Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teaway: Kicsik és nagyok
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0by
addikt
válasz
Dare2Live #5349 üzenetére
Nekem azok közül a világoskék van. T25-el jól műxik.
-
Dare2Live
félisten
BTs OBD ből van vmi preferencia? Hibakód kiolvasás ilyesmi...
Van annyi fajta, hogy na. Ezek közül hasznél vki vmelyiket? [link]
-
Hoorus
őstag
Sziasztok! Szerelőt keresek 10, 14, 16. Kerületekben Corolla e12 szervizelésére. Olajcsere és ilyenkor szokásos dolgok elvégzésére. Első autóm, ezért nem ismerek még senkit. Van ajánlott szaki errefelé? Köszönöm
-
Doki16
addikt
válasz
diablo1984 #5337 üzenetére
De, már le is foglalózták
Tetszik az új, de még 2019 nagyon messze van, hogy addig meglegyek kocsi nélkül. Szerintem ebből nekem egy FL előtti Auris lesz -
vbbb
őstag
Tud valaki ajanlani egy megbizhato, nagy valasztekkal rendelkezo online Toyota (japan) autobontot akik utanvettel is szallitanak ki? Karpit es muanyag elemeket vadaszok. Koszi!
-
Doki16
addikt
válasz
Dare2Live #5333 üzenetére
Vitarám van jelenleg, de nem tudom megszokni a kézi váltót, mindenképpen automata kell. 1.6-os motorral már nem kapni egyáltalán Vitarát, végleg kivezették a piacról. S-Cross nagyon jó, de megint csak nem fér bele 4,5-be.
Sajnos az a helyzet, hogy automatában normális felszereltséggel egy autó sem fér bele újként 4,5-be.
(#5334) AMD Power: Aurist akarok, de mindenképpen hybridet
(#5332) dh66e: Dusterből megint csak nincs automata
-
Dare2Live
félisten
Most az egyterű/SUVok szimpik
Egyterű: Suzuki SX4. A 140es turbó vszeg pont nem fér bele de avval venném az nagyon megy. (Ha vmiért Suzuki/turbo kihuzva akkor pl IX20/Venga de dizájnra a Captur is bejön és bőven befér 4.5be)
SUV: Suzuki Vitara 1.6os nagyon kellemes szivóval.
...
De ha kombi akkor pl Suzuki Rapid Kombi. Manual klímával tippre 3.7ért elhozható 1.0TSIvel. (Elvileg ennek már nincs lánc nyügje.)4.5be újonnan is sok minden befér. Akció/alkuval szinte minden.
És ott 0 kockázatod van.
-
vbbb
őstag
Valaki linkelt itt egy dokumentumot amiben nevesitve van az evjarat es a motor ahol elofordulhat az olajfogyi. Valoban van benne egy 1.8as 2007es motor ami 132 loeros (Avensisbe 129) es japanban hasznaltak egy ISIS tipisu csodaban, nem Avensisbe. Ettol fuggetlenul en szeretem beparaztatni magam ilyen dolgokkal, de jelenleg teljesen nyugod vagyok.Majd egy ev mulva legkesobb a MOT-on(muszakin) ugyis kiderul gondolom.
Ja es 7dl az olajmennyiseg a ket vonalka kozott, felsotetitett a Toyota-s szerelo baratom.
-
rob210
nagyúr
Srácok!
1.8 2007 corolla verso (asszony kocsija ugye) .
Létezik ebbe utólagos tempomat?
Géppel fel tudom tanítani, csak a fizikai kiépítés szükséges hozzá? -
Doki16
addikt
válasz
molnarpeter #5322 üzenetére
Ez a legolcsóbb ráncfelvarott Auris. A legolcsóbba mindig rizíkó beugrani. Csak vonz, hogy sokkal szebb mint az első verzió.
-
molnarpeter
nagyúr
Motor, váltó olajcsere legyen meg, és a hibrid akku ne legyen túlmerítve (ez csak hosszú állás közben szokott lenni). Állapotfelmérés keretében megnézném, mennyit megy el akkuról, hogy lehessen következtetni esetleges kapacitás-csökkenésre, alapvetően nem gond a több km. Taxik millió km-t elmennek
psycroptic: egy-egy cella vagy esetleg érintkező szokta feladni, nem különösebben tétel.
-
vbbb
őstag
Üdv!
Isofixes gyereküléseket nézegetek és a kompatibilitási listában a Toyota Avensis T22/T27 szerepel a T25 pedig nem. Ezt elég érdekesnek találom. Elképzelhető, hogy kifelejtették a listából? Úgy gondolnám, hogy mind a három szériánál ugyan az a rendszer van foganatosítva.
-
Doki16
addikt
Mennyire sok ennyi kilométer egy hyridbe? Lehet úgy sejteni, hogy mennyit tudnak ezek elmenni komolyabb meghibásodás nélkül??
-
vbbb
őstag
A sőtétítő fólia gépkocsin történő alkalmazásáról a járművek forgalomba helyezéséről és forgalomban tartásáról szóló 6/1990. KöHéM rendelet rendelkezik. A gépjárművekre csak olyan fényáteresztő képességű sötétítő fóliát szabad felragasztani, amely
ha a szélvédő (kivéve a lehajtott napellenzők által takart üvegfelület), valamint a vezetőtéri oldalablakok üvegei esetében (amelyeken keresztül a jármű vezetője részére az oldalra való kilátás, valamint a visszapillantó tükrökkel a jármű mellett lévő mindkét forgalmi sávra történő hátralátás biztosítva van) a mérték legalább 70%
egyéb ablakok (utastéri, raktéri oldal és hátsó ablakok) üvegei esetében 70% alatti mérték is megengedhető, ha a járművet két külső tükörrel szerelték fel.
Vagy a gépjármű úgynevezett “B” oszlopától előre kizárólag olyan sötétítő fólia helyezhető fel, amelynek a fényáteresztő képessége minimum 70%-os, a “B” oszloptál hátra, pedig az említett fényáteresztő képességtől alacsonyabb is felragasztható.A 70%-os az kb csak arra jó, hogy leszűrje a nap hőjét - kb 50%-al - mint pl a színezett üveg, de egyébként teljesen átlátszó. Ha hivatalos helyen csináltatod akkor matricát is adnak rá.
-
Vezu
csendes tag
Melyik évjáratú 1.8-as Toyotákra jellemző ez az olaj fogyasztás? Én múlt héten csatlakoztam a Toyotások büszke táborába, 2011-es Avensis, 1.8 benzin, manuális váltóval, 124e km van benne. Még csak ismerkedünk egymással, 500 km-t sikerült eddig belerakni.
Sötétító fóliát tervezek én is, tudtok ajánlott mester embert Budapesten? A szélvédő, és az A - B oszlop közötti ablak sötétítéséért nem szól a rendőr? -
vbbb
őstag
Üdv Urak!
Ünnepélyesen jelentem, hogy a új (sicc! nekem új!) Toyota gépjárművem 1.8-as vvt-i motorja nem evett egy csepp olajat sem a közel 2100km-es úton hazafele. Ezzel nagy kő gurult le a szívemről! Ennek örömére jövő héten megkapja körbe a sötétítő fóliát (lebeszélve!) A guru azt mondta a szélvédőn a színtelen fólia is adna 54%-os hőelnyelést a napsugárzásából, még ha nem is lenne sötétítős szerepe. Hiába van klíma a kocsiban, ha égeti a nap a mellkasod, bent meg szétfagysz.
Eddig fogalmam sem volt róla, hogy a nívópálcán lévő két vonalka közti olajmennyiség kb 1L-nek számít. Ezt miért nem mondták el 19 éve a műszaki vizsgán (jogosítvány)? Na mindegy, haláláig tanul az ember!
-
Ear001
addikt
1.3, pláne ha klímát is akarjátok használni. Az már nem csak pörög, nyomatéka is van. A Sol felszereltség is országról-országra, évről-évre változott, az adott példányt kell nézni.Gyári hiba nem nagyon van, az adott állapotot kell nagyon megnézni, abban óriási difik lehetnek.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnénk Yaris XP10-et vásárolni. Elvárás, hogy legyen benne klíma. A több kritériumban kissé tanácstalan vagyok:
- városi cirkáló lenne, amihez gondolom bőven elég az 1.0-s motor. Vagy ha 1.3-asból találunk szépet válasszuk azt, nincs fogyasztásban nagy különbség?
- felszereltségi szintek között van nagy különbség? Érdemes inkább SOL-ra koncentrálni?
- gondolom érdemes a faceliftes modellek között nézelődni (az első lámpája jobban tetszik, nem tudom minőségben van-e különbség)
- mik az autó gyenge pontjai, amikre érdemes odafigyelni megnézés, vásárlás során? Természetesen az arra érdemleges kiszemeltet elvinnénk márkaszervizbe is egy állapotfelmérésre
- mi az a reális összeg, amiért egy ilyen autó megvásárolható?Előre is köszönöm a segítséget!
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
2004 Corolla facelift Hatchback-hez melyik ablaktörlő lapátok/gumik váltak be Nektek a legjobban? 2 éve vettem márkaszervízben egy új settet, egyáltalán nem vagyok vele megelégedve.
1995ös Estimához vásárolt vágható legolcsóbb szintjén teljesít.....gondoltam lecserélem valami jobbra neten található tesztek szerint bosh az ajánlott. -
Zototh64
őstag
Sziasztok!
Ez a kamera kód van, illetve néha 5c 42.
Ha kitörlöm, akkor a check kékre vált, de amint újra ellenőrzöm vissza jön.
A hátsó kamera nem működik. A vonóhorogból már kikötöttem.
Előtte is ezt írta.
Nincs valami ötletetek, hogy mihez nyúljak még?
A képernyő átkapcsol, ha rükvercbe teszem, csak sötét marad.
Az orr kamera megy rendesen.
Corolla Verso 2004.Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AliExpress tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest