Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Safranek
aktív tag
Hello ,
Ezeket érdemes figyelembe venni
Lényeg: Check the cooling system regularly, use good engine oil and your 1ZZ-FE will serve you long and without any problems

Enyém 2004es , 1.8 vvti , eszegeti az olajat.
Hogy mennyit , azt még pontosan nem tudom . Most 1 litert
toltam bele .
Okt, nov környékén lesz olajcsere , utána okosabb leszek.
-
INMOTEP
őstag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Igen , énis ilyet olvastam .És némileg csipegetik az olajat is ,ha elnézel a Toyota club-ra a facebookon mondjuk volt pár emberke aki konkrétan olajfogyasztással küszködött .Volt motorfelujjitás minden ,ez persze lehet egyedi eset is .De széria hiba valószinübb .Nekem 2.0 D4D Van a 116 lovas ,nem adnám oda 1 benzinesért sem .Még ha egy turbót kell benne cserélni vagy porlasztót majd idővel még akkoris inkább ez mint egy benzines motor .Lekopogom semmi olajfogyasztásom nincs ,pedig sok km van benne !
-
r0by
addikt
Hali!
Egy 2003-as Toyota Avensis vásárlásán gondolkodom.
Tudnátok segíteni, hogy mire kell odafigyelnem ennéla típusnál? Egyáltalán van valami, ami típushiba ezeknél?
Valami ilyesmi lenne a gépezet, csak ismerőstől venném.
-
diablo1984
veterán
Már így is rövid a váltó benne ès jól mozgatja a városban a bódèt, azt a +10 lovat meg vizionáld hozzá. Nekem már akkor is jobban megy, ha spuri van a benzinben, az agya is kisebb fogyasztást ír azonos tempóban!
Repedt a blokk, vagy az olajteknő? Ha a blokk, akkor az sajna kuka, de bontanak nem keveset belőle, van motor donor....
-
Dazsar
aktív tag
válasz
Mr.Knight
üzenetére
Nem sokat
csak olvasgattam hogy lehetséges kb olyan 5-10 le kihozni. És érdekelt hogy tényleg lehet e? A motoros téma meg azért mert sajnos repedt a motor ez által csöpög az olaj, nem vészesen de ha egyszer elakarom adni nem biztos hogy ilyen hibával szívesen adnának érte pénzt -
Dazsar
aktív tag
Helló
Toyota yaris 1.0 kocsihoz szeretnék chip tuningot, mi a véleményetek róla, illetve lehet bele nagyobb motort venni? -
Mr.Knight
csendes tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
A kuplungot viszonylag egyszerűen megtudod nézni. Kb. 50km/h-nál raksz egy ötödiket vagy hatodikat, nem tudom hány sebességes, felpörgered 4-5 ezerig aztán leugrasz a kuplungról.
Ha szépen visszaesik a fordulat és elkapja, akkor nem a kuplung, de ha nem esik vissza, hanem el pörög, akkor kopott a kuplungod, vagy a valami nem oké a kuplung körül. -
KMT
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
A végét járja a kuplung.
(#2583):
Köszi, bár nem tudom, mi az a parkolólámpa. -
PeeterssoN
őstag
Lenne egy kérdésem de lehet már feltettem itt:
Elöljáróban annyit, hogy el fogom vinni ez miatt szervizbe de szeretnék tisztán látni mielőtt mindenféle, éppen nem aktuális baját a verdának ki akarnák javítani növelve a büdzsét.Gyorsításnál a fordulatszám 2000-től 3000-ig lassan megy végig, majd hirtelen visszaesik azután újra fel és megy tovább 4E felé, de inkább visszaesne 2E-re mindeközben iszonyat lomhán gyorsul. Komolyan mondom ha nem vagyok kellőképpen lendületben nem merek előzni, mert nem tud felgyorsulni eléggé. Tuti nem az órának van baja mert közben ordít a motor. Mikor visszaesik a mutató elhallgat. Mintha csúszkálna a hajtás vagy mi. Vagy mintha később reagálná le amit szeretnék. Ja igen 1.6 vvti motor.
Értitek miről beszélek? -
helkis
veterán
A tanulási időt úgy lehet rövidíteni, ha mész vele pár km-ert, amiben van padló gázos rész is, így megtanulja a pillangószelep végálllásait..
-
rob210
nagyúr
Kérdés.
Toyota avensis 2001 1.6 vvti
Akumlátor sarut levettük elektromos szerelések miatt.
Majd amikor indítottuk a gépet 1400-1500 körül volt az alapjárat.
Melegen szép lassan visszakúszott, aztán most reggel megint.
Visszatanulja az értékeket vagy gépre kell tenni? -
KMT
addikt
Corolla E11-ben itt több lámpának kellene égnie?
[link]Gondolom, a kevés üzemanyag jelzőnek legalább. Mondjuk csak gyújtás volt rajta, beindítva nem, ha ez számít.
(Az ABS nem halványabb, csak pont akkor aludt ki.)Másik:
Ha az első oldalra megyek itt, felhasználót és jelszót kér egy felugró ablak. -
L4mie
veterán
Nagyon off, de nem tudtok olyan megoldást amivel a műszerfal felső borításának tüköződése csillapítható?
polárban tolom,de néha rajtam marad és lakásban felejtem és akkor nagyon zavar. -
PeeterssoN
őstag
Ok , megteszek mindent, köszi szépen srácok!

-
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Át kellene mosni a szervót, 2 liter szervó (AT olaj) olajjal...
-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Akkor az ugyan az mint a tegnapi avensis azon hidraulikus a szervó. Érdemes megnézni a szivattyút, hogy rendben dolgozik-e.
Illetve marad a toronycsapágyak átnézése, vagy ami a rosszabbik eset a kormánymű, de ezt hagynám utoljára. -
lsc
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Amennyiben hidraulikus szervós akkor ott nem lehet semmi elektromos csatlakozó. Ha meg elektromos akkor a folyadékszint nem lehet rendben.
Gumik gyári méretűek, az enyémen nem, hosszbordákon "zavarba" jön nem egyszer. -
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Nem tudom neked melyik van.
Ezért is írtam, hogy mik lehetnek a lehetőségek.
-
PeeterssoN
őstag
Értem. Nem tudom mennyire ismered a tipust de a motor mögött van (alitólag) a szervónak egy csatlakozója. Na az onnan egyszer lejött és csak tesséklássék módon van rányomva mert ami foglalatba menne (elég érdekes alaku) ripityára volt törve. Akkor elképzelhető hogy kontakthiba.
-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Hát ha a kormányzás hol nehezebb hol lágyabb, az két dolog lehet.
Haldoklik a szervó szivattyú, vagy a torony csapágyaid össze vannak rohadva és hol enged hol nem.Illetve ha elektromos a szervó akkor lehet akár kontakt hiba is.
-
PeeterssoN
őstag
Mire utal az , ha a kormány érzékeny minden úthibára? De elengedett kormányzásnál szépen tartja az irányt gyors sebbességnél sem remeg a kormány. Néha viszont hol nehezen hol könnyebb a korkormányzás. Folyadékszint rendben, tiszta.
-
rob210
nagyúr
NA gyerekek kész vagyok az avensissel, ami nálam volt javításon.
Hibalista:
Remegő zörgő kercegő, alapjárati hang.
Olajszivárgás
A futómű nem állítható be a jobboldali kormány axiál kikopott.
Levegő, olaj pollen szűrő, valamint olajcsere a szivárgás megszüntetése után.Orvosolva minden kivéve a kercegő, hang. Ez valami elszabadult lamella, ami állítólag az avensisnél típushiba, erről tud valaki valamit?ű
-
KMT
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Én csak reménykedni tudok, hogy olyan zöld van benne.
Ha mégsem, az biztos kiderül, de akkor majd megyek vissza a szervizbe, ahol beletöltötték... -
KMT
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az a baj, hogy egymásnak ellentmondanak a talált információk.... pl
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
E11 be műszerfal égőket hol lehet venni? -
KMT
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A toyota-sok azt mondták, hogy korábban ők is zöldet tettek bele. Tehát valszeg a színből nem lehet egyértelműen következtetni a tartalmára.
Már csak az a gond, hogy ezt egy normál szerviz tette bele... -
L4mie
veterán
Eléggé OFF, de találtam jópofa pólót
[link] -
L4mie
veterán
Noh emberek, kb egy hónapja volt alapjáraton egy nagyon zavaró rezgő hang a motortérből....de nem mindig általában forgalomban, hazaértem felnyitottam néma csend, egészséges duruzsolás.....
aztán meguntam elkezdtem járó motor mellett mindent nyomogatni, mozgatni, hát csak nem a fránya gázbovden volt a bűnös....fogalmam sincs hogy állhatott rosszul, de most végre csend van
Elég zavaró volt a piroslámpánál a folyamatos tratratratratratratra
-
KMT
addikt
Úgy látszik, zöldet már nem nagyon kapni. Rózsaszínt találtam, az ment bele. Majd figyelem az állagát időnként.
-
KMT
addikt
válasz
Ragadozó
üzenetére
E11 Corolla.
Éves átvizsgáláson jelezték, hogy rá kell tölteni, csak náluk már másféle folyadék van, amit nem kellene keverni a régivel... Úgyhogy ha szerencsém lesz és beáll a szint, akkor lehet, hogy megúszom a szerelőt.Ő is előbb a hűtőt tölti fel: [link]
De gondolom az a része már hülyeség, hogy a tartályt is tele kell. Meg az is, hogy hígítatlanul... -
KMT
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi! Igen, tervezem, hogy nézegetem. Nem tudom, mióta lehet ilyen, de remélem, hogy csak a tavalyi cserénél került bele kevés.
-
KMT
addikt
Fagyálló kérdés. Úgy fest, hogy teljesen üres a kiegyenlítő tartály. Milyen fagyállót tegyek bele?
Csak annyit tudok, hogy zöld van benne, de úgy tudom, hogy ma már ez nem jelent semmit (tavaly nyáron volt cserélve). Igaz az, hogy mehet bele bármi, ami szulfátmentes?Illetve az újratöltésnél elég, ha a kiegyenlítőt töltöm fel, utána használom, és nézem a szintet, vagy pedig a hűtőnél is töltsem addig, amíg épp ki nem folyik?
-
kolosanyi
veterán
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Én ugyanilyenbe keresek váltógombot, de sehol nem találok már november óta.

Amúgy elkezdett zörögni a kalaptartó, ezzel lehet valamit kezdeni? Elég idegesítő.
-
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Késmárk utcait kérdezd meg.
-
Tele von Zsinór
őstag
Van valakinek egy ferdehátú corolla E12-be való kalaptartója, amitől megválna? Ha bontót tudtok ajánlani Budapesten, az is jó

-
rob210
nagyúr
Mondjuk ezek erősen a legideálisabb használatot tükröző paraméterek.
De azért szép eredmény na
-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Azért tettem offba

-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Értelek, de én megkérdeztem a tulajt, hogy ha már szét van szedve kicseréljem, elmondtam mi az előnye, mi a hátránya.

Jah és nem vagyok autószerelő.
Csak hobby javító, ami azt jelenti lelkiismeretesebb és alaposabb vagyok mint a szerelők

Nekem számít, hogy elégedett legyen az akinek a kocsiját csinálom, mert vagy ismerős, vagy ismerős ajánlott. -
rob210
nagyúr
Végül swag lett az axiál, az máshol már bevált minőség, és pascal gumiharang készlet, ezt mondjuk nem ismerem, de ez csak nem megy szét a mostani is tökéletes, csak ha már szétkapom kicserélem, újra.
Köszönöm a segítségeket.

-
rob210
nagyúr
válasz
Ragadozó
üzenetére
Bocs a zaklatásért, de még egy kérdés, az adott avensis alá melyik axiálcsuklót érdemes venni, én eddig minden kocsiba, swagot tettem azt ismerem bevált, de itt olyan márkákat hoz a kereső, hogy csak lesek sose hallottam róluk, igaz én eddig renaultot, opelt, VW ket szereltem, de most valami hullám szerűen elkaptak a toyotások

Szóval pl. kamoka?
ocap
nipparts erről mondjuk hallottam már de nem ismerem
triscan
-
Safranek
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
rob210
nagyúr
Na urak most segÍtsetek!
Tozota avensis 1.6 B 81 KW vvti 2002 3zzfe
Melyik szabványnak megfelelő olaj kell bele?
API: CF/SL
ACEA: A5/B5/C2Ezt találtam ez való bele?
5w40 et rakott eddig a tulaj, de szerintem ebbe 5w30 kéne.Please help

-
PeeterssoN
őstag
Kwik fitnél voltam bent pár napja (kb szomszéd és azonnal ráérnek) ott a srác azt mondta hogy benne van a benzintankban,de szte nem kell cserélni. Én mégis ugy érzem de kell. A fordulatszámmérőm; főleg 2-ről 3 -ra váltás utan gázadásra alig pörög majd hirtelen felugrik és vissza. Szóval nem egy leányálom ha ki akarsz gyorsitani illetve előzni. Lehet hogy kuplunghiba? Dehát már rég befejeztem a váltást mikor ezt csinálja!
Ja és felnyikorog továbra is pedig a bordásszij is cserélve lett. -
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Szia!
E11-es corollánál nem az, az utángyártotthoz egy rézgyűrűt adnak és kb. 10-ből kilencszer ereszt...
-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Ki tudja 5 perces művelet.
-
PeeterssoN
őstag
Hali
Benzinszűrőt otthon ki tudja az ember cserélni? (corolla e11 facelift 2001)
Ha,nem, akkor köbö mennyiért csinálják meg általában? -
L4mie
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
szerintem használtat megúszod 40 ből, csak ugye meg kell vizslatni milyen állapotban van /én pont múlthéten padkáztam le az enyémet/, ki kell centríroztatni, arra vigyázz, hogy méretre legyen, vagy legyen közgyűrű...
én benyaltam, mert nem volt közgyűrű és 2 hét volt mire a gumis be tudta szerezni.
toyota/corolla fórumon külön topic van felniknek azt hiszem
-
Drenadar
veterán
Hol érdemes könnyű fém felnit venni?
:-)Toyota corolla '05
-
Pőze
aktív tag
Békalampás corollához vettem egy új fejegységet, mert amivel vettem abban nem működik a CD olvasó. Azt találtam eddig, hogy a csak a szellőző nyilas felett fogja 2 csavar. Van valami más trükk is vagy tényleg ennyi az egész? Gondolom a ISO csatlakozó már megvan oldva mivel nem a gyári van benne így azt se lesz túl bonyolult berakni
(legalábbis remélem) -
kolosanyi
veterán
Szintén. Ugyanígy '03-as E12-es hatchback. Annyi, hogy az enyém angol, de nem változtat ez semmin.
Én szívesen cserélném. A múltkor kipróbálhattam az új hibrid Rav4-et, arra bármikor.

De nagyon jó kis kocsi, értenek hozzá a toyotások, hogy hogy tegyék márkahűvé az embert.

-
Drizzt
nagyúr
Na, Takata légzsák visszahívással kapcsolatos szerencsések körébe mostmár én is beletartozok. Vagyunk még mások is?
-
Pőze
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen tudom, hogy költeni kell, de még így is jobban kijövök alkatrészekkel munka díjjal együtt. Legalább tudni fogom minden olyan dolog cserélve van rajta. A motorja váltója viszont egyben van szóval max fékeket és hasonlókat kell cserélni.

-
Pőze
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ma reggel megnéztem egy másikat is és úgy nézki ez lesz a befutó -nem a szépsége miatt-. Majdnem 1/3-dába kerül mint amit tegnap küldtem azért mert csak cég nevére lehet megvenni de ezt megtudom oldani.

Egy toyota szalonban találtam, beszámított autó. Egyből megtetszett a sok új toyota mellé csak levolt támasztva olyan kis őszinte volt nem kinyalt nem szilikon de szerintem sokáig még jó kis kocsi lehet egy kis ráfordítással. 1.3-mas motorral szerelt verzió. Nagyon jó volt a próba úton is.
Kiváncsi vagyok minden véleményre nem akarok nagy szarba nyúlni.

-
diablo1984
veterán
-
Pőze
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez jól hangzik.
Akkor elég sanszos, hogy nyélbe ütöm a bizniszt. Képek alapján mit gondolsz az autóról? -
Pőze
aktív tag
Ma voltam megnézni egy Toyota Corollát. 2000res évjárat 1.4es motor. Nagyon bejött kívül belül elég patent volt, szervizkönyves szerintem 1 tulajos autó mert a szervizkönyv szerint csak 1 helyre volt hordva. 256 ezer van benne. Rozsda sehol nem volt egy helyen volt javitva rozsda miatt de igényesen megcsináltak. Amikor beinditottam akkor nyilvánvaló volt hogy valahol egy kicsit lyukas a kipufogó.
A nagyobb meglepetés a próba úton jött. Úgy csúszott a kuplung mint az állat. A kocsinak amúgy nagyon szép hangja volt és a váltó is jól szuperált. Sikerült annyiban megegyezni, hogy a meghirdetett árban raknak bele egy új kuplungot és megcsinálják a kipufogót. Okozhatott ez bármi más gondot ha valaki így használta előtte egy ideig?
Szerintetek érdemes belevágni a vásárlásba?
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2004-es 4 ajtós Avensis a családban, és az utóbbi időben elég gyakran azt csinálja, hogy a csomagtartó gombnyomásra nem nyílik, csak kulccsal és kulccsal is valamikor sokadjára. Az elektromotor dolgozik, azzal nem hiszem hogy baj van. Leszedtem a kárpitot és a zár műanyag burkolatát, és a zárzsírban benne volt egy törött rugó darab. Sajnos nem tudom hogy hol lehetett korábban, de szerintem ez a hiányzó rugó okozhatja a bizonytalan működést. Csináltam a zárszerkezetről fényképet, esetleg van ötletetek, hogy honnan eshetett ki a rugó:
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Google Pixel topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- World of Warships
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/DE/EN/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

toltam bele .

csak olvasgattam hogy lehetséges kb olyan 5-10 le kihozni. És érdekelt hogy tényleg lehet e? A motoros téma meg azért mert sajnos repedt a motor ez által csöpög az olaj, nem vészesen de ha egyszer elakarom adni nem biztos hogy ilyen hibával szívesen adnának érte pénzt