelés nélkül!!Ránéztem lucira, 20% free memory, processes között cpu-ból busybox 9%-án kívül minden 0 v 1%, memory is 0-3%; load 0.3-ról max. 0.6-ra ment fel, system logban semmi furcsa.
Router reboot, és minden megy rendesen...
Ötletem sincs...Ubid: én egy vastag papírt szigszalagoztam az elejére... így már nem zavaró a fényerő, de még látni, hogy mi világít. Barbár, de működik.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
A routeron (tp-link 3600) ha pendrivert akarok cserélni (formázva 2. extroot) akkor mi a teendő? Van pár progi telepítve pluszban.
-
Headless
őstag
válasz
Tegla80 #13943 üzenetére
Ezt nem tudom űberelni, mert szó szerint nincsen jobb/hatásosabb megoldás, de ez egy megoldás lehet még, de ez nem fog minden ledet kikapcsolni. mert nem mind vezérelhető. az összes kapcsolható ledet kikapcsolja.
for i in $(ls /sys/class/leds/*/brightness) ;do echo 0 >$i;done
-
Tegla80
addikt
ez nem megoldas?
Nalam masik fw van fent,de muxik. -
ubid
senior tag
sziasztok.
Vargalex firm-en lehet konfigurálni a ledeket ?
Konkrétan, hogy ne világítson már egyáltalán... (wr3600 TP)Láttam, hogy van egy LED config menüpont... de nem vagyok biztos benne, hogy az arra való, ezért inkább megkérdeztem.
-
adriaan
csendes tag
Hali! opkg update után hibát kapok.
Érdekes, hogy amúgy meg a logban szereplő ip-címet megpingeltem, és elérhető.
Teljes log:
wget: can't connect to remote host (85.25.49.224): Connection refused
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/luci/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/routing/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/telephony/Packages.gz, wget returned 1.
Downloading http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/suste@OpenWrt@ipdns.
Downloading http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/luci/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/routing/Packages.gz.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/telephony/Packages.gz.Formázás javítva.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
suste
veterán
válasz
szjoci #13933 üzenetére
1: guest wifi:
igen, a 9092/wifi-extra/guest alatt megadod a paramétereket és létrehozza a vendéghálót, ahol csak netet kapnak a kliensek
de ha már megcsináltad, akkor miért nem tezsteled?
fellépsz a vendégre és megpróbálod meghívni a router címével pl a luci-t, vagy megpróbálsz rákeresni a saját hálózatodon lévő gépekre (akár a NAS-ra)2: NAS elérés:
alapértelmezetten a LAN-ra nincsen tűzfalbeállítás (vagyis nyitott), tehát a router nem gátolja az elérést (feltéve hogy nem a vendéghálón vagy
)
ha ip/megosztás címmel hívod meg intézőben, vagy TC-vel felcsatolod hálózati meghajtónak, akkor tuti működnie kell
ha a routeren is van megosztás, akkor érdemes beállítani a routeren a munkacsoportot (workgroup), vagy a router beállításaihoz igazítod az eszközeidet, és akkor hamarabb megtalálja a windows -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Eddig vargalex buildjét használtam, és most olvasgatva láttam hogy suste buildjében egyszerűen meg lehet oldani a guest wifi-t. Már régóta akartam csinálni ilyet így fel is raktam és működik is szépen, köszönet érte a készítőnek
. Ezt ugye csak be kell kapcsolni és a belső hálózathoz nem tudnak hozzáférni?
Valamint akadt egy olyan gondom, hogy a nasomat nem látom a hálózatban (se a windows 10 fájlkezelőjében, de pl. a total commander hálózat fülén). Ezt hogy lehet orvosolni? Webes felületről elérem.
. -
eszakas
őstag
válasz
donmackó #13924 üzenetére
Hali.
Ha felvillanás /minden felvillan áram alá helyezés után/ után folyamatosan nyomom akkor a bekarikázott két led világít. És nem csinál semmit. Putty nem éri el, ping nincs.
Ha az sys led egyedüli felvillanása /+power/ után nyomom folyamatosan akkor jön elő a fentebb linkelt pinges állapot és közben zavartalanul bebootol /villog is a sys led/ és a bekarikázott ledek égnek a művelet végén.
Ha a második felvillanás után nyomkodom akkor a bekarikázott led villog, /nem szaporán/ de a putty nem éri el.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Pár éve stabilan működik nálam a router Vargalex fw-jével, de sajnos időnként szenved valami nyavalyával. Eddig másnak tulajdonítottam (MPC pufferelése, külső winyó spindown ideje), most azonban észrevettem valamit.
- WDR3600, Vargalex 1.1.7 35342
- USB2.0-s külső winyó, EXT4
- Se torrent, se másik user, semmi egyéb terhelés
--> Win7-es laptopról wifin keresztül elkezdek nézni egy filmet, ami a routerre kötött winyón van.
A lejátszás egy idő után megáll, MPC befagy. MPC-t kilövöm, megpróbálom megint megnyitni a fájlt: csak homokórázás megy, a külső winyó 5 perc múlva le is állítja magát, tehát hozzá már nem érkezik kérés. Weboldalak lassan töltődnek be, ISP pingje magas / timeout. Rápingelek a routerre, többszáz ms.
Belépek a routerre, Free Memory 2-3%, cached ~80%. Ránézek a Processes oldalra, többség 0%, néhány 1-2-3% memory usage, összeadva max. 20%
Nyomok egy router soft-rebootot. Router ping, web ping helyreáll, filmet megint tudom nézni.Ez kb. 100-ból csak pár esetben fordul elő, de tegnap kivételesen 3x volt, az egyik filmnél 2x is.
Próbálom újra előidézni, hogy logot is tudjak nézni, de Murhpy él és dolgozik, most direkt jól viselkedik, a tegnapi problémás darab gond nélkül végigment (hiába volt 1-3% között a free memory)
Rákerestem itt a topikban, másnál is volt már hasonló gond, de nem láttam megoldást. Esetleg azóta lett? -
Multibit
nagyúr
válasz
mucsgyver70 #13926 üzenetére
Talán NAT-olt IP címet kapsz a Digitől. Ha így van, hívd fel őket és kérj publikusat!
-
mucsgyver70
aktív tag
Sziasztok. Olyan gondom van hogy kívülről nem érem el a routerem. Openwrt vargalex build ver. 1.1.7-van rajta. A netem digis 100/50-es. A saját kúlső ip-el sem érem el.Regisztráltam a no-ip-re és mindent beállítottam, így sem érem el. (Az /etc/config/uhttpd-be a option rfc1918_filter 0-ra van állítva.)
Valakinek ötlet? -
donmackó
addikt
válasz
eszakas #13923 üzenetére
Nem nyomkodni kell, hanem lenyomva kell tartani. Kb 5-10 sec mire beindul a failsafe. Amikor kiírja az első request time out-ot akkor megnyomod a wps/reset gombot, és lenyomva is tartod amég a sys led (napocska alakú) nem kezd el villogni mint a karácsonyfa. Akkor fog választ adni a ping-re amikor beindul a failsafe mód. ha ez meg van akkor jöhet a putty.
-
suste
veterán
válasz
szabipasi #13919 üzenetére
még mindig nem elég egyértelmű
2. router 1043: 2,4GHz 1db wifi hálózat van lan-lan wds Ethernettel a vendég
Vagyis a 2. routert bekötötted lan kábellel a LAN interfészre (belső hálózatra), és az egyetlen wifi ap-t meg beállítottad az 1. router vendég wifi beállításainak megfelelően?
Ha igen, akkor remélem érted az óriási hibát a hálózatodban!
Amelyik kliens a 2. router wifijére csatlakozik, az még véletlenül sem vendég hálózaton van, hanem rálát a belső hálózatodra.
Csak akkor lenne jó a rendszer, ha az 1. router LAN portjaiból egyet külön VLAN-ra tennél, és ezt a külön VLAN-t (eth0.3?) a vendég interfészhez kapcsolnád, és ebből a LAN portból menne a kábel a 2. routerhez.
Így tényleg csak netet kapna mindenki a 2. router wifijén is.
Gondolom a VLAN -ozást nem csináltad meg (?). -
szabipasi
csendes tag
Lényegében csak azért lett így mert a ház olyan sarkába került a 2. router (1043,szuterén) ahová az első (3600,emelet) egyáltalán nem látszik,de ez a helység a haveroknak fenntartott "buliszoba" így ez miatt akartam a vendég wifit és nem a 4. ssid-t, ! A 2. router pedig nem látszódik fent így ha fent vagyunk akkor meg fent kell!
A fő wifi pedig nem kellene hogy tényleg mindenhol belső nettem! -
suste
veterán
válasz
szabipasi #13911 üzenetére
WDS-ethernet vendég wifin
most akkor mi van és hogyan van beállítva?a wds-ethernet-nek az a lényege, hogy egy nagy kiterjesztett homogén hálózat van
a vendég meg azért jó, mert azon csak net van (tehát nem azonos a LAN beállításaival)
így nem értem a dolgotlehet, hogy neked egy sima AP kellett volna?
ehhez csak a 9092/setup/switch részen switch-esíteni kellett volna a routert, majd a 9092/wifiextra/guest oldalon pedig beállítottad volna a vendég wifit
vagy most megy a fő wifid továbbszórása és a vendég wifi is a 2. routeren?
kicsit konkrétabban légyszi..... -
szabipasi
csendes tag
Sziasztok!
Legnagyobb megelégedésemre használok Suste féle8.1-es firmware-t (3600, 1043 v2) KÖSZÖNET ÉRTE!
Annyit szeretnék kérdezni ha WDS-ethernet-et használom ami tökéletesen működik is (vendég wifi-re beállítva), betudom állítani párhuzamosan "fő" wifi-met is amin macadress szűrés van?
Tehát mind a kettő működhet WDS-ethernet-el?üdv.
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #13899 üzenetére
Megtaláltam neked a leírást ami alapján én csináltam -> Indul a nagy európai sávszélességteszt Ennek biztos hogy működnie kell. Én annyit variáltam vele hogy WinSCP-vel tettem bele a /tmp-be a firmware-t mert nem akarta behúzni wget-tel (40-45% körül mindig megállt). Így nem kellett az ftp szerver sem.
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #13905 üzenetére
Szia!
Gondolom egy echo volt átirányítva a file-ba. De a touch is módosítja a file módosítási dátumát, így kénytelen hozzányúlni a HDD-hez. Az echo-s valahogy így nézhet ki:
* * * * * echo "akarmi" > /share/maxell/no-sleep
vagy, hogy változó legyen a tartalma is:
* * * * * date +%s > /share/maxell/no-sleep
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #13904 üzenetére
Na de mindegy, így is jó, működik. Köszönöm Alex!
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #13902 üzenetére
* * * * * touch /share/maxell/no-sleep
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #13900 üzenetére
a swap nem tartja életben, ha nincs ami igényelje a swap-ot
legyen megosztásban vagy 200 torrent idő és aránykorlát nélkül, és tuti nem fog leállni
nálam a forgalom grafikon feltöltésnek sosem mutat 0-át...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest