Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#1401) torrente777 válasza SztiviVander (#1399) üzenetére


torrente777
tag

V2. Sokszor van, hogy megszakad a net és csak akkor jön vissza ha újraindítom.

(#1402) woodworm válasza SztiviVander (#1399) üzenetére


woodworm
veterán

Mire fel a bizalmatlanság a v2-vel szemben? Az a broadcom chipset eléggé bevált, nem hallani problémákat vele. A probléma hamarabb adódik a szoftveres oldalról, a tp-link nem nagyon jeleskedik benne. De így meg akkor bármelyik típusa sáros lehet.

[ Szerkesztve ]

(#1403) SztiviVander válasza woodworm (#1402) üzenetére


SztiviVander
őstag

nem bizalmatlanság, csak az egyszerű tények. volt egy jól bevált v1.2, ami túl jó is volt, csináltak hát belőle egy kombinált antennás verziót, egy olyan soc-al amire nincs semmi -legalábbis normális biztos- cfw és aminek ha szoftveres hibája van akkor az kb úgy is marad. ismerve hogy a tplink mennyire támogatja az alsó szegmenst, 1-2-3 fw az első évben, azokban is semmi komoly javítás aztán meg a nagy semmi. és mindezt úgy marketingelték mintha ez az 1.2 utódja lenne, pedig csak abban egyeznek meg hogy mindkettő háza fekete... én nem vennék ilyet, de nekem valószínűleg nem is ugyanazok az igényeim mint másnak.

(#1404) sludgeboyx válasza SztiviVander (#1400) üzenetére


sludgeboyx
tag

Köszönöm a válaszod.Mivel jómagam nem vagyok a routerek doktora esetleg tudsz vagy tudtok ajánlani olyan mondjuk megbízható stabil routert ami kb 15e ft környékén mozog?

Köszönöm

(#1405) SztiviVander válasza sludgeboyx (#1404) üzenetére


SztiviVander
őstag

ebben a topikban olvasd el az összefoglalót, szerintem ott találsz olyat ami ajánlott, megfelel az igényeidnek is meg a pénztárcádnak is.

(#1406) ChuckyCheese


ChuckyCheese
tag

Hali!

Látom hogy a V1-et már nem igazán kapni, ezért a V2-ről lenne kérdésem. Van itt valaki, aki megtudja mondani, mennyi különbség van ez és a TP LINK 1043ND V4 között? E kettő között vacillálok jelenleg. Eredetileg a V1 érdekelt...de azt már sehol nem látom.
Azt tudom hogy a TPLINK nem tudja az AC-t és az 5G-t. De ezt leszámítva melyik a jobb, erősebb? Olyan kellene, aminek jó a lefedettsége és a sávszéle. Jó tudom, mindenki ezt nézi legelőször. De lassan muszáj lesz választanom!
Köszönöm!

Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch

(#1407) SztiviVander válasza ChuckyCheese (#1406) üzenetére


SztiviVander
őstag

Azt tudom hogy a TPLINK nem tudja az AC-t és az 5G-t
rosszul tudod, ez itt egy AC-s router topikja. de ha writeonly módot kikapcsolod és írás előtt elolvastad volna az utolsó hsz-t (a tiéd felett) abban ott a link hogy hol kell ilyet kérdezni... mellesleg meg két tök különböző routert akarsz összehasonlítani, ez kb a melyik a jobb az alma vagy a körte esete.

(#1408) woodworm válasza SztiviVander (#1407) üzenetére


woodworm
veterán

Mondjuk a c5 v1-v2 kapcsán pont én küldtem ide, mert igazán releváns véleményt az tud mondani, aki azonos körülmények között tudta összehasonlítani. Ugyanez vonatkozik a 1043 vs c5 ellenében, ennek a két router a topikjában talál leghamarabb olyan embereket, akik váltottak házon belül és gyakorlati tapasztalatuk van. Az általad linkelt topikban nem kapott az összehasonlításra választ.

Egyébként nagyon sokáig eléggé egy tőről fakadt a két sorozat.

[ Szerkesztve ]

(#1409) SztiviVander válasza woodworm (#1408) üzenetére


SztiviVander
őstag

oké, majd ha legközelebb leírja és nem azt várja hogy gondolatot olvassak akkor nyilván nem küldöm oda (vissza). azt nem tudom mit értesz azon hogy "egy tőröl fakad". az egyik egy 2.4N a másik meg egy AC-s router. mi ezekben az egy tő? hogy mindkettő tplink vagy hogy mindkettő wifis router?

(#1410) woodworm válasza SztiviVander (#1409) üzenetére


woodworm
veterán

Ha a hardveres alapokat nézzük, akkor az archer c5 v1.x egy 5GHz-es chippel és plusz rammal megtoldott 1043v2-es volt. Vagy inkább ez a c7-re mondható és azt butították le c5-ösre. Természetesen másik alaplapot kaptak és a 2,4 GHz nem volt kivezetve, ezért ezen a sávon lehettek különbségek a szórásban.

(#1411) ChuckyCheese válasza SztiviVander (#1407) üzenetére


ChuckyCheese
tag

Hali! Rosszul fejeztem ki magam! Mindkét típus TP LINK. De a fejemben megkevertem. Azt hittem valamiért, hogy ez nem az. Annyit mindent olvasta már mostanában, hogy nem tudtam hol tartok. Bocsesz.
De a kérdés többi része az még áll. De persze ha nem mond senki semmit azt is megértem.

woodworm: Köszi hogy elmagyaráztad. Nem voltam a toppon mikor írtam.

Egyébként azért merem összehasonlítani a kettőt, mert lényegében a teljesítményük, stabilitásuk, ilyesmi érdekelt. :B
Pl az 5ghz és az AC kivételével van-e tapasztalata valakinek mindkettőről. Ez lett volna a lényeg.

[ Szerkesztve ]

Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch

(#1412) suste válasza ChuckyCheese (#1411) üzenetére


suste
veterán

az örök visszatérő probléma, amiért nem lehet tutit mondani:
a végeredmény 50% HW és 50%SW függő
még gyári fw esetén is kérdéses, hogy éppen melyik/mikori fw-vel akarod a hasonlítást....

(#1413) ChuckyCheese válasza suste (#1412) üzenetére


ChuckyCheese
tag

Hát jó. Megpróbáltam. :) Igazából 5ghz nem életbevágóan fontos, mert nincs sok wifi körülöttem. AC-s cuccom meg csak 1 van elvileg, az a telefonom. A laptopom nem hiszem, mert már több éves.. Elitebook 8570p. Szóval nem tudom az-e. :)
Így lehet hogy a 1043ND V4 lesz a befutó. Legfeljebb kiegészítem a mostanival. Most egy ASUS RT-AC51U van.
Lehetséges, hogy mintegy kibővítésként használjam ehhez, vagyis AP módban legyen a TP, mivel a gépem kábelen azon lesz, és akkor meglesz a teljes net sebesség, és az Asus legyen a kiterjesztés?

[ Szerkesztve ]

Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch

(#1414) SztiviVander válasza woodworm (#1410) üzenetére


SztiviVander
őstag

de ő v2-t kérdezett mivel 1.x-et használtan se nagyon kap. a c5 v2 meg broadcom, szóval nincs semmilyen azonos tő a 1043-al.
esetleg c7 v2-t kap még itt ott használtan (ami azonos soc a c5 1.x és a 1043-al), de újan már az is v4-nél jár és abban már szintén újabb soc van ami nem egyezik a két másikkal. szóval akkor mit hasonlítsunk mivel? ezért nem értettem a kérdést. most már értem, csak épp így nincs értelme.

(#1415) SztiviVander válasza ChuckyCheese (#1413) üzenetére


SztiviVander
őstag

az a baj hogy amit újan tudsz venni c5 az régóta a v2, ami viszont broadcom soc-al szerelt, arra meg nincs se openwrt se semmi más fw csak a gyári. ez a topik meg inkább arról szólt hogy mit tud openwrt-vel vagy lede-vel. szóval az új v2 tulajok nem nagyon jönnek ide mert kb nincs is nekik miért.
a wifit is nehéz lenne úgy hasonlítgatni hogy a 1043-nak 3db külső 2.4-es antennája van, a c5 v1.x-nek 3db külső 5G + 3db belső 2.4 antennája, a c5 v2-nek meg 2db külső dual antennája. az antenna meg elég fontos tényező a wifi teljesítményben.
ha meg a hw nat a lényeg akkor mindkettő (1043, c5 v2) átviszi a közel gigabitet lan-wan irányban a gyári fw-el úgyhogy ebben nincs igazán különbség. de nem is értem, van egy AC-routered akkor mi a kérdés? vegyél 1043-at, a 2.4G-jét már csak az antennák miatt is jobbra tippelem mint a duál antennás c5 v2-nek, ha meg kell AC akkor ott az asus, bekötöd kábelen a 1043-ba (AP módban, mert a 1043 lesz a net felé nat-oló router ha jól értettem) és akkor AC-n is jön a full sebesség ha az kell.

(#1416) ChuckyCheese válasza SztiviVander (#1415) üzenetére


ChuckyCheese
tag

Az egész onnan indult, hogy gyorsabb netem lett, így kellett egy gigabites router. És gondoltam ha már muszáj, akkor legalább jól válasszak. :)
Annak az ASUS-nak azért annyira nem jó a lefedettsége..
Az a baj, hogy a net az emeleten jön be nálam. De a földszinten is használnám. Na most én azt akartam hogy a TP fenn, az ASUS viszont a földszinten legyen, és így a Chromecast a tv-ben már közelebb legyen hozzá...de nem tudom kábellel összekötni.. WiFi-vel is össze lehet ha jól tudom, de akkor feleződik a sebesség. Jól tudom? Működhet ez egyáltalán?

[ Szerkesztve ]

Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch

(#1417) woodworm válasza SztiviVander (#1414) üzenetére


woodworm
veterán

Múlt időben írtam és nem ez volt a lényeg, hanem az első bekezdés. Részemről befejeztem.

(#1418) Zunex


Zunex
tag

Sziasztok!

Most vettem nemrég egy C1200-at v1-es verzió 1 USB-vel. Lehet nem volt a legjobb döntés, de most már ez van, ezért a router csere nem megoldás, viszont ebből szeretném kihozni a maxot.

Kérdésem lenne, hogy van-e valami mágikus trükk, hogy a gigabites netemből ne csak ~800-850 megabitet szebb napjain a router. Ha 1:1-ben a gépemre kötöm a netet, akkor 950-et lát, ami a cél lenne, de már a 900-nak is örülnék. Próbáltam nagyjából minden opciót a gyári firmware-el. NAT boost off ipv6 beállítások és társai (de lehet nem probáltam pár dolgot, ezért ez a része nincs kilőve).

Valaki tudna segíteni megnövelni a router sávszélességét akár custom firmware formájában (ha van a V1-es verzióhoz) akár gyári firmware beállításában.

Előre is köszönöm szépen,

Zunex

(#1419) suste válasza Zunex (#1418) üzenetére


suste
veterán

custom fw-ben nincsen HW-nat, vagyis csak lassabb tempóra lehetne képes...

egyébként naponta letöltöd az internetet, vagy mi? :) 800Mbit=8,64TB/nap

[ Szerkesztve ]

(#1420) $atirka válasza suste (#1419) üzenetére


$atirka
senior tag

Kár hogy nem lehet lájkolni a hozzászólásokat!

:DD

Köszönöm! :C

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#1421) Zunex válasza suste (#1419) üzenetére


Zunex
tag

Neeeeem, semmi ilyesmi. :DD

Ez inkább a ha már fizetek érte, akkor látni is szeretném alapon makacsság, illetve lehet, hogy user error.

Köszi a választ, ez akkor azt jelenti, hogy üljek csak a seggemen 800 megabitemmel? :)

Próbáltam kikapcsolni minden service-t hátha az eszi a procit, de nem javul a helyzet. Ennél a routernél akkor ennyi az annyi?

Köszi a választ!

(#1422) suste válasza Zunex (#1421) üzenetére


suste
veterán

ajánlom figyelmedbe a netszerződésedet, főleg a garantált sebesség részt! (ezért fizetsz:) )
és aztán tedd össze a kezed, és ülj a seggeden :)

(#1423) SztiviVander válasza Zunex (#1418) üzenetére


SztiviVander
őstag

a 3 antennás Archer C1200 -ra (C5 nélkül a nevében) tudtommal nincs cfw. de mindegy is mert cfw-vel sokkal lassabb lenne mivel azokban nincs támogatás a hw nat-hoz, szóval 2-300Mbit lenne a vége.
*szerk: ja ezt közbe leírta Suste is. nem baj hátha így jobben elhiszed :)

ez meg ennyit tud, fogadd el. de ahoz képest hogy milyen hw van a dobozban ez szerintem egy baromi jó eredmény. a géped meg persze hogy gyorsabb, egyrészt neki nem kell nat-olni, másrészt abban gondolom nem egy 1 magos 7-800Mhz-es cpu van. plusz ha jól sejtem ppoe neted van ami szintén lassabbá teszi a végeredményt, legalábbis a C5 v1.2 dhcp-s wan kapcsolattal tud kb 930-at, ppoe-vel meg "csak" 860-at.

[ Szerkesztve ]

(#1424) Zunex


Zunex
tag

Elhiszem akkor az uraknak, legalább több szabadidőm marad. :)

Köszönöm a segítséget! :R

(#1425) fa4hu


fa4hu
őstag

Két kérdésem lenne egy v2-vel kapcsolatban:

1. Milyen formátumra formázott pendrive-ot/HDD-t tud lekezelni az USB-porton?

2. Azt vettem észre, hogy mostanában nagyon ingadozik a jelerősség 2,4 GHz-en, csatolok erről egy inSSIDER-rel készült diagramot is. Mitől lehet ez? Hibás a router? (Elvileg más csatornára van állítva, mint a szomszédok.)

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#1426) chros válasza suste (#1419) üzenetére


chros
őstag

:D
Kiveve az uj qca SFE-vel.

(#1427) SztiviVander válasza fa4hu (#1425) üzenetére


SztiviVander
őstag

1. fat32 és ntfs biztos, esetleg mivel ez újabb router talán már az exfat-ot is. ki kell próbálni.
2. a más csatorna akkor számít ha 2-3 AP van egymás vételkörzetében és jóóó messze rakon, azaz azok az 1-3-on vannak a tiéd meg a 11-en. egyébként a csatorna átfedések miatt bizony zavar(hat) a többi rendesen. vagy valaki bekapcsolt a közelben egy bazi nagy mikrosütőt :)

(#1428) SztiviVander válasza chros (#1426) üzenetére


SztiviVander
őstag

jaja, az jó lesz. főleg ha majd bekerül egyszer egy lede release-be és nem magadnak kell build-elni :)

[ Szerkesztve ]

(#1429) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Sziasztok!

Pár napja váltottam telekomos D-link routerről Archer C5 v2-re, és Digi netre. Beállítottam a port forwardolásokat a d-link alapján, viszont a router mögül ezek nem működnek. Egy Synology NAS bizonyos szolgáltatásait szeretném kívülről elérni, https-en keresztül, syno ddns szolgáltatással, és saját domain címmel. Kívülről, mobilnetről mindegyik https://DOMAIN:IP működik, de a lanon belül nem akarja az igazat, nem tölti be az oldalakat (direktbe a nas IP:PORT-ját beírva működik). Próbáltam a Virtual Servers alatt manuálisan hozzáadni a forwardolást, és a NAS-ról UPNP-vel is, mindkettőnél kívülről jó, belülről nem. Esetleg van valami beállítás ami fölött elsiklottam?

(#1430) SztiviVander válasza Ranger^41 (#1429) üzenetére


SztiviVander
őstag

kapcsold ki a nat boost-ot, úgy elvileg menni fog amit szeretnél. cserébe lassabb lesz a lan->wan sebesség, de ha nem 500Mbit-es vagy gigabites neted van akkor ez nem fog zavarni.

(#1431) chros válasza SztiviVander (#1428) üzenetére


chros
őstag

Igen. Addig hasznalhatod gwlim buildjeit, ha koztuk van a routered, persze csak sajat felelossegre :) En abbol buildeltem C5 v1.2-re magamnak.

(#1432) SztiviVander válasza chros (#1431) üzenetére


SztiviVander
őstag

sajnos nincs akkora netem amihez ne lenne többszörösen is elég a 2-300 is, viszont szerencsére így nem kellett sose ez miatt sírdogálnom :)

(#1433) fa4hu válasza SztiviVander (#1427) üzenetére


fa4hu
őstag

Köszi az infókat!

(#1434) Ranger^41 válasza SztiviVander (#1430) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Köszi, sikerült! 100as Digi, így nem aggódok.

(#1435) spider23 válasza SztiviVander (#1430) üzenetére


spider23
aktív tag

Üdv. Nekem 240-es van, akkor én is kikapcsolhatom, ennél még nem lesz változás? Mert nekem is ez a gondom, de gondot okoz a kikapcsolás akkor nem nyúlok hozzá.

(#1436) SztiviVander válasza spider23 (#1435) üzenetére


SztiviVander
őstag

és miért nem próbálod ki hogy lesz-e változás? :) nem bonyolult és nem mérgező módszer: speedtest.net, megméred a sebességet bekapcsolt nat-boost -al, aztán letiltod és megméred úgy is. máris meglátod lassul-e vagy sem. mint említettem nekem nincs sokszáz megás netem, se v2-es c5-öm, úgyhogy ha akarnám se tudnám tesztelgetni.

(#1437) q2w3


q2w3
senior tag

Sziasztok!

Adott egy 2 éves TP Link Archer C5 ( V1.2 3 antennás). A múlt héten váltottam 240mbites netről 500mbit-re a UPC-nél, természetesen jött vele a Connect Box is. Eddig a 200-240mbit vígan jött a routeren ( modem bridge módban volt). Viszont amióta átkapcsoltak 500mbitre, azóta a routeren (connectbox modem módban) vezetéken is csak 150-170 mbit jön. Próbáltam a nap minden szakában, és 85%-ban 180mbitnél van a max. Néha napján bejön az 500mbit pár percig de aztán megint kuka. Csináltam teljes resetet, átvariáltam a hálózatot de nem javult a helyzet. Amikor a CB-t átkapcsolom a router módba, akkor azon keresztül jön az 500mbit folyamatosan, és a archer c5-ön keresztül is többnyire fasza a helyzet, viszont vannak időszakok amikor így is belassul. Van ötletetek mi lehet a baj? Én olvasgattam már minden fele, de nem hallottam még ilyenről. Mintha nem bírná az archer c5 az 500mbit-et kezelni.
A méréseket több különböző mérőoldalon próbáltam és több szerveren. Az nem lehet a ludas. A jelerősség megfelel a bevezetőben leírtaknak.
Jelenleg a Connectbox-ot használom és a tp link pihen, viszont szeretném a távoli elérést használni otthon, ahhoz meg kéne a tp link ddns modulja, illetve stabilabbnak is éreztem korábban a vezeték nélküli hálózatot, úgyhogy szeretnék rá visszatérni he ez a probléma megoldható.

(#1438) Locsi válasza q2w3 (#1437) üzenetére


Locsi
senior tag

Igaz, hogy nekem V2-es van, de hogy nem bírná az 500-as netet az azért túlzás. Digi500 sima ügy.

(#1439) Phantom017


Phantom017
csendes tag

Üdv!
Lenne egy kis gondom a C5 ös routerrel ( vagyis nem biztos hogy vele , de azért irok )
Az a helyzet, hogy én tökéletesen tudok kapcsolódni rá, használni, mind a 2 frekvencia sávot, a lakótársamnak viszont laptopról problémás, a 2,4 Ghz es sávot látja a laptopja, fel is tud rá menni de ledobálja egy pár perc használat után. Egyszerűen nincs ötletem, hogy mi lehet a baj.

Előre is köszi ! :D :D

(#1440) n1nja


n1nja
tag

Sziasztok.

V2-höz van custom firmware? Keresgéltem, de mindenhol unsupported... :(

(#1441) suste válasza n1nja (#1440) üzenetére


suste
veterán

hát mert az is :(

(#1442) Gáben81


Gáben81
senior tag

Hali.Ezzel lehet torrentezni transmission-el? Köszi

(#1443) n1nja


n1nja
tag

Megosztott USB-s eszközre milyen sebességgel tudtok másolni?
Nálam 50-60mbps-nél nem megy többel. :(

(#1444) SztiviVander válasza n1nja (#1443) üzenetére


SztiviVander
őstag

gondolom smb fájlmegosztásra mértél ennyit. ftp-re 2-3x gyorsabb, gyári fw-el is de openwrt-vel pláne.

[ Szerkesztve ]

(#1445) SztiviVander válasza Gáben81 (#1442) üzenetére


SztiviVander
őstag

openwrt-vel vagy lede-vel persze. már ha v1.2-esed van. ha más verzió amire nincs a fent említett két fw, akkor a válasz: nem.

[ Szerkesztve ]

(#1446) sinak


sinak
tag

Sziasztok.

Van egy két hetes C5-ös V2-es verzió Routerem. Vettem hozzá cseregaranciát is. A gondom az, hogy az ígérete ellenére nem tudok rajta keresztül HD tartalmat nézni. Sem rádugott NAS-ról sem USB-re dugott HDD-ről. Fél percenként pufferel. 2,4 Ghz és 5 Ghz-en is ugyanúgy.

Továbbá ha kimegyek a nappalimból egy másik szobába, (ami egyrészt nincs messze másrészt egy darab tégla sincs a házban, mivel könnyűszerkezetes) eldobja a rákapcsolt eszközt és csak a telón (Galaxy S7) Wifi ki-be kapcs után kapom vissza a kapcsolatot.

A kérdés az, hogy ez szerintetek megalapozza-e az eszköz garis cseréjét.

Egyébként semmit nem állítgattam rajta. Csak a Wi-fit jelszavaztam le és kész. Nem akarok vele mókolni, csak használni. Azért bosszant, mert a szolgáltatós (UPC ConectBox) routerrel minden ment flottul, csak ott jelerősség problémám volt.

(#1447) gmatyi88


gmatyi88
tag

Sziasztok. Vettem egy Tplink Archer c1200 v2.0 routert a bestbytba. Olvasgattam de nem tudom eldönteni,hogy ez jó-e vagy sem ? Diginetem van 200/100 ha jól tudom :) Volt egy alap tplinkem ami csak 2.4ghz-t tudott de azon nagyon sokszor elszállt a net. Jelenleg csak wifin használjuk . 2 telefon -1 tablet. Ez a router a gagyi kategória ?:)

(#1448) SztiviVander válasza sinak (#1446) üzenetére


SztiviVander
őstag

Én azért kipróbálnám másik eszközzel is. De ha semmi se működik vele normálisan reset és utána rendes wifi beállítás után (nem minden auto-n mert az elég hektikusan működik hanem: wpa2-psk aes titkosítás + fix csatorna) akkor ja, próbáld meg gariba cseréltetni.

(#1449) SztiviVander válasza gmatyi88 (#1447) üzenetére


SztiviVander
őstag

Én azért gagyinak semmiképp nem nevezném, mondjuk azt hogy alsó-középkategóriás. Főleg ha megy és megfelel az igényeidnek. De nem is értem miért kérdezed ha sokat olvasgattál róla és már meg is vetted :)

(#1450) Rob66


Rob66
csendes tag

Sziasztok,

Vásárlás előtt kérném a nagyérdemű segítségét.
TP-Link AC1350 Archer C59 v? [Official]
TP-Link AC1200 Archer C5 v2 [Official]
TP-Link AC1200 Archer C1200 v? [Official]

A fenti 3 router ejtett gondolkodóba.
Milyen környezet:
- 5-6 eszközhöz
- 2 szintes családi ház
- 100Mb-es net

Előre is köszönöm az építőjellegű hozzászólásaitokat! :) :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.