- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Minél kisebbeket
yarison gyárilag ez a lemezfelni van:
4X100X54 155/80/13"A lényeg:
Osztókör: 4X100
Agy méret: 54.1 mm
Szerelhetõ ET számok: 35 ET - 47 ET
Szerelhetõ felni átmérõk: 14 col - 17 col -
maláj
addikt
a Toyota Yarisomhoz (2002) vételeznék majdan alufelnit és érdekelne, hogy milyen számokat kell néznem
-
diablo1984
veterán
válasz
Dani_kp #3809 üzenetére
2 komponensűvel nincs annyi időd, míg a helyén tartod mire megköt! A 2 oldalú ragasztóval meg kínlódás, mire alávágod méretre, de előtte lepucolod azt ami rajta van még. Pár csepp pillanatragasztó(nem annyi, hogy kifolyjon alóla) és pár perc után már a helyén marad!
A szélvédő ragasztó is jó lehet, de kevesebb háztartásban fordul elő.... -
Dani_kp
addikt
válasz
diablo1984 #3807 üzenetére
Nekem is a sterimó kapta le.
Akkor én is kipróbálom a pillanat ragasztót, ha nem válna be akkor érdemes kétkomponensűvel kísérlezezni? -
Dani_kp
addikt
Tegnap az autó mosása közben lejött a verso felirat, mivel lehet/érdemes visszaragasztani, hogy ott is maradjon?
-
lsc
nagyúr
válasz
Silentfrog #3804 üzenetére
Corollámon /e10/ az első tárcsák és betétek is azok, semmi gond nincs velük, fékpor is minimális.
-
Silentfrog
veterán
Elég kopott az első tárcsafékem így lecserélem, a betétekkel együtt.
A NIPPARTS -ot ajánlották Bárdinál. Szerintetek ez a gyártónak megfelelő minőségű a termékeik? Sajnos nem ismerem...
-
PeeterssoN
őstag
válasz
molnarpeter #3802 üzenetére
Mostanában kéne cserélnem az első fékpofákat illetve nem árt a teljes fékfolyadék csere, de hamarosan lesz müszaki (október)! Előtte egy felkészítés akkor megcsináltatom rajta a hiányosságokkat. Addig szeretnék rátölteni! Kösz a segítséget!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
PeeterssoN #3801 üzenetére
Legolcsóbb DOT4 jó lesz, ha nem hordod pályanapra
Mikor volt cserélve? 2 évente illene, de egyben körbenézetném a fékeket, nehogy fogyjon valahol (ha már után kell tölteni).
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
E11 corollaba vvti 1.6-os jó a dot4 fékolaj vagy az 5.1- es lenne ajánlott?
Márka mindegy, pl mol?
Utántöltésre kellene, mert bejelez néha a kéziféklámpa! -
pècsimunkás
addikt
Próbáltam ma az autóm vègsebessègèt . 195 - nèl mintha megállt volna . YouTube - on 202- t megy . Lehet , emelkedőn mentem , volt kanyar is , de mèg megpróbálom máskor is .
150 az utazó , nèha 160 ... 170 sima ügy , 180- tól lassabban gyorsul . ( 1,2 turbó ) -
paolinho
őstag
válasz
pècsimunkás #3798 üzenetére
Konkrétan nem tudom, hogy mennyivel lehet túllépni ezeket a limiteket, de amikor én is jeleztem a bejelentkezéskor, hogy több lesz benne, akkor azt mondta a munkafelvevő, hogy nem gond. Én egyébként 280 km-rel léptem túl így.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
paolinho #3797 üzenetére
Nem kevès ...
Èn - múltkor írtam is - , megkèrdezem mennyi Nèmetországban , ès mennyi Magyarországon a szerviz , aztán döntök .Amúgy , mennyivel lehet túllèpni a km intervallumot ? Nekem 15000 km a szerviz intervallum , januárban lesz esedékes . Hazáig biztos belefèrek a 15000 km - be , de ha nèmet szerviz mellet döntenèk ,az már necces ...
-
Land
veterán
válasz
theuprising #3785 üzenetére
Mondjuk nem Toyotát fogok venni és "klasszikus" CVT lesz benne, tehát nem ez a hybrid féle. De mint kiderült ez akkor más szerkezet.
Amiről én írok, annak működéséről olvastam, tehát engem nem zavar a karakterisztikája. Városban jól fog jönni. -
theuprising
tag
Nissanban is van meg Hondában is, de azok más CVT-k, nem olyan e-CVT mint amit a Toyota csinál a hibridjeihez, de se Nissanban sem Hondában nem próbáltam ki élőben, csak Toyotáról tudok "mesélni".
Annyit tudok a Nissanról, hogy elvileg 60ezrenként a H-CVT-jében cserélni kell az olajat. Ezt konkrétan innen "tudom". Bár szegénynek 101ezernél meghalt a Nissan H-CVT-je.
Priusban/Aurisban ültem/vezettem, pár hónap múlva Lexus RX400h-ban is (az a következő kiszemelt autóm).Megbízhatóságban élmezőnyben van, nincsenek ismert betegségei, nem hullanak semmilyen szinten, én konkrétan életemben nem olvastam/hallottam/láttam megdöglött Toyota CVT-t, de amire érdemes figyelni, hogy sok tulajban él ez a "mindenható a CVT, who cares" érzés és nem cseréli le benne az olajat soha. Nem tudok én sem kötelező olajcsere-intervallumról a CVT-ben, nekem is a Toyota szervizesem mondta, hogy ártani nem árt ha ~100-150ezrenként valaki kicseréli benne. Tehát csak egy megbízhatóság-növelő karbantartásként érdemes az olajat cserélni benne, nincs előírva. Múltkor mentem haza City Taxival, mindenről kikérdeztem a vezetőt a kocsit illetően, Prius+ volt, ugye CVT-s, volt benne 380ezer km, sosem cserélte a váltóolajat benne, de nem is volt vele soha baja (sem a 120 másiknak akik vittek az elmúlt ~2 évben taxival). Szóval érdekes állapot ez, én egyáltalán nem félnék egy Toyota CVT-től.
Sokat City Taxizom és folyton bemondom megrendelésnél, hogy "ha kérhetem, hibrid jöjjön, nem szívlelem a dízeleket". Nevet a kedves diszpécser rajta, de mindig találnak 10-15percen belül szabad kocsit, annyi a Toyota hibrid szerencsére. Ha meg nincs hibrid a közelben, jó a többi is
Tiptronic, DSG meg főleg labdába sem rúghat megbízhatóságban a Toyota CVT mellett. Mondjuk a DSG alapból egy f.s.Arra még érdemes figyelni, hogy ha veszel CVT-s autót és egyszer valamikor valamilyen elborulásból olajat cserélnél rajta, csakis a Toyota által előírt váltóolajat tedd bele, mást nem szabad. A "jó lesz ez" meg a "tettem már bele ilyet, mennek vígan" olajakkal meg a "húsz éve szerelek, tudom én aztat mi való ebbe" hozzáállással fel lehet ülni a rollerre. Ezt a Toyota szerelőm mondta (Toyota márkaszervizben szervizvezető, 15+ éve nyomja, adok a szavára), én csak tovább adom, nincs tudásom bedöglött CVT-ről szar olaj miatt.
-
Ear001
addikt
-
Land
veterán
válasz
theuprising #3778 üzenetére
Ez ugyanolyan tudású, "érezésű" CVT, mint a többi főleg japán autóba rakott CVT váltó vagy másképp viselkedik a Prius/Auris hybridsége miatt?
Csak mert nekem az rémlik Prius használt teszteket olvasva, hogy a kocsi automata váltója a megbízható automaták közé sorolható és nem szokott velük gond lenni. Ha ez megegyezik a többi CVT-vel, akkor talán azokkal sincs több gond.
(Úgy néz ki CVT váltós autót fogok majd venni, ezért kérdezem a megbízhatóságot kutatva.) -
rob210
nagyúr
Uraim, egy kis gondom támadt a párom corolla versojával.
2007 1.8 vvti 1zzfeA probléma, ma sikeresen levizsgázott a kocsi újabb két évig róhatja a kilométereket.
Viszont vizsga óta nem megy a tolató radar.
Az első igen, de a tolató nem.
Gondolom nincs összefüggésben a vizsgával, de azóta nem megy.
Gyári a cucc, van valakinek ötlete, hogy merre keressem a hibát?
Nagyon kéne, mert párom a nagy puttonyt nehezen teszi be nélküle parkolás közben.Köszi előre is.
-
Dare2Live
félisten
A hyrid garancia nem hosszabítható 5évre hsiz alapból annyi.
10évre hosszabítható. [link]
viszont km korlátozás is van pont taxisok miatt, kint rendszeresen futnak hybridek 3 műszakban, 3-4évesen 200-300.000km+al.
Külföldi autónál mielött megveszem elvinném Toyotaba egy állapotfelmérésre és csak ha azt mondják, hogy meg tudják hosszabítatni, nem mellesleg azt mondják, hogy minden rendben ld link akkor venném meg. És megvétel napján már hosszabítatnám is.
inverter romolhat el, azért kell a 10éves gari.
-
theuprising
tag
Vásárlásnál arra kell figyelni, hogy tudd az előéletét, mert nagyon sok taxi lehetett nyugaton. Pl.: egy 2014-es, azaz 3 éves autóban 150ezer km eléggé taxigyanús.
Bécsi ismerősöm mondja, hogy ott gari lejárta (elért km, vagy kor) után szinte mindennapos, hogy eladják a taxisok a kocsikat és vesznek újat.
Ettől még lehet jó, csak jobb ha tudja ezt az ember.CVT váltót azért meg kell szokni ha előtte az ember nem vezetett ilyet. Fenntartásától nem kell félni, Prius-like autó megbízhatóságban. Van egy ismerősöm aki pesten Aurissal taxizik, az elején a CVT idegen volt neki, most már az a "normális".
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Autót szeretnék venni a közeljövőben, havi 1000km körül megyek, 80% városban, így felmerült az Auris Hybrid. (Prius nem tetszik, így kilőve)
Kicsit utánaolvastam, mindenki agyba-főbe dícséri őket, nem mennek tönkre, városban 5l fogyasztás, gondolom sok a külföldről behozott, kérdés, hogy azokra érvényes-e az 5 éves, hosszabbítható Toyota Hybrid garancia.
Hahu-n 2013-2014-es modelleket láttam 4 millió körül, kellemesen felextrázva (parkradar, fűthető ülés, esetleg xenon), 100-150.000km futással. Mennyire kell ezektől félni? Milyen költségekkel jár a fenntartás?
Köszi
-
pècsimunkás
addikt
-
paolinho
őstag
válasz
Satan_Claus #3766 üzenetére
30 ezernél 15 ezrenként (tudtommal)
(#3769) csixy : Ez szép munka volt, gratula!
Az én verdámban a fejegység ugyan rendelkezésre áll, csak sajna hiányzik a Touch 2 & Go GPS egység a készülék alól. Meditáltam korábban, hogy beszerezzek egyet, de a gyári beszerelés 190e Ft-os, illetve a Navilex-féle 145e Ft-os (nem tudom ez mennyire legális) változata is irreálisan drága akkor, amikor a mobilon ott a Waze, ami szerintem sokkal hasznosabban navigál a maga dugó-, trafi- és mindenféle egyéb figyelő lehetőségeivel. -
Victoryus94
őstag
Sziasztok, első autóm szeretném megvásárolni a következő hetekben. Lenne lehetőségem fizetés-előleget kérni a főnöktől, de egyelőre szeretném felmérni a lehetőségeket nélküle.
700-750 ezer körül van értelme Yarist nézni? Mit javasoltok?
Klímára szükségem lenne. Amúgy 2 x 35 km/nap város/országút, időnként pálya, de nem járnék vele hetente Olaszba.(max BP-Sopron táv évente 2-szer. Többi mind rövidebb)
A másik opció 1.100.000 körül lenne. Honda Jazz vagy Yaris (viszont akkor már 2005 utánira pályáznék).
Nézelődöm egyéb autók között is, de nem találtam olyat, ami megfogott. (Megbízható, olcsó fenntartani, stb)
-
csixy
addikt
Hátha jó lesz valamire ez a kis szösszenetem a toyota_auris_touch_2_go_2016 általam felderített és kipróbált frissítési folyamatáról otthon s.k. Működik.
-
tresh
veterán
Biztos nem lehet megmenteni ? Mert eléggé nagy sz*pás lesz szerezni blokkot. Bontok heroin áron fogják mérni. Esetleg FB csoporton belül kéne érdeklődni.Valami külföldi papiros autót néznék amibe a motor jó azt ennyi a többit meg kiárulni belőle még úgy is olcsóbban jössz ki.
-
rob210
nagyúr
Hölgyek urak.
Ismerősöm corollájában elszakadt a vezérműszíj, sajnos roncsolt elég sok mindent.
Így a blokkcsere lesz a megoldás.Ha tudtok jó bontót ahol komplett motort tudnánk beszerezni, örök hála kísérne érte valakit.
Az autó 98 corolla 2CE 2.0 szívódiesel.
Minden ötletet örömmel fogadunk. -
paolinho
őstag
válasz
theuprising #3758 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat, én sem hinném, hogy nem reális az összeg, de más márka kapcsán már hallottam eltérést szervízek között.
Én a független szervízben nem annyira bízom atekintetben, hogy az nem hinném, hogy hozzáférhetne az E-szervízkönyvhöz. Szerintem ez csak a márkaszervízek sajátossága.
Ami a fent belinkelt egység árat illet, az csak a 4 évnél idősebb autókra vonatkozik. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Dare2Live #3760 üzenetére
Igen , az 5 év assistance jó nagyon . Valószínűleg én is a Toyotához viszem majd az autót . Beszéltem pár hete egy szervizes ismerőssel ,ő 30e forint körüli összeget mondott , azért játszottam el a gondolattal , független szerviz ügyében .
Szerk.: (3762) psycroptic : még nem kérdeztem meg . Ha 200-250 euró , akkor itt németben szervízeltetem .
Az tényleg jó ár , és azért autócsere esetén talán jobb a német pecsét -
psycroptic
őstag
válasz
pècsimunkás #3759 üzenetére
Neked mennyit mondtak, hogy mennyi lesz a várható inspekció ha csak a kötelező dolgok lesznek cserélve? Nekem/nekünk 200-250€ említettek ami nem is vészes.
-
Dare2Live
félisten
imo már emiatt megérheti szakszervízbe vinni a Toyotat.
-
Dare2Live
félisten
válasz
paolinho #3757 üzenetére
Egységár van.
Auris 1.4
Motorolaj (5W30) és olajszűrő csere, karbantartási munkadíj
+ 1ÉV INGYENES EUROPE ASSISTANCE*
22 900 FtEnnél nagyobb csomagot meg 30.000kmnél imo ne kérj, levegő, pollenszürőt cseréld magadnak kb 2+2perc és 1500+1500ft.
ennyiért imo nem szabad szórakozni szakszervízbe kell vinni. Nem mert jobban cserélik az olajat, hanem mert 1év assistance. Ha akármi baj történik, jön a szerelő, ha nagyobb a baj, jön a trailer és kapsz csereautót. Büdös jó deal.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
paolinho #3757 üzenetére
Szerintem jó ár márkaszervizhez képest .
Én januárban szervizeltetem majd , felhívom a pécsi Toyotát , meg megkérdezem Eisenach-ban is , hogy mennyi az annyi , és azután döntök .
Igazság szerint , azon is gondolkodtam ,hogy elviszem független szervizbe ,. Olyanhoz természetesen , ahol tudnak pecsételni , és nem bukom a garanciát . Annyi , ha 4-5 év múlva lecserélem , talán jobban mutatna a Toyota pecsét - talán többet érne az autó . Ha megtartom 10-15 évig , akkor meg mindegy , hogy milyen pecsét van benne szerintem ...
Meglátom majd ... -
paolinho
őstag
A napokban lesz 30e Km közelében az Auris-om, gondoltam bejelentkezem az Emil Frei-hez egy revízióra. Ennek kapcsán megkérdeztem tőlük, hogy mibe fog ez majd nekem fájni, mire a munkafelvevő úr 58-62e Ft-ot mondott.
Ez elvileg tartalmaz olaj-, olajszűrő-, levegőszűrő-, illetve pollenszűrő cserét, valamint állítólag a fékolajat is cserélik.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez egységáras a Toyota szervizekben, vagy esetleg szabadáras? Magyarán lehet ezt olcsóbban is megúszni valahol? Ha igen, akkor itt Budapest (esetleg környékén) tudtok olyan helyet ajánlani, ahol ez kevesebbe kerülhetne?
Köszi -
tresh
veterán
Tisztába vagyok vele hogy nem egy erő gép, de nincs is rá szükség mert akkor maradna az audi
Nekem az kell hogy egyszerű megbízható legyen és pályán se tartsa fel a sort. 120 utazót szerintem az az 1.6 benga elbírja nekünk meg annyi már elég , nem sietek sehova. Asszonynak meg mindegy mert mindig a megengedett sebességgel poroszkál az utakon.
-
PeeterssoN
őstag
-
válasz
PeeterssoN #3738 üzenetére
valamelyik görgő vagy hosszbordásszíj feszítő lesz
audi100td:nincs tipus hiba, az 1,4-es jobban megéri. Nincs kettőstömegű benne.
etejedu E11-ben volt 1.6-os motor. A ráncfelvarrás előttiben 4A-FE, az faceliftben már a láncos 3zz-fe volt.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
theuprising #3752 üzenetére
Corolla E11 1.6 Szerintem elirás volt.
-
theuprising
tag
válasz
PeeterssoN #3740 üzenetére
Emelkedőn 3-asban 2ezerrel? Milyen autód van?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest