Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-18 14:44:30

LOGOUT.hu

A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11392) Ck.


Ck.
addikt

Milyen eltérőek vagyunk mi, emberek és az ízléseink. Nincs olyan autós portál, ahol ne fikáznák szarrá a CVT-váltókat. Azt mondják borzalmas, megöli a vezetési élményt, stb. BAROMSÁG. Sokan mondják a bőgést, de egy hagyományos automatánál is van bőgés ugyanabban a fordulatszámtartományban...
Nekem a Lexus előtt volt egy Audim, hagyományos, hidrodinamikus bolygóműves ZF 5HP, illetve két BMW, az egyik ZF 6HP, míg a másik ZF 8HP automata váltóval,
végül egy Mercedes, 7G-Tronic Plusszal.
Számomra a Lexus E-CVT-je minden szempontból lekörözi őket. Hagyományos automatával rendszeresen tapasztaltam lassítás utáni hirtelen gázadáskor jelentkező megtorpanást, tétovázást, laggot, amikor nyomom a gázt pl egy körforgalomban és meg sem mozdul az autó hosszú pillanatokig.
Na, nálam az E-CVT-nél ilyen nincs. Mint ahogyan rántás és buta váltás sem. És a gyorsítást sem töri meg az automata állandó gangolása. Helyette van egy teljesen lineáris gyorsulás, egy sínautó feeling, mintha drótkötélen húznák, teljesen sima, egyenletes menet, akár a villanyautóknál, imádom. Én eddig minden hagyományos és duplakuplungos, valamint szekvenciális automatát zavarba tudtam hozni, na itt ilyen nincs, mindig aktív a hajtás. Azt elhiszem, hogy a kickdownra egy kicsit máshogy reagál, mint a hagyományos váltók, de arra is könnyedén rá lehet érezni néhány alkalom után. Mindent összevetve én már a híres, agyon imádott ZF 8HP-t is visszalépésként élem meg. Ennek az egyenletes nyugodt suhanásnak nincs párja.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.