Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-18 14:44:30

LOGOUT.hu

A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) silver10


silver10
aktív tag

Lehet kissé off. Valaki tett fel úgy dashcamet, akinek táblafelismerő kamerás a Corollája? Mert alapesetben pont a helyére tenném. Megfelelően rögzít a táblafelismerő cam alá, ill. mellé feltéve?

[ Szerkesztve ]

(#9002) Senhi válasza silver10 (#9001) üzenetére


Senhi
aktív tag

Pont pár napja volt téma... lásd [link] és utána. Alá tuti nem raknám, így is kitakar már a szenzor. Tőle jobbra a nyerő szerintem, nekem ott az felismerő is jól működik és a kamera is.

(#9003) molnarpeter válasza No.01 (#9000) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Korábban rob210 javasolta a szultán klímát, illetve lehet is rá hivatkozni "Renault mágus" címen :D

(#9004) bokarcsi71 válasza Dluinet (#8994) üzenetére


bokarcsi71
aktív tag

Köszi, majd felhívom őket.

(#9005) vbbb


vbbb
őstag

Sziasztok! Tudja valaki hol lehetne olyan gumi borítást szerezni a hátsó csomagtartó nyitógombjához Avensis T25 kombi (2007). Az enyém már eléggé elrenyhült, neten nem találtam még. Köszi!

(#9006) silver10 válasza Senhi (#9002) üzenetére


silver10
aktív tag

Köszi. El voltam foglalva a TPMS problémámmal. Aztán pont előtte volt ez a téma. :)

(#9007) Dluinet válasza vbbb (#9005) üzenetére


Dluinet
nagyúr

aliexpress
kb $2-6
Prius-on tavaly cseréltem, tök egyformák, bármelyiket rendelheted

itt a vélemények között írják, hogy: Perfect fit for Toyota Avensis T25 wagon

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#9008) vbbb válasza Dluinet (#9007) üzenetére


vbbb
őstag

Ahh...na pont ott nem néztem! Köszike!

(#9009) kdavid86


kdavid86
tag

Sziasztok!
Adott egy E12 2003as Corolla, amit meg egy eve sem vettem kereskedesbol, de hallom, hogy mintha szepen lassan kezdene egyre jobban kilyukadni a kipufogo. Egyre eroteljesebb a traktorhang. :)
Tudtok valakit ajanlani lehetoleg BP XI. kornyeken, aki tudna segiteni a javitasaban?

(#9010) molnarpeter válasza kdavid86 (#9009) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Kipufogó klinika?

(#9011) kdavid86 válasza molnarpeter (#9010) üzenetére


kdavid86
tag

En hulye... kipufogo.hu, hogy ez miert nem jutott eszembe? :)
Koszi!

(#9012) No.01 válasza kdavid86 (#9009) üzenetére


No.01
őstag

Tesóméknál a traktor hangból Lada hang lett anno...
Már készültek a legrosszabbra aztán kiderült, hogy csak a tűzkarikát kellet cserélni.

(#9013) makszi válasza silver10 (#9001) üzenetére


makszi
aktív tag

Szia!

Én a minap tettem fel egy Yiaomi Yi dashcam-et. Nem mondom hogy szép, de működik és az eddigi 100km alapján vezetés közben nem zavaró. Az igaz, hogy ha most vennék akkor egy Xiaomi 70mai Pro-t vennék, az sokkal kevésbé lógna le de nekem az előző kocsiról már megvolt ez a kamera amit a széles látószöge meg a 1080p/60fps miatt szeretek és már 3 éve hibátlanul működik.

[ Szerkesztve ]

(#9014) rbalint88


rbalint88
addikt

Valakinek van tapasztalata Prius2-ben bluetoothos yatour/dension/wefa kutyuvel? Elite autoban mondtak, hogy yatour es dension osszeakad a gyari rendszerrel es megbutul (a sima usb-s megy, csak a bt-s szivas), a wefat meg tegnap megneztuk a forgalmazonal es mar benne van a P2 a gyarto altal kommunikalt legfrisebb kompatibilitasi listaban, ugyhogy valoszinu az lesz, csak erdekelne a tapasztalat.

(#9015) Gombinyó válasza makszi (#9013) üzenetére


Gombinyó
őstag

A kábelt hogy tudtad elvezetni a kesztyűtartóig?

(#9016) makszi válasza Gombinyó (#9015) üzenetére


makszi
aktív tag

A napellenző csatlakozási pontjainál rátekertem a kábelt tehát felhajtva nem látszik semmi lehajtva viszont látszik, de olyan feszes hogy nem mozdul meg. Onnan meg a B oszlopnál a kárpit mögé be tudtam tenni ahol a szélvédő és a B oszlop kárpit borítása találkozik a tető kárpitjával. Onnan a gumikéder alá be tudtam vezetni és úgy le az anyós ülés mellé, majd az anyós ülés alatt elvittem és a könyöklőnél felhoztam. Ott sajnos látszik ahogy a könyöklő mellett felmegy a kábel vég a könyöklőben lévő USB-be mert végül oda dugtam nem a szivargyújtóba.

(#9017) No.01 válasza rbalint88 (#9014) üzenetére


No.01
őstag

Jelen.

Nekem sajna nagyon rossz tapasztalatom van vele. Konkretan Dension volt nekem (kis kek doboz) nem mukodott jol egyutt a fejegyseggel. Olyan szinten nem, h 10-bol 2-3 alkalommal mukodott akkor sem mindig jol. Voltak gondok mappa beolvasassal, szamok kozott ugrassal.
Kihangositokent jol mukodott, de a telefonrol zenelessel mar ugyszinten voltak gondok. Akadt, kimaradozott, ledobalt. ez csak azert volt furcsa mert volt, h kihangositva nyomtam a confcall-t es ott sosem volt gond.
Visszavittem es kaptam ra egy beta FW-t jobb lett, de meg mindig messze volt a jotol.
Igy vegul visszavettek es a penzt is visszakaptam csak az raszant idot buktam (igaz az nem volt keves...)
A vicces az, h ismerek olyat akinek ugyszinten Dension van Toyotaba es Lexusba nekik nincs vele gondjuk. Lehet a Priust nem szerette vagy csak a mi P2-et... :U

Igy vegul en szintet leptem es bekerult egy Alpine fejegyseg. Ja es annak ellenere, h nem tartom magam whitefulunek erossen ajanlom minden Prius tulajnak, h az elso ajtokban levo hangszorokat dobjak ki a francba (es hamar arra fele jarnak akkor az ajtot is szigeteltessek le) a vegeredmeny nagyon-nagyon mas lesz.
Sajna a gyari hangszorokat azonnal kidobtam pedig megert volna egy fenykepet, h mikent is neznek ki.

A szerelo a Duettben meg viccelodott is, h azert ilyen kicsi, h konyebb legyen ezzel is hozzajarulva a gazdasagosabb uzemelteteshez :DDD

(#9018) rbalint88 válasza No.01 (#9017) üzenetére


rbalint88
addikt

Ahh, koszi. Remelem ez a wefa jo lesz, nem akarok fejegyseget cserelni. Nem smartos az auto es igy tolatokamerat nem lehet a gyari kijelzore kotni, emiatt nezegettem utolagos 2din kepernyos fejeket, annyit nem akarok rakolteni. Radar van, igy egyelore a tolatokamera lekerult a napirendrol.
Igazabol arra kell csak, hogy ne a butulos radiomusort kelljen hallgatni, nincsenek hifis celok az autoval a legkisebb mertekben sem. Utazni van mas, a Priusszal max egy oras utak lesznek Bp-n es agglomeracioban.
Egyebkent helyszinen tesztelve radiomusorral az eq-t kicsit megtekergetve egyaltalan nem vallalhatatlan a hangzas, nem uti meg azt a fajdalomkuszobot, hogy hozzanyuljak :D asszony meg sokkal kevesbe erzekeny erre, szoval feleslegesen nem szorom erre a penzt :)
Itthon van ilyen hangcucc [link]

(#9019) theuprising válasza rbalint88 (#9014) üzenetére


theuprising
tag

Nekem 2007-es GS-ben Dension van, és rendszeresen pár percenként kicsit megakad a zenelejátszás bt-ről. Ez kicsit idegesítő, ami viszont nagyon: nem lehet beállítani rajta, hogy kizárólag a zenével foglalkozzon bt-n át, a telefonálást ne akarja, mert arra jó a gyári GS fejegység.
Néztem ezt a wefát, de a GS kimondottan sehol nincs a támogatottak között, csak úgy oda van írva, hogy "Lexus".
Majd ha beszereled írsz véleményt? Már csak azért is megérné váltanom Densionról, ha akadás mentesen megy a zene, persze ha betehető ez a GS-be.

(#9020) Gombinyó válasza makszi (#9016) üzenetére


Gombinyó
őstag

Köszi, lassan szerintem én is nekiállok.

(#9021) No.01 válasza rbalint88 (#9018) üzenetére


No.01
őstag

2DIN volt elsore nekem is a terv, de vegul letettem rola foleg mert Androidos fejegyseget nem akartam a komoly Alpine 2DIN-es meg mar szemmel lathato osszegbe kerul.
En keresgelve inkabb a sleeper design mellett tettem le a voksomat es a kis taroloba kerult a szimpla 1DIN-es radio. iGY ha akarom akkor van is meg nincs is :P

A kamera jo dolog, de ha van radar (nekunk is) az ugy tan meg jobb is. Bar az igazi foolproof a kamera+radar raadasul letezett is ilyen gyarilag is.

[ Szerkesztve ]

(#9022) molnarpeter válasza rbalint88 (#9018) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Roidmi transzmitter ;]

(#9023) koxkids


koxkids
őstag

Sziasztok!

Toyota Auris HSD-be szeretnék majd Dashcam-et, találtam egy leírást, amivel a fenti konzolhoz beköthető (az automata tükör tápra).

Szerintetek ez mennyire megbízható módszer? :) Így akkor nem kell végigfűzni a kábelt a kesztyűtartó környékére.. a tükör mégsem olyan komoly cucc, amit bezavarhatna egy DC-DC konverter. Eléggé megtetszett az egyszerűsége.

(#9024) rbalint88 válasza theuprising (#9019) üzenetére


rbalint88
addikt

Azt igy latatlanban mondom, hogy olyan nincs, hogy az egyik csak ezt csinalja, a masik csak azt. Az eszkozprotokollok hatarozzak meg, hogy miket fog csinalni. H a telon nem tudod kikapcsolni, hogy kihangosithasson is (ketlem, hogy ki lehetne), akkor ez ilyen lesz minden eszkozzel. Egyszerubb lenne behuzni a kutyu mikrofonjat vagy atkotni a gyarit a densionba/wefaba.
A kihagyast nem ertem miert csinalja...
Egyebkent kulfoldi ildalon irja a kompatibilis jarmuvek kozott a tiedet is.

tboy: a ceges Elantraban az van, egy kalap szart er. A zenet lejatsza nagyjabol turheto minosegben, de abba is bezavarnak az elektromos felsovezetekek, kihangositonak meg arra jo, hogy beleorditok, hogy “vezetek, ha kiszalltam visszahivlak”

[ Szerkesztve ]

(#9025) eastsider válasza rbalint88 (#9024) üzenetére


eastsider
nagyúr

Pedig ki lehet
Mi szoktuk úgy, hogy egyikonk teloja kihangosit, másik zene. Headsettel szoktam úgy, hogy telefonra headsetkent kapcsolódik, pcre zene..
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

(#9026) rbalint88 válasza eastsider (#9025) üzenetére


rbalint88
addikt

Lehet telóról pötyögve nem voltam egyértelmű. A densionnak/yatorunak/wefának nem tudod megmondani, hogy ő mint eszköz többé nem hangosít ki, csak zenét játszik. Ő nem ilyen szelektíven működik, hanem mindent vagy semmit. Ha a telefon oldaláról tudod korlátozni, akkor van esély erre, amit írsz.
Ezt a headset megosztást próbáltam már én is, de nekem az volt bugos, pont úgy, ahogy theuprisingnak a Lexusban, csak nekem nem pár percenként volt egy akadás, hanem pár másodpercenként. Másik headsettel és gép/telefon kombóval nem próbálkoztam, de talán egy JBL headsetnek nem kellene bugzania így. (T450BT)

Mindegy, nem bonyolítom az életem. Kipróbáljuk a wefát, aztán ha nem jó, akkor megy bele a fullos 2din kijelzős fej, tolatókamerával. De hangszórót akkor se cserélek :P

(#9027) theuprising válasza rbalint88 (#9024) üzenetére


theuprising
tag

Be van huzva, csak nem akarom hasznalni ha nem muszaj, mert a GS-nek van sajat gyari bt-je is amin csak telefonalni lehet, lehet kormanyrol meg tapi kijelzorol is vezerelni. Ez mind elveszik a Dension miatt.

(#9028) rbalint88 válasza theuprising (#9027) üzenetére


rbalint88
addikt

suzuki splashben a kormányon lévő sima trackléptetővel fel lehet venni és le lehet rakni a hívásokat. az audiban nincs a kormányon gomb, de a rádió trackléptetőivel ugyanúgy működik. Lexusban nem?

(#9029) eastsider válasza rbalint88 (#9026) üzenetére


eastsider
nagyúr

Bocs félreértettem :)

(#9030) diablo1984


diablo1984
veterán

Adott egy 2007es toyota yaris 2 1,0 3 hengeres rettenet, hosszabb távon használva bedibálja a check engine-t ami kiolvasva mindig az 1es lamdba szondát kifogásolja. Most kapott új szondát és megint jelez hosszabb úton.
Hibakódot törölve nem jön vissza a hiba, városban sem villant még be sosem, nem tudom, hogy mi lehet a kínja, ha katalizátorral lenne gond, akkor törlés után is csak visszajönne, nem?

(#9031) Dluinet válasza diablo1984 (#9030) üzenetére


Dluinet
nagyúr

találgatás helyett keresd meg őket: injektor.hu
lehet, hogy 30 ezer a diagnosztika, de utána egyből a hibát javítják

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#9032) molnarpeter válasza diablo1984 (#9030) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Katalizátor hatékonyságot a második lambda szonda figyeli. Pontos kód jó lenne, lehet kábel is.

(#9033) diablo1984 válasza molnarpeter (#9032) üzenetére


diablo1984
veterán

Majd a hétvégén megyek vele hosszabban, akkor ha előjön akkor megírom. Ahogy láttam a gyorscsati előtt ki van fordulva az egyik kábel bele, már a réz fekete, de szemlátomást még fém, gondolom még vezet is.... Majd ha lesz időm, akkor megforrasztom, hátha az kínlódik és visszarakom a régi szondát, mert akkor az is jó.

(#9034) Szoszo94 válasza theuprising (#9019) üzenetére


Szoszo94
őstag

IS csoportban ez a megoldás megy most, én is megrendeltem, beszereltem. Tökéletesen működik, kormányról vezérelhető a számléptetés, gyújtásra bekapcsol, indítja a zenelejátszást. Ha hívás érkezik, egyből szüneteltet, átvált a fejegység a gyári BT módra és azon keresztül megy a hívás kihangosítás, majd ha letetted a telefont akkor újra ezen folytatja a zenét. Mondhatni olyan, mintha gyári beszerelésű lenne. :)

Egyébként a csatlakozás pár másodperc alatt végbemegy, akadozásnak nyoma sincs.

Szerk.: itt van két kép a BT menümből

[ Szerkesztve ]

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II Limousine 1.5dCi // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#9035) rbalint88 válasza Szoszo94 (#9034) üzenetére


rbalint88
addikt

ezzel felcsigáztál, szerintem több is veszett Mohácsnál jeligére rendelek tőle én is, mert van mikrofonos verzió, amit kompatibilisnek ír Priushoz. ha meg mégse jó, akkor ott az ebay+paypal protection :)

[ Szerkesztve ]

(#9036) Szoszo94 válasza rbalint88 (#9035) üzenetére


Szoszo94
őstag

Ami még eszembe jutott, hogy ezt a CD tár csatlakozójára kell dugni (legalábbis amit linkeltem, azt biztosan). Nálam (és szerintem a GS-ben is) a gyári 6-os CD táron kívül lehet a kesztyűtartóba tenni egy második CD tárat, annak a csatlakozójára érdemes rákötni, így semmilyen funkciót nem veszít a fejegység, lehet bármikor CD-t hallgatni :)

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II Limousine 1.5dCi // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#9037) rbalint88 válasza Szoszo94 (#9036) üzenetére


rbalint88
addikt

Szerintem a mienk lesz az egyetlen Prius az orszagban, amiben van gyari cd-tar (nem a fejegysegben, hanem kulon, az anyosules alatt). :DDD
Annak a csatijaba fogom dugni, biztos nem fogunk az ules alatt kotorni a lemezekkel, tiszta 20.szazad :P

(#9038) molnarpeter válasza rbalint88 (#9037) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Akkor jó pénzért el is lehet adni, ha találsz egy XX. századi vevőt ;]

(#9039) theuprising válasza Szoszo94 (#9034) üzenetére


theuprising
tag

35 euro + ship és kb teljesen kiváltja a 40 ezer hufos Densiont? Egész jó kis cuccnak tűnik.
Ez is virtuális meghajtóként jelenik meg a CD tárban?

#9028
Az a baj, hogy egyszerre van bt-n a telefonom a Densionnel és a gyári kihangosítóval, azok ketten meg összevesznek állandóan. Fel tudom venni kormányról (de csak is a gyári kihangósítót, a Densiont nem), el is indul a gyári kihangosítóval, de ~5s után a Dension átveszi az egészet, jön egy 2-3s süketség, a telefon másik végében azt hiszik elnémultam, és onnantól hogy a Dension átvette, semmit nem érek már a kormányon lévő lerakó gombbal.
Meg ugye akadozik a Dension, néha meg ledobál.

[ Szerkesztve ]

(#9040) molnarpeter válasza theuprising (#9039) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Telefonon nem lehet állítani, hogy adott párosított eszköz milyen funkcióval bírjon?

(#9041) rbalint88 válasza theuprising (#9039) üzenetére


rbalint88
addikt

Lodd ki a gyari kihangositot, felejtesd el a telefonnal, torold ki a kocsi parositott eszkozei kozul a telefonod.
Ha van a kormanyon radiovezerlo gomb, akkor amivel tracket tudsz leptetni elore, azzal tudod felvenni a hivast es amivel tracket lepsz vissza, azzal elutasitani/lerakni. Rakeresve van, a hangero alatti gombok. Probald ki a kedvemert amit leirtam :) Tippre a zene akadozasa is meg fog szunni. Sajnos a tobb eszkoz kezelese bluetoothon meg tudja akasztani a legtobb eszkozt :)

(#9042) Szoszo94 válasza theuprising (#9039) üzenetére


Szoszo94
őstag

Így van, ráadásul németből jön úgyhogy nem egy hónap a szállítás és áfa sincs pluszban. :K
Igen, CD tárra váltva fog szólni ez a cucc.

Na, nálam is egyszerre van BT-n a kocsi gyári kihangosítójával és ezzel a cuccal amit linkeltem. Ezért is tud egyszerre váltani, ha hívás jön, na meg nem akad össze sem :) Ha előbb tudtam volna én is erről, nem szórakoztam volna a külön AUX-os BT vevővel :DDD Így tényleg olyan, mintha gyári lenne (leszámítva azt, hogy a kijelzőn CD lejátszást jelez a gyári fejegység, a számok címét sajnos nem - de úgy érzem ez elhanyagolható hátrány) :K

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II Limousine 1.5dCi // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#9043) theuprising válasza Szoszo94 (#9042) üzenetére


theuprising
tag

Tegnap megrendeltem, akkor ezek szerint nem ősszel érkezik meg :)

rbalint88:
tudom, RX-emben így volt anno, a track váltó volt a le-fel vétel, viszont a GS-ben ragaszkodnék a gyári bt kihangosítóhoz, mert az érintő kijelzőn a gyorshívó nagyon hasznos, és az csak akkor működik ha van aktív bt eszköz
kipróbálom ezt a német eszközt, ha nem jön össze akkor marad az ajánlásod és kizárólag Dension lesz az úr, a tapikijelzős gyorshívót meg dobom :(

molnarpeter:
iOS-en ilyet nem lehet.. "think dirrefent" :D

(#9044) molnarpeter válasza theuprising (#9043) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Pedig reménykedtem, hátha :D Nekem is szifon van, mellé Roidmi. Hívás fogadáskor mindig át kell rakjam hangszóróra, mert szegény telefon a transzmitterre küldené, csak azon egyrészt nem megy át semmi telefon hang, másrészt nincs benne mikrofon :DDD

(#9045) #76500480


#76500480
törölt tag

Új Corollát aki vitte 1éves szervizre, mennyibe fájt? Lehetett választani 0w16 és 0w20 között... nettó 7k literje a hígabbnak(gyári toyota motorolaj) bő 4liter ment a kocsiba, szűrő 3,5k. Munkadíj 13k/h.

[ Szerkesztve ]

(#9046) rbalint88 válasza molnarpeter (#9044) üzenetére


rbalint88
addikt

Nekem az elantraban van roidmi, az tud kihangositast, de hasznalhatatlan fos sajnos. A zeneatvitelbe is belezavar sokszor a felsovezetek, de kaptam az auto melle, igy nem panaszkodom. Sajnos ehhez semmi utolagost nem talaltam. :(
szifon itt is, ugyhogy ezert nem tudtam, hogy lehet-e kapcsolgatni igy a funkciokat.

theuprising: gyorshivora-> hey siri, call xyz ;)

(#9047) theuprising válasza rbalint88 (#9046) üzenetére


theuprising
tag

modern problems require modern solutions ;]

(#9048) No.01 válasza #76500480 (#9045) üzenetére


No.01
őstag

Választható lenne...?? :F :U
A többi márkaszervíz szinten rendben van szvsz.

(#9049) Cifu válasza #76500480 (#9045) üzenetére


Cifu
nagyúr

Hogy új Corolla, az oké, de milyen motorral szereltnél? Itthon 4 különböző változatban árulják...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#9050) KTTech válasza Cifu (#9049) üzenetére


KTTech
veterán

Uk-ban mindegy lenne, általánydíjas a szervizeltetés... Yaris HSD-nél 3 szervizre (két kicsi és egy nagy) fizetek 625 fontot -kb 243000 ft -, 2 évre lebontva, 0% kamattal (havi 26 font).
A Corolla drágább (de mindegy melyik generáció, illetve Auris is ide tartozik), 720 font lenne ugyanez a csomag.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.