Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KTTech #11048 üzenetére
Kiforduló vezető ülés? Azt nem is láttam.
Igen a dinamika az egyik fő félelmem (1.4-es turbó benzines után), a másik az elég nagy lesz-e.
A rav4-ben a legjobban a motor tetszik. Mindenhol azt írják hogy jé milyen jól megy pedig "csak" sima hibrid. Mondjuk a yarisban bőven elég ez az 1.5 az alapján ami tesztet olvastam/néztem. -
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #11043 üzenetére
Ha azt nézed, hogy a csúcs felszereltségű Cross olcsóbb, mint a RAV4 belépő, akkor szerintem nem olyan rossz az az árazás. Általában tényleg jobban felszereltek a nagyobbak, de ha a Cross is olyan alapfelszereltséggel jön, mint a Yaris, akkor nem lesz azzal sem gond, de jelentős előrelépések vannak a felszereltségekben is: az adaptív intelligens távolsági fény (automatikus zónázással), a motoros csomagtérajtó, a félautomata parkolási rendszer többek közt mind olyan, ami egy Yarisban még tervben sincs. Mondjuk a kiforduló vezetőülés egy olyan feature, ami nekem kifejezetten tetszik, ha a többi motoros mozgatást nem is említeném.
Az is egyértelmű, hogy a fogyasztása nagyobb lesz, mint a Yarisnak, és a dinamikája meg rosszabb (azonos erőforrás, nagyobb tömeg).
Egyébként a fizetéshez képest is erősek az árak már kint, és csak nőni fognak. A következő években a kisebb autók ára kb. duplázódhat, ha bejönnek a jóslatok, a nagyobbaké szintén jelentősen emelkedni fog. Mondjuk már az is emeli az árakat, hogy nem tudnak az autógyártók elektronikát gyártatni az autókba, mert a chipgyártóktól nem tudnak kapacitást venni (azt hitték, ők vizelik a Golf áramot, aztán pofára estek)...
-
válasz
Gombinyó #11046 üzenetére
Igen, de a hibrid toyota racionálisan a legszimpatikusabb. Sokat járok városban, de egyre kevesebb kedvem van az évi 2 olajcseréhez pl. ami bármi turbós komponensnél azért ajánlott ilyen esetben. Meg most szeretnék valami olyat ami 10-15 évig jó lesz és nem tiltanak ki vele a városból. Meg normális, azaz megbízható automata az nálam 3 kategória: hagyományos, toyota hibrid cvt, és kicsit kevésbé "olajos" duplakuplungos. Ha hozzáveszük hogy dízelt nem akarok akkor marad a mazda (rozsdál), peugeot (1,2 három henger motor és 1.6 prince javított változat) és a volvo (szívem csücske de nagyon rossz megbízhatósági mutatók mostanában).
SUV irány meg az az útjaink miatt van, én nem divatból ültem magasabba csak halálra bosszantott hogy le le verem az autó alját (mondjuk ebbe a jó néhány teljesen Mekk mester által készített fekvő rendőr is bejátszik ahol lassan is van probléma).
-
Hát ja, sajna még mindig egész olcsó Mo-on az autó, csak ugye mihez képest...
És igen a yaris cross árak durvábbak mint gondoltam, egy közepesen felszerelt (comfort+style+tech ) 8,3, egy jól felszerelt meg éppen 10 (executive+smart+jbl) körül hibrid esetén. Azért 11 körüli belépő szintű rav4 mellett azért érdekes (mert nagyobb autók általában alapból jobban felszereltek). Mindegy valahol láttam hogy talán 18-án nyílt nap, beleülök hogy méretben jó-e egyáltalán.Meglátjuk, sajna kicsit túl nagy a rav4 néhány budai utcában amerre járok néha. Corolla Cross kellene de az meg nincs (még?)
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #11038 üzenetére
Az meg a másik, hogy itt drágábbak az új autók mint Mo-n, átszámolva az enyém majdnem 5000 fonttal lenne olcsóbb jelenleg (de nem találtam pont olyat, mert teljesen más a konfiguráció: nálam alapból benne volt a szőnyegszett, a Hybrid küszöbvédő, a Hybrid kulcsvédő, de nincs - és nem is rendelhető - ülésfűtés és Qi töltő, sötétedő tükör csak a JBL-el és HUD-al együtt lenne, de azt kihagytam, van viszont panorámatető, világos bőr-szövet belsővel...)
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #11036 üzenetére
Igen, UK.
A használt autókból egy életre elegem lett, sok ezer font veszteség után... Otthon biztonságosabb venni magánszemélytől, pedig az is vadkelet... A cégek se jobbak, de ott legalább van 30 nap visszaadni, ha valami nem klappol. Igaz, én pont egy "céggel" fürödtem be legjobban, amikor kiderült - fizetés után -, hogy nem is az övék a kocsi, hanem az ismerősnek hirdették, aztán a 30 nap rám nem vonatkozik... de legalább fél áron számították fel a 2 hét után kikönyöklő kettős tömegűt. Amikor a elkezdte inni a vizet 8000km után, inkább gyorsan túladtam rajta (tuti hengerfejrepedés volt, ami szemmel messziről is jól látható összeget emésztett volna fel).
Az értékvesztés nagy, 1 év és 8 hónap alatt 4000 fontot vesztett a MK3 az értékéből (kb. 3 évesen vettük, de alig volt benne mérföld, javarészt a kereskedésben állt)...
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #11033 üzenetére
Én semmit nem tudtam alkudni (de már az előzőnél sem lehetett)... amit leszámoltak a két autó összege volt, amit beadtam (pontosabban a Yaris MK3 Orange 1:1-ben belement, mert azon még volt finanszírozás, a másikért fizettek 2000 fontot). Így is neccesen számították be mindkettőt úgy, hogy a 0%-os THM is megmaradt.
Az online árak (amennyiért közvetlenül is meg lehet rendelni online) itt úgy tűnik kötelező jellegűek a kereskedők számára. -
válasz
KTTech #11029 üzenetére
Köszi! Elsődleges ár listát nézegetve a yaris cross is ennek nézz ki. Akkor nem biztos hogy megéri a jbl ( kb a comfort+style+tech és az executive+smart+jbl között filóznék), mert kb 1,8 milla a listaár különbség.
Apropó mennyire faragható a lista ár? Toyota történelmileg annyira nem hajlandó erre, de RAV4-nél úgy hallom azért lehet faragni (csak az túl nagy lenne, bár nagyon tetszik).
-
Paxker315
addikt
válasz
Gombinyó #11027 üzenetére
Még egy apróság: munkadíjat szívesen kifizeti az ember, ha olyan, ami SK nem érné meg (pl. műhely - garázshiány v eszközhiány, hozzáértés hiánya miatt)
A Tetőkárpit alatti szigetelés pontosan ilyen pepecsmeló, márpedig, Yarisnál előző genben pontosan SEMMI nincs a kárpit alatt
Egyik legjobb komfortfokozó autóút-tempónál.
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #11021 üzenetére
6 hangszórós van benne, Denso fejegységgel (JBL a Tech csomaggal lett volna, az viszont nem volt éppen elérhető, az alap pedig a 4 hangszórós kivitel). Elég jól szól, nincs vele gond (legalábbis a BT-n és az Android Auto AAC 512kBit-es transcode-ját használva FLAC-ból, mivel nincs lehetőség PCM továbbításra kábelen sem. Pendrive-ról nem próbáltam még...). A JBL-ben sincs külön mélynyomó, így csak a hátsó sorban levő + 2 csipogó, ami extra.
-
Gombinyó
őstag
válasz
koxkids #11025 üzenetére
Nekem 150e volt a komplett Corolla. Ajtók, csomagtér és kerékjárati ívek lettek szigetelve. Talán raktam is fel ide google drive linket a képekről.
Ezt mindenkinek tudom ajánlani, aki alsó-kategóriás autót vesz a nem prémium szegmensből.
Ablakok, amivel nem lehet mit kezdeni. -
válasz
koxkids #11025 üzenetére
Scrossban aki legjobban megcsinálta az magának csinálta. A hifi cégnél amit láttam fotót az csak a tényleges hangszóróknál csinálta meg. Pepecs munka, szerintem nem rajonganak érte. Ami még engem zavar ha rendesen van megcsinálva az már plusz tömeg is (pl. ajtózsanér hogy bírja és egyéb felesleges aggodalmaim).
-
Köszi az infót. Hát igen, sajna hangszigetelés ügyileg én is ezt hallom Toyota kapcsán. Suzukinál is mindenki szigetel és átépít ezerrel.
A gond az hogy én gyári állapotban szerettem az autóim... Meglátjuk milyen az executive hangszigetelése, de azért nagy reményem nincs. Örülnék azért ha jobb lenne ebben mint az scross.
-
No.01
addikt
válasz
Tom1939 #11021 üzenetére
A hangrendszer es a szigeteles bar erossen osszefugg, de sajnos nincs kozuk egymashoz.
P2-ben kerult Dynamat az ajtokra, de mikor meglattam a hangszorokat azok is mentek a levesbe mert a magnes nem nagyobb, mint a kisujjamon a korom.
Ezzel szemben a P3 gyarilag JBL-el vettuk, de a szigeteles az azert hagyott kivannivalot maga utan, h finoman fogalmazzak. Abba is kerult Dynamat es meg a nem whitefulueknek is feltunt a kulonbseg.Ha valoban Yaris Crossban gondolkozol ott macerasabb lesz a radio csereje szoval hiaba tudnal egy jobb rendszert osszerakni a JBL araert az nem fog passzolni a belterrel (vagy csak eros atalakitasok aran)
Szvsz ettol meg a szigeteles kerdeskort nem fogod tudni megsporolni. -
KTTech
veterán
Na, lassan kezdek összeszokni az új autóval... Köze nincs a régi verzióhoz, semmilyen szinten, csak a nevében egyezőek, annyira eltér a viselkedésük. Nem billeg szélben (mostanában fújdogált egy kisebb 80-140km/h szellőcske felénk), a kanyarokat szépen veszi, az úthibákon nem zörög-csattog és dobja el a farát. A 17-es felniken is kényelmesebb, komfortosabb mint a MK3 volt a 16-osokon.
A vezetési segédletek jól működnek, kivétel a táblafelismerő - bár maga a rendszer működik, csak össze van zavarodva, miután átállítottam a kijelzést km-re (hogy ne mpg-ben számolja a fogyasztást), és ezzel a sebességmérőt és minden mást is átváltott km-re, viszont a táblákat mph-ban kellene értelmeznie... ezen lenne még mit csiszolnia a Toyotának. Igaz ez a felhasználók igen kis számának fog gondot okozni szerintemFogyasztás terén nincs igazán előrelépés egyelőre - de hosszabb úton nem voltam még vele és hűvösek is a reggelek, 5 fővel jelenleg 5.1L/100km-t mutat. A fűtés is előrelépés, ez már tud melegíteni is, nem csak valami langyoskás fuvallatot generál - itt jegyezném meg, hogy ez lehetett az én MK3-am hibája, mert amikor megvettem láttam hűtőfolyadékot a betöltők körül, ami utalhat rá, hogy valamelyik márkaszerviz mókolt vele korábban, de nem foglalkoztam vele, mert működött egyébként.
A multimédia rendszer meg egyenesen hipertérugrás
Igaz a telóm kicsit szívatott az Android Auto-val (akinek nem indul a navi magától a MAP gombra, az akku és a másodlagos alkalmazásindítás szabályait nézze át
), a BT nem vacakol, hanem villámgyorsan kapcsolódik és végre képes betölteni a mappalistát is.
-
Fiúk-lányok, milyen visszahívási kampány van a Corolla Sedan e210-re?
Ma kaptam egy SMS-t, hogy érintett az autóm egy visszahívásban, de a Toyota.hu oldalon leellenőrizve azt kapom, hogy nincs erre az autóra ilyen... -
válasz
KTTech #11007 üzenetére
Ok, akkor ennyi, remélem jó lesz 1.5-el is. Scrossom összkerekes (árukapcsolásban csak úgy adott suzuki automatát 2017-ben), de a yaris cross nem lesz az (-70 liter csomagtér lenne, a 390 így is határeset lesz a 440 literes scross után).
Apropó Corolla Cross lesz itthon tud valaki valamit (yaris cross kicsit kicsi, corolla cross pont jó lenne, CHR nem tetszik)?
-
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #11006 üzenetére
Nem hiszem, hogy beleférne az orrába... a Cross szélességben nem hízott sokat (kb. +1cm), és eléggé tele van a motortér az 1.5-össel is. Mondjuk a 4 kerék meghajtás nem a hagyományos módon történik legalább, így annak nem kell sok hely a motortérben (csak a PCU és az Inverter változik).
-
KTTech
veterán
válasz
pècsimunkás #10995 üzenetére
Köszönöm, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket
még csak ismerkedünk, holnaptól munkába áll
mondjuk emiatt a világos belső nem a legjobb, de ezen a felszereltségi szinten nincs más, ahogy 16-os felni sem...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest