Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0by
addikt
Hali!
Egy 2003-as Toyota Avensis vásárlásán gondolkodom.
Tudnátok segíteni, hogy mire kell odafigyelnem ennéla típusnál? Egyáltalán van valami, ami típushiba ezeknél?
Valami ilyesmi lenne a gépezet, csak ismerőstől venném. -
r0by
addikt
Köszi a válaszokat
Pont, 1.8-as benzines a kiszemelt, motorkódját még nem tudom, de akkor 99%, hogy 1ZZ-s.
Ahogy olvastam, ezeket a toyota ingyen cserélte annak idején. De azt is olvastam, hogy gáz csak akkor lesz, ha 10w-s olaj kerül bele.
Majd rákérdezek ismerősnél, hogy mit lehet tudni, volt-e motorcsere, elvileg ő a 2. tulajdonos. -
r0by
addikt
Zsír a Toyota Ügyfélszolgálat!
Vasárnap este írtam nekik, hogy tudnak-e valamilyen formában biztosítani az Avensishez használati útmutatót vagy valami hasonlót. Hétfőn megkérdezték, hogy hol szeretném átvenni. Kedden meg már jött az email, hogy át is vehetem, csak vigyek egy 1GB szabad tárhellyel rendelkező adathordozót, amire felmásolják nekem.
Csillagos 5 -
r0by
addikt
válasz Satan_Claus #2860 üzenetére
Szerintem erre a jó szó inkább az, hogy eheti. Nem mindegyik 1.8-as eszi az olajat.
Nekem 3 hónapja van 1.8-as 2003-as avensisem. Majdnem 4k km-t tettem bele eddig, és max pár csepp olaj ha fogyhatott, észre sem veszem. Az előző tulaj is állította, hogy nem eszi az olajat, egyenlőre igaza volt, amit remélek hogy így is marad
Más kérdés az izzó. Kb. 1 hónapja cseréltem a vezető oldali távolságit, tegnap meg észrevettem, hogy nem világít a másik oldali. Azt néztem, hogy ahhoz szépen szét kell bontani a cseréhez -
r0by
addikt
válasz tamas.nick #3046 üzenetére
Nem tudom, hogy jó-e neked, de én Avensisbe ilyet használok.
-
r0by
addikt
válasz psycroptic #3113 üzenetére
Én az itt látható e-mail címre írtam. Pár levélváltás után választanom kellett egy helyet a kereskedések közül, ahova mondták, hogy menjek be egy pendrive-val, amire rámásolják.
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
Ma reggel óta nem nyílik az avensis sedan csomagtér ajtóm. Ha jól emlékszem, akkor még a hét elején jó volt. Ha megnyomom a mikrokapcsolót, akkor hallatszik, hogy nyílna. Próbáltam kicsit lefelé nyomni, aztán erőteljesen felfelé húzni. Többször is, de sajna nem sikerült kinyitni. Van valakinek ötlete?
-
r0by
addikt
Eléggé lóg már a tetőkárpitom, cserélni kellene. Avensis T25, 2003 sedan.
Milyen módon lehetne kivenni? Az a és c oszlopon ott a légzsák felirata. Azt ott mindenféleképpen meg kellene bontani?
Régebbi autómnál is cseréltem, így gondolom a napellenzőket, a kapaszkodókat és a világításokat kell leszedni, valamint az oszlopok borításaiból is. -
r0by
addikt
Mivel nem jött info és hátha másnak is segítség lehet később, ezért leírom, hogy hogyan is sikerült leszedni, kivenni.
Amiket le kell venni Avensis T25 Sedan esetén: 2 napellenző, 2 belső lámpa, hátsó tartó patent, 4 darab kapaszkodó, két B oszlop konzol, meglazítani az A és C oszlopok takaró lemezeit. Plusz ki kell venni a jobb első ülést. Ennek menete az, hogy ne legyen gyújtáson az autó, majd az ülést tartó négy csavar eltávolítása után a kábelek kioldása, hogy az ülést ki lehessen venni. Ez max. 1 óra alatt kivitelezhető, szerintem könnyen szerelhető. Kivéve a napellenző patentjai, azt sajnos nekem nem sikerült menthetőre megoldani, így rendelnem kell aliról. De sebaj, szerencsére nem egy nagy tétel.
Ha minden ki van szedve, csavarva, akkor úgy kell ügyeskedni, hogy a jobb hátsó atón lehet kiszedni a kárpitot.
Pár kép, sajna nem sikerültek a legjobban:Jelenleg ragasztó után kutakszom, hogy milyen fajta lenne jó az új szövet vagy műbőr felragasztásához. Valakinek erre esetleg ötlet, tapasztlalat?
-
r0by
addikt
válasz theuprising #3888 üzenetére
Szegeden tud valaki ilyen szerelőt, aki ezt meg tudja csinálni?
-
r0by
addikt
válasz Ragadozó #4000 üzenetére
Én a múlt héten vittem el a 2003-as 1.8-as benzines T25 Avensis-t motorgenerálra. Sajna nem vitte vissza az előző tulaj a visszahívásra, így meg kellett csinálni, mert már megette 8k km-en a 2L olajat.
Megdöbbent a szerelő is és én sem erre számítottam, mivel mindegyik hengerfejen 4 lyuk volt a várt 2 helyett. Így azért kezdek a témában egy kicsit pesszimsta lenni, már amit minden fórumon hangoztatnak, hogy gyárlag szar a fecelift előtti 1.8-as motor. Így most azt szűrőm le, hogy mégsem mindegyik..
De így legalább nem kellet megfúrni, holott mindenhol azt olvastam, hogy a facelift előttieken csak 2 lyuk volt. Viszont a szerelő szerint a magas olajfogyasztás oka az lehetett, hogy 1-2x kapott valami hamis olajat, ami a rosszabb paraméterek miatt megégtek, és emiatt az olajlehúzó gyűrűk teljesen beragadtak. De ha már szét lett bontva, kapott mindeféle tömítést, síkba lettek téve, stb.
Így most 230k km után még simén benne van a 200k..
Mellesleg ő a Mobil 1 ESP 5w30-ra esküszik ehhez a motorhoz. Megerősítvén amit írsz -
r0by
addikt
Avensis T25-ön az első ködlámpa izzót hogyan lehet kicserélni?
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
válasz pècsimunkás #4082 üzenetére
-
r0by
addikt
válasz norbert1998 #4334 üzenetére
Szerintem is valószínűleg gyűrű.
Én is két hónapja voltam emiatt szervízbe 2003-as 1.8-as Avensissel, igaz még nem volt akkora olajfogyásom, 1.5L két olajcsere között. Viszont nálam az volt a baj, hogy egyszer kaphatott egy hamis olajat, ami rá volt égve a gyűrűkre, ami miatt az nem tudta ellátni a feladatát teljes mértékben. -
r0by
addikt
válasz hülyegyerek #4390 üzenetére
A 8L alatti fogyinál kihulottak az általad említettek?
Azt még az én 2003-as avensisem is hozza télen lazán..
Szerk: 1.8 benzines. Most 7.4, nyáron 6 alatt van városi fogyival.[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
válasz hülyegyerek #4392 üzenetére
Én sem szeretek nagypapásan vezetni, de sajna itt Szegeden mostanában ez a jellemző Komolyan már elgondolkodtam, hogy minek ül be valaki a 30km/óra sebességhez a mostani autókba, mikor jellemzően, átlagban 50km a megengedett?
Amit írsz, egyébként az Avensisben nem probléma, elől is, hátul is nagy a kényelem Persze csak az enyémről tudok nyilatkozni.., de lassan én is szeretnék valami hybridre áltani. Ami tuti nem német lesz, legalább is nem Ford, mivel előtte az volt, és soha többet.. -
r0by
addikt
válasz diablo1984 #4440 üzenetére
Szegeden is hasonló volt nekem csütörtökön. Mármint abból a szempontból, hogy úgy látszott rajtuk, hogy elkeseredetten keresnek valamit, csak legyen már. Szerencsére nem találtak semmit a 2003-as Avensisen.
-
r0by
addikt
Nekem is 2003-as avensisem van. Az 1zzfe motorkóddal szokott gond lenni egyébként.
Én elvittem motorgenerálra szeptember környékén, mert már két olajcsere között megette a ~2L olajat. De mint kiderült nem a rossz szériás motorral volt gond (3 lyuk volt a hengerfejen, elvileg 2 kettő van a problémásakon), hanem egyszer kaphatott egy hamis olajat, ami ráégett a gyűrűkre, s emiatt nem tudta visszahúzni az olajat.
És mint ahogy kiderült később, az előző tulaj 10w40-es castrol tett bele.. Gondolom néha hamisat is..
Most mobil 1 esp 5w30 van benne, 0 fogyással és még fél év után is elég tisztának tűnik, most kezd sötétedni. -
r0by
addikt
válasz tibor72 #4907 üzenetére
Ahogy előttem is írták, Xiaomi Rodimi 3s.
Nekem Avensisben 2s van már második éve. És mivel a szivargyújtó jó helyen van ,így a telefonkihangosítás is jól működik -
r0by
addikt
válasz AMD Power #4991 üzenetére
Engem például zavart, mert nálam egyre többett evett, 10k km-en már 2 litert. Mióta megcsináltattam, azóta nem vettem észre fogyást, és az olaj színén is látszik, hogy nem sötétedik be olyan gyorsan.
Ha meg már szét lett bontva akkor hengerfej síkolás, valamint tömítések, ékszíjak, gyertyák is cserélve lettek. Lehet placebó, de mintha erősebb is lett volna a motor -
r0by
addikt
Tudja valaki, hogy T25 avensisben hogy kell váltószoknyát cserélni? Googlen és youtube-on sajna nem találtam róla infót.
-
r0by
addikt
válasz molnarpeter #5278 üzenetére
Köszi
Ki is próbáltam, cakk pakk ki lehet cserélni -
r0by
addikt
válasz Dare2Live #5349 üzenetére
Nekem azok közül a világoskék van. T25-el jól műxik.
-
r0by
addikt
Aygo-t vezetett már valaki, netán esetleg van itt tulajdonos? Egy kis pro - kontrát szívesen olvasnék?
Asszony nagyon szeretne egy újat venni és persze most akciós is.. -
r0by
addikt
Esetleg az én gondomra lenne ötlete valakinek?
Műszakira készülök az autóval, ezért tegnap porszívózás volt, törölgetés, ilyesmi. De azt vettem észre, hogy nincs belső világításom. Se az ajtók oldalánál, se a két tetővilágítás, se a csomagtérvilágítás, de még csak a napellenző világításai sem működnek. Ahogy olvastam, ezek egy biztosítékon csüngenek, így azt kivettem és multiméterrel ellenőriztem: az jó. Mielőtt elviszem egy autóvillamossági szerelőhöz van még tippetek, hogy én mit tudnék még ellenőrizni?
A műszakin egyébként nézik ezeket a világításokat? Csakhogy azért kérdezem, hogy ráérek-e a műszaki után is ezzel foglalkozni vagy amiatt sürgős probléma lett.Jah, és persze ha számít, akkor t25 1zz-fe
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
Őket esetleg próbálatad? Ahogy olvastam, foglalkoznak generátor javítással is.
-
r0by
addikt
válasz galervin93 #9738 üzenetére
Mi lenne? A padlógáz!
Bocsi, magas labda volt, nem tudtam kihagyni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala